EK 2024

Jetzt geht's wieder los! Het EK 2024 in Duitsland staat alweer op de stoep. Het volgende grote eindtoernooi staat alweer voor de deur, het Europees Kampioenschap voetbal 2024! Voetballiefhebbers hoefden slechts 1,5 jaar te wachten na het WK van 2022. Onze oosterburen, Duitsland wel te verstaan, hebben de eer het EK voetbal 2024 te organiseren. Het EK 2024 is de 17e editie van het Europees kampioenschap voetbal en de tweede keer dat Duitsland het toernooi organiseert. Veel mensen herinneren zich het EK voetbal in '88 nog wel. Nederland werd Europees Kampioen onder leiding van Rinus Michels en Marco van Basten. Uitspraken als 'voetbal is oorlog' kwamen van Michels en Van Basten scoorden dé volley tijdens het EK. Wij hebben er in ieder geval weer ontzettend veel zin in. Met vrienden, buren of nieuwe vrienden in de kroeg: Nederland kleurt weer oranje deze zomer. Het voetbal in Duitsland leeft natuurlijk enorm, net als bij BetCity! We hebben een complete hub voor alle liefhebbers gecreëerd. Hier vind je alle informatie rondom het EK voetbal 2024. De speelsteden, het speelschema, de topscorers en nog veel meer. Natuurlijk schrijven wij ook voorbeschouwingen, van de groepsfase en de achtste finale tot de finale!

Informatie EK voetbal 2024

Het EK 2024 telt 24 deelnemers en loopt van 14 juni tot en met 14 juli. In deze maand worden er 51 wedstrijden gespeeld, dus voor de voetballiefhebber is er iedere dag wel wat wils. De openingswedstrijd van het EK voetbal 2024 in wordt gespeeld door het gastland: Duitsland - Schotland. Nederland is slechts een outsider op het EK 2024 met odds van 15.00. Volgens de bookies moeten we kijken naar de favorieten Engeland (4.50) en Frankrijk (5.00). Zoals bekend heb je pas van Duitsland gewonnen als de bus de stad uit is. Met odds van 6.50 voor de eindwinst maken ook zij kans op de winst. Tussen Nederland en de grote favorieten zitten nog Portugal (7.50), Spanje (9.00), Italië (17.00) en België (21.00). Hoe dan ook: het EK 2024 wordt een prachtig toernooi, en dat beleef je natuurlijk bij BetCity! Wil je deze odds meepakken, waar soms best wel value op zit? Wedden op het EK 2024 doe je bij BetCity! Liever een stukje terug in de geschiedenis? Lees alles over de historie van het EK. Ook hebben wij het complete prijzengeld EK 2024 voor je op een rijtje gezet.
promotional image

Veelgestelde vragen over het EK 2024

EUROPEES KAMPIOENSCHAP VOETBAL

Het Europees Kampioenschap voetbal is een van de grootste sportevenementen ter wereld. Georganiseerd door de UEFA en dit jaar wordt het compleet gespeeld in Duitsland. Sinds maart 2023 zijn de EK-kwalificaties gespeeld, en de play-offs in maart 2024. Vanuit de play-offs kwalificeerden Polen, Oekraïne en Georgië zich nog voor het EK 2024. Het EK 2024 vindt plaats in tien verschillende speelsteden. Zoals gebruikelijk is Duitsland als gastland automatisch gekwalificeerd en mag Duitsland het in groep A opnemen tegen hun tegenstanders. De tien speelsteden organiseren allemaal minstens 3 wedstrijden, en veel organiseren ook nog een achtste finale.

Nederlands Elftal

Het Nederlands Elftal plaatste zich zonder franje, maar toch enigszins gemakkelijk in de kwalificatie voor het EK 2024. Ons Oranje neemt het in groep D op tegen Oostenrijk, Frankrijk en Polen. Nederland speelt hun wedstrijden in het Volksparkstadion, de Red Bull Arena en het Olympiastadion. Hier wordt ook de finale van het EK 2024 gespeeld. Leuke stadions, want in Hamburg won het Nederlands Elftal de halve finale in '88 en in Berlijn wordt de finale van het EK 2024 gespeeld.

