EK 2024

Jetzt geht's wieder los! We hoefden maar 1,5 jaar te wachten na het WK van 2022 op het volgende grote eindtoernooi: het Europees Kampioenschap voetbal (EK) 2024! Onze oosterburen, Duitsland wel te verstaan, hebben de eer het toernooi te organiseren. Het is de 17e editie van het EK en de tweede keer dat Duitsland het toernooi organiseert: iedereen herinnert zich de legendarische editie in '88 nog wel! Met Michels (voetbal is oorlog) en Van Basten (van die ene volley) ging Nederland er met de overwinning vandoor.
Het EK 2024 telt 24 deelnemers en loopt van 14 juni tot en met 14 juli. In deze maand worden er 51 wedstrijden gespeeld, dus voor de voetballiefhebber is er iedere dag wel wat wils. Nederland is slechts een outsider met odds van 17.00. Volgens de bookies moeten we kijken naar de favorieten Engeland (4.50) en Frankrijk (4.50). Zoals bekend heb je pas van Duitsers gewonnen als de bus de stad uit is, en met odds van 7.50 voor de eindwinst maken ook zij kans op de winst. Tussen Nederland en de grote favorieten zitten nog Spanje (8.00), Portugal (9.00), België (15.00) en Italië (ook 17.00). Hoe dan ook: het EK 2024 wordt een prachtig toernooi, en dat beleef je natuurlijk bij BetCity!

Europees Kampioenschap voetbal

Het EK 2024 vindt plaats in tien speelsteden. Zoals gebruikelijk is Duitsland als gastland automatisch gekwalificeerd en mag Duitsland het in groep A opnemen tegen hun tegenstanders. Er zijn op dit moment 21 deelnemers bekend; de laatste 3 landen kwalificeren zich in maart via de kwalificatie play-offs.

Nederlands Elftal

Het Nederlands Elftal plaatste zich zonder franje, maar toch enigszins gemakkelijk in de kwalificatie voor het EK 2024. Ons Oranje neemt het in groep D op tegen Oostenrijk, Frankrijk en de winnaar van een van de play off wedstrijden. Nederland speelt hun wedstrijden in het Volksparkstadion, de RB Arena en het Olympiastadion, waar ook de finale van het EK 2024 wordt gespeeld. Leuke stadions, want in Hamburg won het Nederlands Elftal de halve finale in '88 en in Berlijn wordt de finale van het EK 2024 gespeeld.

Knock outfase EK 2024

Na de groepsfase volgt uiteraard de knock-outfase, verdeeld over 8 achtste finales, 4 kwartfinales, 2 halve finales en de grande finale. Dat betekent dat er 16 van de 24 deelnemers doorgaan op het EK 2024. De halve finales van het Europees Kampioenschap worden gespeeld in de Allianz Arena (in München van bespeler Bayern Munchen) en in de Merkur Spiel Arena (in Düsseldorf). Met name dit laatste stadion is opvallend, gezien de 'lage' capaciteit van 54.600 stoeltjes. Hiermee is het stadion het op 3 na kleinste stadion van de tien stadions van het EK voetbal.

Informatie EK 2024

Op deze overzichtelijke content-hub hebben wij alle informatie rondom het EK 2024 voor je verzameld: alle speelsteden, maar ook een overzicht van de kwalificatie, de play-offs wedstrijden, alle poules en zelfs de topscorers hebben we voor je gebundeld. Zo dragen we samen bij om jullie als voetballiefhebbers slimmer te laten spelen.

Vooruitblik EK 2024

Het gastland Duitsland speelt de openingswedstrijd op 14 juni 2024 en precies een maand later, op 14 juli 2024, vindt de finale plaats van het EK 2024. Als we vooruitkijken en de verschillende deelnemers onder de loep nemen, zien we met Albanië toch wel dé verrassing van het EK 2024. Ja, nu al. Want dat zij zich wisten te plaatsen is al een prestatie an sich te noemen, maar hoe ver schoppen zij het? Het ligt in de lijn der verwachting dat de groepsfase het eindstation is, maar wellicht de achtste finales? In poule B zijn zij duidelijk de underdog. Alle informatie over de favorieten EK 2024 lees je natuurlijk op Club BetCity, hét platform voor de slimme spelers.