back arrow

SPORT

Spotlight: Tijjani Reijnders

Laatste update 06-06-2024

5 min leestijd

Tijjani Reijnders

Op 19-jarige leeftijd maakte Tijjani Reijnders zijn debuut voor PEC Zwolle en slechts zes jaar later maakt de Nederlander naam in de Serie A bij AC Milan. Wij zetten deze laatbloeier in aanloop naar het EK 2024 in de spotlight.

Jeugd(opleiding) Tijjani Reijnders

Tijjani Reijnders is geboren op 29 juli 1998 in Zwolle, Nederland. Hij is vernoemd naar oud-profvoetballer Tijjani Babangida, die onder meer zeven jaar uitkwam voor Ajax. Reijnders begon op jonge leeftijd met voetballen, zo begon de Nederlander zijn voetbalcarrière in 2003 bij WVF. Via WVF, FC Zwolle (nu PEC Zwolle), de FC Twente/Heracles Almelo Academie en CSV'28 keerde Reijnders uiteindelijk terug bij PEC Zwolle. Op 13 augustus 2017 maakte Reijnders op 19-jarige leeftijd bij deze club zijn debuut in het betaald voetbal. In een 4-2 overwinning op Roda JC in de Eredivisie kwam Reijnders in de 91e minuut binnen de lijnen voor Erik Bakker. Tot op heden is dit zijn eerste en enige optreden in het eerste elftal van PEC Zwolle.

Reijnders AZ

In dezelfde maand vertrok Reijnders transfervrij naar AZ. Na meerdere seizoenen in Jong AZ te hebben gespeeld en een korte uitleenbeurt aan RKC Waalwijk, brak hij door bij het eerste elftal van de Alkmaarders. In de zomer van 2022 veroverde Reijnders een basisplek bij AZ en de middenvelder gaf deze niet meer uithanden. In het seizoen 2022/23 maakte Reijnders veel indruk in de Eredivisie. In 34 competitiewedstrijden was de inmiddels box-to-box speler goed voor vier goals en zes assists.

Reijnders Nederlands elftal

Zijn goede prestaties vielen niet alleen de AZ-fans op, maar ook de bondscoach van het Nederlands elftal: Ronald Koeman. Na vier interlands in Nederland -20 te hebben gespeeld, werd Tijjani opgeroepen voor het grote Oranje. In mei 2023 werd Reijnders toegevoegd aan de selectie van Nederland voor de finaleronde van de Nations League. In deze interlandperiode maakte de AZ-middenvelder echter geen minuten.

Tijjani Reijnders AC Milan

De prestaties van Reijnders wekten ook interesse vanuit het buitenland. In de zomer van 2023 klopte het grote AC Milan aan bij AZ voor de diensten van Tijjani. Voor een bedrag van €19.000.000 maakte Reijnders de overstap naar de Serie A. Bij de negentienvoudig landskampioen wist Reijnders direct indruk te maken. De Nederlander is sinds zijn komst naar AC Milan niet meer uit het basiselftal van de Italiaanse grootmacht weg te denken. In zijn debuutseizoen in Italië speelde Reijnders 36 keer in de Serie A, waarin hij bij zes doelpunten betrokken was: drie goals en drie assists.

Tijjani Reijnders salaris

Reijnders heeft bij AC Milan een vijfjarig-contract getekend. Bij de Italiaanse grootmacht verdient Tijjani €1.700.000 per jaar. Een indrukwekkend bedrag, helemaal met de kennis dat Reijnders voor zijn transfer naar AZ een jaar in de Aldi achter de kassa heeft gewerkt voor een paar honderd euro in de maand. Hoe het kan verkeren..

Debuut Nederlands elftal

In dienst van AZ zat Reijnders al bij de selectie van Nederland, maar speelminuten kreeg hij niet. Dit veranderde toen Tijjani de stap naar AC Milan maakte. Op 7 september 2023 maakte hij als invaller zijn debuut voor Oranje tegen Griekenland en zijn basisdebuut volgde op 13 oktober 2023 tegen Frankrijk. Op 22 maart 2024 scoorde Reijnders zijn eerste en vooralsnog enige doelpunt voor het Nederlands elftal, in een 1-0 overwinning op Schotland.

EK 2024

Reijnders is door de bondscoach opgeroepen voor het EK 2024. Op het Europees kampioenschap in Duitsland concurreert de AC Milan-middenvelder met Ryan Gravenberch (Liverpool), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Teun Koopmeiners (Atalanta), Jerdy Schouten (PSV), Georginio Wijnaldum (Al-Ettifaq) en Joey Veerman (PSV) voor een basisplaats. Samen met Frenkie de Jong lijkt Reijnders op het middenveld zeker van een basisplek op het EK 2024. Ons Oranje is in poule D gekoppeld aan Frankrijk, Oostenrijk en Polen. Het Nederlands elftal is één van de outsiders voor de EK-winst, terwijl Engeland en Frankrijk als de favorieten worden gezien.

Tijjani Reijnders afkomst

Reijnders had ook voor het nationale elftal van Indonesië kunnen spelen. Zijn moeder is half Nederlands, half Moluks. Begin 2022 werd Reijnders door de PSSI benaderd voor een interlandcarrière voor Indonesië, maar hij koos om te spelen voor het land waarin hij geboren is: Nederland.

Statistieken voor Tijjani Reijnders

Tijjani Reijnders speelde voordat hij de stap naar AC Milan maakte, in de senioren van PEC Zwolle, Jong AZ, AZ en RKC Waalwijk. Wij zetten de statistieken van deze laatbloeier voor jou op een rijtje.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!