NederlandEngeland

BVB Stadion Dortmund

TeamGSW|G|VDV|DTDSP

1

Engeland

Engeland

3

1|2|0

2|1

1

5

2

Denemarken

Denemarken

3

0|3|0

2|2

0

3

3

Slovenië

Slovenië

3

0|3|0

2|2

0

3

4

Servië

Servië

3

0|2|1

1|2

-1

2

Opstelling Nederland - Engeland

Het Signal Iduna Park in Dortmund is het decor voor de halve finale van het EK 2024 tussen Nederland en Engeland. Deze locatie belooft een heerlijk speelveld voor beide teams die op zoek zijn naar een plek in de EK-finale.

Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor Nederland - Engeland.

Wedtip Nederland - Engeland

De recente vorm van Nederland

In de kwartfinale was Turkije de tegenstander. In het Olympiastadion had Oranje het moeilijk met de Turken, maar uiteindelijk werden ze over de knie gelegd. Ondanks een vroege achterstand wist het Nederlands elftal zich terug te knokken. Stefan de Vrij kopte de gelijkmaker binnen, voordat een eigen doelpunt Nederland de leiding gaf. De mannen van Ronald Koeman brachten de voorsprong daarna met moeite over de streep.

Voor die tijd genoot het Nederlandse elftal van een overtuigende 0-3 overwinning in de achtste finale op Roemenië. Dit bevestigde hun favorietenstatus. Hun vorm kreeg echter een deuk in de wedstrijd daarvoor. Ze leden een 2-3 nederlaag tegen Oostenrijk, wat een einde maakte aan hun reeks van 7 overwinningen op rij tegen de Oostenrijkers. 

De recente vorm van Engeland

Engeland kende allesbehalve een vlekkeloze kwartfinale. Hierin was Zwitserland de tegenstander en de ploeg van Gareth Southgate had de handen vol aan de Zwitsers. In de reguliere speeltijd waren Embolo en Saka trefzeker en dus moest er een verlenging en zelfs een strafschoppenserie aan te pas komen. Hierin miste Zwitserland-verdediger Akanji en dus plaatste Engeland zich voor de halve finale.

Ondanks een plek in de halve finale is er veel kritiek op Engeland. Bondscoach Southgate krijgt het ondanks de vele sterren maar niet voor elkaar om mooi voetbal op te mat te leggen. Komt het tegen het Nederlands elftal dan eindelijk uit de verf?

Nederland - Engeland Head to Head

In hun laatste ontmoeting op 6 juni 2019, won Nederland met 3-1 van Engeland in de UEFA Nations League. In de laatste 8 wedstrijden is Nederland succesvoller geweest met 3 overwinningen tegenover 1 van Engeland, terwijl 4 wedstrijden in een gelijkspel eindigden.

Nederland - Engeland Doelpunten

Met zowel Nederland als vooral Engeland die in recente ontmoetingen weinig scoren, lijkt "minder dan 2.5 doelpunten" op odds van 1.50 een verstandige weddenschap. Historisch gezien hebben 7 van de laatste 9 H2H-duels minder dan 3.5 doelpunten gezien. Dit sluit aan bij Engeland's recente reeks duels met weinig goals. Echter, gezien de aanvallende vorm van Nederland, kan "meer dan 2.5 doelpunten" op 2.55 odds degenen aantrekken die een breuk met de traditie verwachten in deze wedstrijd met hoge inzet.

De "BTS: Ja" optie is geprijsd op 1.98, wat een gebalanceerde kijk van de bookmakers weerspiegelt. Gezien het feit dat beide teams in 4 van hun laatste 5 ontmoetingen hebben gescoord, is er een historische basis om doelpunten aan beide kanten te verwachten. Toch kan Engeland's recente reeks met weinig doelpunten en gelijke spelen wedders richting "BTS: Nee" op 1.72 duwen, vooral met de spanning in een Halve Finale van het EK.

Nederland - Engeland Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Nederland: Bart Verbruggen, Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk, Nathan Aké, Jerdy Schouten, Tijjani Reijnders, Xavi Simons, Donyell Malen, Memphis Depay, Cody Gakpo.

Vermoedelijke opstelling Engeland: Jordan Pickford, Kieran Trippier, Kyle Walker, John Stones, Marc Guehi, Bukayo Saka, Kobbie Mainoo, Declan Rice, Phil Foden, Jude Bellingham, Harry Kane.

Vlak voor de wedstrijd zullen hieronder de definitieve opstellingen verschijnen.

Nederland - Engeland Topscorers

De aanval van Nederland wordt op dit toernooi geleid door Cody Gakpo, die 3 keer scoorde op dit EK. Donyell Malen scoorde 2 keer. Wout Weghorst, Stefan de Vrij en Memphis Depay scoorden 1 keer.

Voor Engeland zijn Jude Bellingham en Harry Kane de belangrijkste mannen voorin met elk 2 gescoorde goals op dit EK. Bukayo Saka maakte de belangrijke gelijkmaker tegen Zwitserland. 

Onze promoties
Bekijk alle

type

EEN JAAR GRATIS WEDDEN

type

21 JACKPOT

type

BETCITY SPINNER

type

WEDSTRIJD VAN DE WEEK

Populaire odds