EK Voetbal in Duitsland

Duitsers en toernooien: een gouden combinatie. Toch? De Duitsers wonnen het EK voetbal al drie keer en het WK zelfs al vier keer. Het Nederlands Elftal zet daar een keer winst van het EK voetbal tegenover, namelijk in '88 in Duitsland. We geloven niet zo in wishful thinking, maar wie weet...kan Nederland het EK 2024 winnen? Het Europees Kampioenschap voetbal 2024 wordt dus door Duitsland georganiseerd en vindt plaats in tien speelsteden. Nederland is ingedeeld in groep D. Tijdens het vorige (corona) EK voetbal, werd Nederland in de achtste finale uitgeschakeld door Tsjechië. De Tsjechien doen ook mee aan het EK 2024, maar spelen onder andere tegen Portugal en Turkije in groep F. Nederland speelt de eerste wedstrijd op het EK 2024 op zondag 16 juni om 15:00 uur tegen Polen. Daarna spelen 'we' nog tegen Frankrijk en Oostenrijk op het Europees Kampioenschap voetbal 2024. De laatste wedstrijd van het EK voetbal 2024 wordt gespeeld op 14 juli in Berlijn. Dan wordt dus de Europees Kampioen bepaald en kan de nieuwe kampioen juichen!

Knock out-fase EK 2024

Na de groepsfase volgt uiteraard de knock-outfase. Deze is verdeeld over 8 achtste finales, 4 kwartfinales, 2 halve finales en de grande finale. Dat betekent dat er 16 van de 24 deelnemers doorgaan op het EK 2024. De halve finales van het Europees Kampioenschap worden gespeeld in de Allianz Arena (in München van bespeler Bayern Munchen) en in de Merkur Spiel-Arena (in Düsseldorf). Met name dit laatste stadion is opvallend, gezien de 'lage' capaciteit van 54.600 stoeltjes. Dankzij deze capaciteit is het stadion het op drie na kleinste stadion van het EK voetbal.

Informatie EK 2024

Op deze overzichtelijke content-hub hebben wij alle informatie rondom het EK 2024 voor je verzameld. Alle speelsteden, maar ook een overzicht van de kwalificatie, alle poules en zelfs de topscorers hebben we voor je gebundeld. Zo dragen we samen bij om jullie als voetballiefhebbers slimmer te laten spelen. Meer interesse in informatie over EK 2024-tickets of de EK 2024-bal? Ook dat hebben we voor je verzameld!

Vooruitblik EK 2024

Het gastland Duitsland speelt de openingswedstrijd van het Europees Kampioenschap voetbal op 14 juni 2024 en precies een maand later, op 14 juli 2024, vindt de finale plaats van het EK 2024. De laatste groepswedstrijd van het EK voetbal wordt gespeeld op woensdag 26 juni 2024. Als we vooruitkijken en de verschillende deelnemers onder de loep nemen, zien we met Albanië toch wel dé verrassing van het EK 2024. Ja, nu al. Want dat zij zich wisten te plaatsen is al een prestatie an sich te noemen, maar hoe ver schoppen zij het? Het ligt in de lijn der verwachting dat de groepsfase het eindstation is, maar wellicht de achtste finale? In poule B zijn zij met Spanje, Kroatië en Italië duidelijk de underdog tijdens het EK voetbal. De slogan van het toernooi is Vereint im herzen europas, oftewel: United by Football. Dit wilt de UEFA graag uitstralen, als een stukje maatschappelijke en sociale verantwoordelijkheid. Verder blijft de UEFA natuurlijk altijd weg van politiek tijdens het EK voetbal in Duitsland. Alle informatie over de favorieten EK 2024 lees je natuurlijk op Club BetCity, hét platform voor de slimme spelers.

Sociaal maatschappelijk verantwoord EK 2024

Het wordt steeds belangrijker: MVO, of Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Je kunt het zien aan alle spotjes tegen racisme, discriminatie of voor klimaatbewustzijn. De UEFA is hier volop mee bezig. Omdat het Europees Kampioenschap voetbal 2024 een enorm evenement is met enorme media-aandacht, is het EK 2024 ook het uitgelezen moment om bewustzijn te vergroten. De slogan van het EK voetbal 2024 is dan ook 'United by Football. Vereint im Herzen Europas', of in het Nederlands: 'Verenigd door voetbal. Verenigd in het hart van Europa'. Hiermee wil het gastland Duitsland nogmaals benadrukken dat de Europese Unie een eenheid is en dat voetbal verbroedert. Van Ierland tot Albanië en van Spanje tot Zweden: iedereen hoort erbij. Het Nederlands Elftal is ook met maatschappelijke en sociale verantwoordelijkheid bezig. Eerder al sprak het team zich uit tegen racisme in het algemeen. In juni 2024 zal het Nederlands Elftal ongetwijfeld de boodschap van de Duitsers steunen. In iedere speelstad, stadion, of stadions, zal de boodschap te zien zijn. Tot en met de laatste wedstrijd op 14 juli in Berlijn van het EK 2024.