back arrow

WEDTIPS

NederlandTurkije

Olympiastadion Berlin

Standen
Groep D
TeamGSW|G|VDV|DTDSP

1

Oostenrijk

Oostenrijk

3

2|0|1

6|4

2

6

2

Frankrijk

Frankrijk

3

1|2|0

2|1

1

5

3

Nederland

Nederland

3

1|1|1

4|4

0

4

4

Polen

Polen

3

0|1|2

3|6

-3

1

Opstelling Nederland - Turkije

In het Olympiastadion in Berlijn staat een zeer interessante ontmoeting op het programma in de kwartfinales van het EK 2024. Nederland speelt daarin tegen het verrassende Turkije. Beide landen strijden voor een plek in de halve finale en de verwachtingen zijn dan ook hooggespannen.

Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor Nederland - Turkije.

Wedtip Nederland - Turkije

De recente vorm van Nederland

Nederland won op 2 juli op het EK 2024 comfortabel met 0-3 van Roemenië. Cody Gakpo maakte in de eerste helft de 0-1, waarna Oranje door goals van Donyell Malen laat in de wedstrijd uitliep naar een ruime overwinning. Deze wedstrijd vond plaats in de Allianz Arena in München. De Nederlandse ploeg bevestigde de verwachtingen van de bookmakers met een zeer overtuigende zege.

Voor deze overwinning had het Nederlandse team het lastig. Op 25 juni leden ze een nipte 2-3 nederlaag tegen Oostenrijk in de laatste groepswedstrijd van dit EK. Dit beëindigde een zegereeks van 7 wedstrijden tegen hen. Gakpo en Depay scoorden in die wedstrijd. Op 21 juni speelden ze gelijk tegen Frankrijk, zonder doelpunten.

De recente vorm van Turkije

Op 2 juli 2024 pakte Turkije een 1-2 overwinning op Oostenrijk in de achtste finales van het Europees Kampioenschap in Duitsland. De goals van Merih Demiral waren beslissend. Dit was genoeg om de aansluitingstreffer van Michael Gregoritsch voor de Oostenrijkers te kunnen slikken.

Voor deze overwinning had Turkije wat wisselende resultaten. Ze wonnen met 1-2 van Tsjechië op 26 juni. Daarvoor leden ze een zware 0-3 nederlaag tegen Portugal op 22 juni. Deze nederlaag stond in contrast met hun 3-1 zege op Georgië.

Nederland - Turkije Head to Head

Op 7 september 2021 versloeg Nederland Turkije met een overtuigende 6-1 zege in de WK-kwalificaties. In hun laatste 8 ontmoetingen heeft Nederland een voorsprong met 4 overwinningen tegenover 2 voor Turkije. 2 wedstrijden eindigden in een gelijkspel.

Nederland - Turkije Doelpunten

Gezien de historische H2H-ontmoetingen, met meer dan 2.5 doelpunten in hun laatste 3 ontmoetingen, lijkt een wedstrijd met doelpunten mogelijk. De odds voor "meer dan 2.5 doelpunten" op 1.75 wijzen op een redelijke waarschijnlijkheid van minstens 3 doelpunten. Dit kan wedders aantrekken die zoeken naar waarde. "Minder dan 2.5 doelpunten" op 2.05 lijkt vanwege de risicovolle speelstijl en aanvallende kracht van Oranje niet zo logisch.

Beide teams hebben in 3 van hun laatste 4 ontmoetingen gescoord. "BTS: Ja" op 1.74 biedt een aantrekkelijk vooruitzicht voor wedders. "BTS: Nee" is ook mogelijk, want het Nederlands elftal geeft op dit EK meestal wel wat kansjes weg.

Nederland - Turkije Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Nederland: Bart Verbruggen, Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk, Nathan Aké, Jerdy Schouten, Tijjani Reijnders, Steven Bergwijn, Xavi Simons, Cody Gakpo, Memphis Depay.

Vermoedelijke opstelling Turkije: Mert Günok, Ferdi Kadıoğlu, Abdülkerim Bardakcı, Merih Demiral, Mert Müldür, Salih Özcan, Kaan Ayhan, Hakan Çalhanoğlu, Kenan Yildiz, Barış Yılmaz, Arda Güler.

Vlak voor de wedstrijd zullen hieronder de definitieve opstellingen verschijnen.

Nederland - Turkije Topscorers

De aanval van Nederland op dit EK wordt geleid door de weergaloze Cody Gakpo, die altijd gevaar sticht en alweer 3 keer gescoord heeft dit eindtoernooi. Donyell Malen scoorde 2 keer tegen Roemenië. Memphis Depay en Wout Weghorst kwamen ook al tot scoren in Duitsland.

Voor de Turken heeft verdediger Merih Demiral verrassend 2 keer gescoord op dit EK, beide tegen Oostenrijk. Hij wordt ondersteund door Cenk Tosun, Hakan Çalhanoğlu, Kerem Aktürkoğlu, Mert Müldür, en Arda Güler. Zij hebben elk eenmaal gescoord in het toernooi.

Populaire odds

Beide teams scoren

Ja

1.83

Nee

1.85

Reguliere speeltijd

Turkije

6.10

Gelijk

4.00

Nederland

1.58

totaal aantal doelpunten

Meer dan 0.5

1.04

Minder dan 0.5

10.00

advertisement
advertisement
advertisement
Aankomende wedstrijden
footbal

Voetbal / EK 2024

Wo, 10 jul, 19:00

W47

W47

W48

W48

Nederland

3.25

Gelijk

2.85

Engeland

2.60

footbal

Voetbal / EK 2024

Zo, 14 jul, 19:00

W49 (Euro)

W49 (Euro)

W50

W50

Geen odds beschikbaar
Onze promoties
BetCity Millions
BETCITY MILLIONS
Hét EK-spel van deze zomer: BetCity Millions. Win jij €1.000.000?!
Hoogste Odds Toernooi
DAGELIJKS EK TOERNOOI
Doe mee en maak elke speeldag kans op een prijzenpot van €1.000!
EK Profit Boost
25% PROFIT BOOST
Pak 25% extra winst op elke wedstrijd van het EK 2024 en Copa América!
BetCity Spinner
BETCITY SPINNER
Maak iedere dag gratis kans op prijzen bij de BetCity Spinner!
GAMESHOW TOERNOOI
Doe mee aan het Gameshow Toernooi en ga voor prijzen tot €1.500!
NIEUW: BETCITY APP
Vanaf nu heb je het beste Sportsbook en het leukste Casino van Nederland in de palm van je hand!