back arrow

WEDTIPS

PolenOostenrijk

Olympiastadion Berlin

Standen
Groep D
TeamGSW|G|VDV|DTDSP

1

Oostenrijk

Oostenrijk

3

2|0|1

6|4

2

6

2

Frankrijk

Frankrijk

3

1|2|0

2|1

1

5

3

Nederland

Nederland

3

1|1|1

4|4

0

4

4

Polen

Polen

3

0|1|2

3|6

-3

1

Opstelling Polen - Oostenrijk

Polen en Oostenrijk staan beide onderaan in groep D van het EK 2024, na in hun zware openingswedstrijden zonder punten te blijven. Ze hopen hun eerste punten van het toernooi binnen te slepen in dit onderling duel. Het belooft een spannende ontmoeting te worden in het Olympiastadion.

Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor Polen - Oostenrijk.

Wedtip Polen - Oostenrijk

Polen Recente resultaten

Polen's meest recente wedstrijd op 16 juni op het EK in het Volksparkstadion in Hamburg eindigde in een 1-2 nederlaag tegen Nederland. Een verrassende kopgoal van Adam Buksa werd geneutraliseerd door doelpunten van Cody Gakpo en de aan Ajax-gelinkte Wout Weghorst.

Daarvoor pakte Polen een 2-1 overwinning op Turkije in een vriendschappelijke wedstrijd op 10 juni. Ze versloegen Oekraïne met 3-1 op 7 juni, beide in het Nationaal Stadion in Warschau.

Oostenrijk Recente resultaten

Oostenrijk's meest recente wedstrijd op 17 juni eindigde in een nipte 0-1 nederlaag tegen Frankrijk op het EK. Het enige doelpunt was een eigen doelpunt van Maximilian Wöber, wat een einde maakte aan Oostenrijk's reeks met wedstrijden waarin ze wisten te scoren. 

Daarvoor hadden ze een redelijke reeks, met een 1-1 gelijkspel tegen Zwitserland op 8 juni in een vriendschappelijke wedstrijd. Dat werd voorafgegaan door een prima 2-1 thuisoverwinning op Servië in een andere vriendschappelijke ontmoeting. Hun vorm toont veerkracht en het vertoonde spel is ook goed.

Polen - Oostenrijk Head to Head

De laatste ontmoeting tussen Polen en Oostenrijk was een doelpuntloos gelijkspel op 9 september 2019 in de EK-kwalificatiereeks. In hun laatste 5 ontmoetingen heeft Polen gedomineerd met 3 overwinningen, terwijl Oostenrijk nog op zoek is naar een overwinning. 2 wedstrijden eindigden in gelijke spelen.

Polen - Oostenrijk Doelpunten

Met beide teams die redelijk wat scoren in recente wedstrijden, presenteert de meer/minder dan 2.5 doelpunten markt boeiende keuzes. Historische H2H-ontmoetingen suggereren een trend van weinig doelpunten, met de laatste 3 ontmoetingen met minder dan 2.5 doelpunten. Polen's recente vorm heeft ze bijna 3 doelpunten per wedstrijd zien scoren in hun laatste 5 wedstrijden. Oostenrijk scoorde ook regelmatig en kreeg maximaal 1 doelpunt per wedstrijd tegen. De odds voor "minder dan 2.5 doelpunten" op 1.86 lijken iets aantrekkelijker, gezien de voorzichtige benaderingen van de teams en eerdere H2H-records.

Wat betreft de BTS-markt neigen de odds naar "BTS: Ja" op 1.72. Echter, gezien Oostenrijk op dit toernooi nog niet wist te scoren en Polen's bescheiden doelpuntenrecord, kan "BTS: Nee" op 2.02 waarde bieden. De defensieve kracht van beide teams, gekoppeld aan het grote belang van dit EK, zou de balans kunnen doen doorslaan naar een terughoudende wedstrijd. 

Polen - Oostenrijk Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Polen: Wojciech Szczesny, Jan Bednarek, Bartosz Salamon, Jakub Kiwior, Przemyslaw Frankowski, Sebastian Szymanski, Taras Romanczuk, Piotr Zielinski, Nicola Zalewski, Robert Lewandowski, Kacper Urbanski.

Vermoedelijke opstelling Oostenrijk: Patrick Pentz, Stefan Posch, Kevin Danso, Maximilian Wöber, Philipp Mwene, Nicolas Seiwald, Florian Grillitsch, Konrad Laimer, Christoph Baumgartner, Marcel Sabitzer, Michael Gregoritsch.

Vlak voor de wedstrijd zullen hieronder de definitieve opstellingen verschijnen.

Polen - Oostenrijk Topscorers

Terwijl Polen zich voorbereidt op deze clash, leidt middenvelder Przemyslaw Frankowski de lijst doelpuntenmakers met 3 goals. Hij wordt op de voet gevolgd door een kwartet spelers met elk 2 goals: aanvaller Robert Lewandowski en middenvelders Piotr Zielinski, Nicola Zalewski, en Sebastian Szymanski. Adam Buksa scoorde de goal tegen Nederland op dit EK.

Aan de kant van Oostenrijk is Christoph Baumgartner productief geweest met 5 goals. Aanvaller Michael Gregoritsch is ook een aanzienlijke dreiging, met 4 doelpunten in recente duels. Middenvelders Marcel Sabitzer en Patrick Wimmer, samen met aanvaller Andreas Weimann, hebben elk 1 goal gemaakt.

Populaire odds

Beide teams scoren

Nee

1.84

Ja

1.84

Reguliere speeltijd

Polen

4.30

Gelijk

3.25

Oostenrijk

2.00

totaal aantal doelpunten

Meer dan 5.5

16.00

Minder dan 5.5

1.02

advertisement
advertisement
advertisement
Aankomende wedstrijden
Onze promoties
BetCity Millions
BETCITY MILLIONS
Hét EK-spel van deze zomer: BetCity Millions. Win jij €1.000.000?!
Hoogste Odds Toernooi
DAGELIJKS EK TOERNOOI
Doe mee en maak elke speeldag kans op een prijzenpot van €1.000!
EK Profit Boost
25% PROFIT BOOST
Pak 25% extra winst op elke wedstrijd van het EK 2024 en Copa América!
BetCity Spinner
BETCITY SPINNER
Maak iedere dag gratis kans op prijzen bij de BetCity Spinner!
Roulette Toernooi
ROULETTE TOERNOOI
Doe mee aan het Roulette Toernooi en ga voor prijzen tot €1.500!
NIEUW: BETCITY APP
Vanaf nu heb je het beste Sportsbook en het leukste Casino van Nederland in de palm van je hand!