Hoe laat speelt Nederland tegen Engeland?

Laatste update 28-08-2024

5 min leestijd

promotional image

Woensdagavond is het tijd voor de halve finale tussen Nederland en Engeland op het EK 2024! Oranje kan zich tegen alle verwachtingen in gaan plaatsen voor de EK finale, maar krijgt nu wel te maken met een sterke opponent. Echter heeft de Engelse ploeg zijn draai nog niet gevonden en lijken er genoeg kansen te liggen.

Aftraptijd Nederland – Engeland

De wedstrijd tussen Nederland en Engeland zal op woensdagavond 10 juli worden gespeeld. De twee ploegen trappen de halve finalewedstrijd af om 21:00 uur. Het Signal Iduna Park in Dortmund zal het decor vormen voor de topper op het Europees Kampioenschap. Het voetbalstadion biedt plaats aan 62.000 toeschouwers!

Nederland op het EK 2024

Het Nederlands elftal begon goed aan het EK! Oranje wist de eerste groepswedstrijd met 1-2 te winnen van Polen, waarna het duel tegen Frankrijk eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. In de laatste groepswedstrijd ging Oranje met 2-3 onderuit tegen Oostenrijk. Desondanks was de 3e plaats voldoende voor een plekje in de knock-outfase. Nederland won in de achtste finale overtuigend met 0-3 van Roemenië. In de kwartfinale tegen Turkije kwam Oranje al snel op een achterstand. Het Nederlands elftal wist de achterstand ongedaan te maken en won met 2-1!

Engeland op het EK 2024

De Engelse nationale voetbalploeg eindigde op de 1e plaats in de groepsfase. Engeland won met 0-1 van Servië in de eerste groepswedstrijd. Vervolgens kwam Engeland niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Denemarken en een 0-0 gelijkspel tegen Slovenië. De Engelse ploeg won in de achtste finale tegen Slowakije met 2-1, al werd het winnende doelpunt pas in de verlenging gescoord. In de halve finale won Engeland na strafschoppen van Zwitserland. Na 120 minuten stond er een 1-1 gelijkspel op het scorebord.

Onderlinge resultaten

Nederland en Engeland stonden vijfmaal tegenover elkaar sinds 2009! Oranje wist drie van de vijf onderlinge duels te winnen. Engeland won slechts één van de vijf wedstrijden. De meest recente ontmoeting in 2019 werd gewonnen door Oranje. Na een 1-1 gelijkspel won Nederland met 3-1 in de verlenging!

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!