back arrow

SPORT

Spotlight: Jude Bellingham

Laatste update 14-03-2024

5 min leestijd

promotional image

Jude Bellingham is hedendaags de grote meneer bij Real Madrid. Absurd, zeker met de gedachte in het achterhoofd dat de Engelsman pas 20 jaar is. De middenvelder is momenteel zelfs de topscorer van La Liga. Wij zetten de rechtspoot in de schijnwerper.

Jeugd(opleiding) Jude Bellingham

Jude Bellingham werd 29 juni 2003 geboren in Stourbridge, Engeland. Slechts 7 jaar later werd de Engelsman al opgenomen in de jeugdopleiding van Birmingham City. Bellingham stond in de boeken als groot talent en als zestienjarige en 38 dagen maakte hij zijn debuut in de Championship. Al snel werd duidelijk dat Bellingham exceptionele kwaliteiten had.

Bellingham verkast naar Duitsland

20 juli 2020 maakte Borussia Dortmund de komst van Bellingham wereldkundig. De Duitsers legden maar liefst €26,5 miljoen neer voor de diensten van de Engelsman. Met deze transfer werd Bellingham de duurste 17-jarige speler uit de historie. Birmingham City heeft besloten na zijn vertrek zijn rugnummer (22) nooit meer te gebruiken, uit respect voor de kwaliteiten van Bellingham.
Binnen een mum van tijd wist Bellingham bij de Duitse grootmacht een basisplaats te veroveren. In het seizoen 2021/22 en 2022/23 stond de rechtspoot minimaal 30 wedstrijden in de basis. Met Borussia Dortmund wist Bellingham niet de Bundesliga te winnen, zo moest hij geblesseerd toekijken hoe zijn ploeg op de slotdag de titel uit handen gaf aan Bayern München. In het seizoen 2021/22 won Bellingham met Borussia Dortmund wel de DFB Pokal. In de finale van het Duitse bekertoernooi werd RB Leipzig dankzij 2 treffers van Erling Haaland en Jadon Sancho met 1-4 verslagen.

Bellingham naar Real Madrid

Na afloop van het seizoen 2022/23 was het duidelijk dat Bellingham Borussia Dortmund was ontgroeid. Medio 2023 meldde Real Madrid zich in Duitsland. De Koninklijke waren bereidt €103 miljoen voor Bellingham neer te leggen, een bedrag dat met eventuele bonussen nog verder op kan lopen. Dit was voor Borussia Dortmund een niet af te wijzen bod en zo tekende Bellingham tot 2029 een contract bij de Spaanse grootmacht.
Bij Real Madrid gaat Bellingham vrolijk verder waar hij gebleven is. Sterker nog, de Engelsman heeft de lat nog een stukje hoger gelegd. In het seizoen 2022/23 viel Bellingham bij Borussia Dortmund op met zijn neusje voor de goal, met 8 treffers in de Bundesliga. In La Liga wist Bellingham dit aantal binnen een mum van tijd te evenaren. Het kostte hem op het hoogste niveau van Spanje slechts 8 duels.
Na 11 competitiewedstrijden staat de teller voor Bellingham op 10 treffers Dit aantal wist hij in El Clásico, waarin hij FC Barcelona en collega Lamine Yamal hoogstpersoonlijk met 2 doelpunten wist te verslaan: 1-2.

Bellingham celebration

De supporters van de Catalanen kregen tweemaal de welbekende celebration van Bellingham te zien. Na elke treffer gaat de 20-jarige middenvelder met zijn armen wijd staan en inmiddels is dit ook een trend op Tiktok.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!