back arrow

WEDTIPS

TurkijePortugal

BVB Stadion Dortmund

Standen
Groep F
TeamGSW|G|VDV|DTDSP

1

Portugal

Portugal

3

2|0|1

5|3

2

6

2

Turkije

Turkije

3

2|0|1

5|5

0

6

3

Georgië

Georgië

3

1|1|1

4|4

0

4

4

Tsjechië

Tsjechië

3

0|1|2

3|5

-2

1

Opstelling Turkije - Portugal

Turkije heeft mooi de koppositie in groep F van het Europees kampioenschap weten te bemachtigen na hun eerste wedstrijd met een 3-1 zege op Georgië. Portugal pakte ook de 3 punten in hun wedstrijd tegen Tsjechië, al kwam die winst zeer moeizaam tot stand.

Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor Turkije - Portugal.

Wedtip Turkije - Portugal

Turkije Recente resultaten

In hun meest recente wedstrijd op 18 juni 2024 pakte Turkije in het Signal Iduna Park in Dortmund een 3-1 overwinning op Georgië op het Europees kampioenschap. Mert Muldur en Arda Güler scoorden voor de Turken. Güler's prachtige doelpunt van afstand was beslissend, ondanks een doelpunt van oud-Ajacied Georges Mikautadze. De 3-1 viel in de laatste actie van de wedstrijd.

Voor die tijd was de vorm van Turkije minder inspirerend. Ze leden een 2-1 nederlaag tegen Polen in een vriendschappelijke wedstrijd op 10 juni. Ze speelden ook gelijk tegen Italië in een andere vriendschappelijke wedstrijd op 4 juni. Het gelijkspel met Italië beëindigde een reeks wedstrijden waarin de Azzurri consequent thuis scoorden.

Portugal Recente resultaten

Portugal's meest recente wedstrijd op 18 juni op het EK in Duitsland resulteerde in een 2-1 overwinning op Tsjechië. De wedstrijd, die de reeks van clean sheets tegen de Tsjechen beëindigde, werd gekenmerkt door heel veel balbezit, maar ook moeite om kansen te creëren. De Tsjechen namen zelfs een voorsprong, maar die werd ongedaan gemaakt door een wat klungelig eigen doelpunt en een laat winnend doelpunt van Conceição.

De vorm van Portugal liet daarvoor wat barstjes zien na de foutloze kwalificatiereeks. Ze pakten een overtuigende 3-0 overwinning op Ierland op 11 juni. Maar ze leden een teleurstellende 1-2 nederlaag tegen Kroatië op 8 juni. Beide vriendschappelijke wedstrijden waren op eigen bodem, wat enige inconsistentie in hun prestaties toont.

Turkije - Portugal Head to Head

In hun laatste ontmoeting op 24 maart 2022 won Portugal met 3-1 van Turkije in de WK-kwalificatie. In hun vorige 4 ontmoetingen heeft Portugal gedomineerd met 3 overwinningen tegenover 1 van Turkije. Dit wijst op een duidelijk voordeel in dit duel.

Turkije - Portugal Doelpunten

Met een markt voor meer dan 2.5 doelpunten op 1.66 en voor minder dan 2.5 doelpunten op 2.12, is er genoeg om op te wedden. Historische H2H-ontmoetingen suggereren redelijk wat goals, met een gemiddelde van 3 goals per duel in hun laatste 4 ontmoetingen. Gezien Turkije's 3 doelpunten dit EK en de 2 van Portugal, zouden wedders kunnen neigen naar meer dan 2.5 doelpunten op 1.66, anticiperend op een aanvallende wedstrijd.

De odds voor BTS staan op 1.76 voor 'Ja' en 1.97 voor 'Nee'. Gezien dat beide teams hebben gescoord in hun openingswedstrijden van het EK en Turkije's defensieve kwetsbaarheden tegen Portugal in eerdere ontmoetingen, lijkt "BTS: Ja" op 1.76 de meer aantrekkelijke weddenschap. Beide ploegen scoren makkelijk en vooral de verdediging van Turkije is niet echt heel stabiel.

Turkije - Portugal Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Turkije: Mert Günok, Mert Muldur, Samet Akaydin, Abdülkerim Bardakcı, Ferdi Kadioglu, Hakan Çalhanoğlu, Kaan Ayhan, Arda Guler, Orkun Kökçü, Kenan Yildiz, Baris Alper Yilmaz.

Vermoedelijke opstelling Portugal: Diogo Costa, Rúben Dias, Pepe, Nuno Mendes, Diogo Dalot, Vitinha, Bruno Fernandes, João Cancelo, Bernardo Silva, Cristiano Ronaldo, Rafael Leão.

Vlak voor de wedstrijd zullen hieronder de definitieve opstellingen verschijnen.

Turkije - Portugal Topscorers

De goals van Turkije op dit EK zijn het resultaat van een collectieve inspanning. Mert Muldur, Real Madrid-talent Arda Güler en Kerem Aktürkoğlu maakten elk 1 doelpunt voor het land.

Aan de kant van de bezoekers is Francisco Conceição de enige doelpuntenmaker op dit EK. Het andere doelpunt van Portugal kwam namelijk uit een eigen doelpunt. Veteraan Cristiano Ronaldo was echter weer veruit de gevaarlijkste man voor Portugal, al kwam hij deze keer niet tot scoren.

Populaire odds

Beide teams scoren

Ja

1.73

Nee

1.98

Reguliere speeltijd

Turkije

6.10

Gelijk

4.00

Portugal

1.60

totaal aantal doelpunten

Minder dan 1.5

4.35

Meer dan 1.5

1.21

advertisement
advertisement
advertisement
Aankomende wedstrijden
Onze promoties
BetCity Millions
BETCITY MILLIONS
Hét EK-spel van deze zomer: BetCity Millions. Win jij €1.000.000?!
Hoogste Odds Toernooi
DAGELIJKS EK TOERNOOI
Doe mee en maak elke speeldag kans op een prijzenpot van €1.000!
EK Profit Boost
25% PROFIT BOOST
Pak 25% extra winst op elke wedstrijd van het EK 2024 en Copa América!
BetCity Spinner
BETCITY SPINNER
Maak iedere dag gratis kans op prijzen bij de BetCity Spinner!
Roulette Toernooi
ROULETTE TOERNOOI
Doe mee aan het Roulette Toernooi en ga voor prijzen tot €1.500!
NIEUW: BETCITY APP
Vanaf nu heb je het beste Sportsbook en het leukste Casino van Nederland in de palm van je hand!