back arrow

SPORT

Loting UCL, UEL & UECL

Laatste update 14-03-2024

5 min leestijd

promotional image

Maandag 18 december 2023 was het tijd voor de loting van de knock-outfase van de UEFA Champions League, UEFA Europa League en de UEFA Europa Conference League. Wij zetten de Nederlandse ploegen, de absolute krakers en het volledige speelschema voor jou op een rijtje.

Nederlandse ploegen in Europa

Na de uitschakeling van Feyenoord in de UEFA Champions League is PSV de enige Nederlandse club in het miljardenbal. De Eindhovenaren wisten in groep B achter Arsenal de tweede plek te bemachtigen. In de achtste finale van de Champions League werd PSV dus gekoppeld aan een poulewinnaar.
PSV is gekoppeld aan Borussia Dortmund. De ploeg van Peter Bosz mag absoluut niet klagen met deze loting. De odds? PSV opent in eigen huis tegen de Duitsers en een zege van de koploper van de Eredivisie levert je 2.40 keer je inzet op. Check hier de odds voor PSV - Borussia Dortmund.
Vervolgens was het de beurt aan Feyenoord. Geloof het of niet, maar de Rotterdammers zijn voor het derde opeenvolgende jaar (!) gekoppeld aan AS Roma. Het wordt een pikant weerzien tussen Arne Slot en José Mourinho. Feyenoord opent het tweeluik in de UEFA Europa League in De Kuip. Een zege levert je 2.20 keer je inzet op. Check hier de odds voor Feyenoord - AS Roma.
AZ werd in de UEFA Europa Conference League uitgeschakeld, maar Ajax wist met een derde plek in groep B van de UEFA Europa League een ticket voor de zestiende finale van de UECL te bemachtigen. In de UEFA Europa Conference League zijn de Amsterdammers gekoppeld aan FK Bodø/Glimt. Ajax is met een quotering van slechts 1.50 in de eigen Johan Cruijff ArenA de torenhoge favoriet voor de zege. Check hier de odds voor Ajax - FK Bodø/Glimt.

Loting UEFA Champions League

Naast de ontmoeting tussen PSV en Borussia Dortmund zijn er in de achtste finale van het miljardenbal een aantal mooie krakers te aanschouwen. Wat dacht je van Napoli - FC Barcelona, Internazionale - Atlético Madrid en RB Leipzig - Real Madrid.

Loting UEFA Europa League

Feyenoord zal zich niet gelukkig prijzen met het tweeluik met AS Roma. AC Milan - Stade Rennes, Benfica - Toulouse en Shakhtar Donetsk vs. Marseille zijn potjes om naar uit te kijken.

Loting UEFA Europa Conference League

Ajax maakt het Conference League-debuut tegen de kampioen van Noorwegen: FK Bodø/Glimt. Naast deze ontmoeting zijn de clashes tussen Real Betis en Dinamo Zagreb & Union Saint-Gilloise vs. Eintracht Frankfurt tweeluiken om naar uit te kijken.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!