back arrow

WEDTIPS

RoemeniëOekraïne

Munich Football Arena

Standen
Groep E
TeamGSW|G|VDV|DTDSP

1

Roemenië

Roemenië

1

1|0|0

3|0

3

3

2

Slowakije

Slowakije

1

1|0|0

1|0

1

3

3

België

België

1

0|0|1

0|1

-1

0

4

Oekraïne

Oekraïne

1

0|0|1

0|3

-3

0

Opstelling Roemenië - Oekraïne

Met de start van het EK 2024 in zicht, treffen Roemenië en Oekraïne elkaar in de Allianz Arena. Het is hun eerste wedstrijd in groep E. De landen beginnen met deze wedstrijd in een groep met verder nog België en Slowakije en hebben een redelijke kans op plaatsing voor de volgende ronde. Oekraïne lijkt echter licht favoriet in deze wedstrijd.

Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor Roemenië - Oekraïne.

Wedtip Roemenië - Oekraïne

Roemenië Recente resultaten

De laatste wedstrijden is Roemenië de koning van de gelijke spelen. Tegen zowel Liechtenstein (0-0), Bulgarije (0-0) en Noord-Ierland (1-1) werd er gelijkgespeeld. Tussendoor was Colombia nipt met 2-3 te sterk voor de Roemenen.

Hun laatste overwinning was een 1-0 zege tegen Zwitserland in de EK-kwalificatie, waarmee ze een plek op dit EK afdwongen. Dit was een grote verrassing en Roemenië hoopt tijdens het Europees Kampioenschap in Duitsland voor een stunt te zorgen.

Oekraïne Recente resultaten

In de oefencampagne voorafgaand het EK 2024 speelde Oekraïne 3 oefenwedstrijden. Tegen gastland Duitsland werd er knap met 0-0 gelijkgespeeld, terwijl Moldavië met 0-4 aan de kant werd gezet. Tussendoor ging Oekraïne met 3-1 ten onder tegen Oranje-opponent Polen.

Oekraïne heeft in poule E met België, Slowakije en Roemenië goede papieren voor een plek in de knock-outfase. Een overwinning tegen de Roemenen in de openingswedstrijd is dan ook cruciaal.

Roemenië - Oekraïne Head to Head

In hun laatste ontmoeting op 29 mei 2016, eindigde een vriendschappelijke wedstrijd tussen Roemenië en Oekraïne in 3-4. In hun laatste 6 wedstrijden hebben zowel Roemenië als Oekraïne 3 overwinningen elk behaald, zonder gelijke spelen. Er waren echter wel knotsgekke uitslagen zoals naast de 3-4 ook de 4-6 zege van Oekraïne in 2011. Dit wijst op een interessante rivaliteit.

Roemenië - Oekraïne Doelpunten

Gezien de historische H2H-ontmoetingen, die doelpuntrijke affiches waren met gemiddeld liefst 5.33 doelpunten per wedstrijd, is de meer/minder dan markt bijzonder interessant. Zowel Roemenië als Oekraïne hebben recentelijk deelgenomen aan wedstrijden met uiteenlopende aantallen goals. Met dit in gedachten kunnen wedders waarde vinden in meer dan 2.5 doelpunten tegen odds van 2.32. De huidige speelstijl van beide ploegen lijkt echter meer op een lage score te wijzen, zeker gezien het belang op dit EK.

De BTS-markt is eveneens boeiend, gezien de recente vorm en het scorend vermogen van beide teams. Hoewel ze op neutraal terrein spelen, wijst de aanvalskracht van beide kanten erop dat "BTS: Ja" tegen odds van 2.00 een veelbelovende weddenschap kan zijn. Men verwacht dat beide teams het net zullen vinden in deze openingswedstrijd van groep E op dit EK.

Roemenië - Oekraïne Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Roemenië: Horatiu Moldovan, Andrei Ratiu, Radu Dragusin, Ionuț Nedelcearu, Nicuşor Bancu, Marius Marin, Razvan Marin, Darius Olaru, Nicolae Stanciu, Valentin Mihaila, Denis Alibec.

Vermoedelijke opstelling Oekraïne: Andriy Lunin, Yukhym Konoplia, Illia Zabarnyi, Mykola Matviyenko, Bogdan Mykhaylichenko, Oleksandr Zinchenko, Viktor Tsigankov, Ruslan Malinovsky, Mykola Shaparenko, Mykhaylo Mudryk, Artem Dovbyk.

Vlak voor de wedstrijd zullen hieronder de definitieve opstellingen verschijnen.

Roemenië - Oekraïne Topscorers

Roemenië had met Denis Alibec, Nicolae Stanciu en Valentin Mihaila zijn belangrijkste doelpuntenmakers in de EK-kwalificatie, want zij scoorden ieder 3 keer. Ianis Hagi was belangrijk met 2 goals, maar blijft ondanks dat ver van de grootte van zijn vader Gheorghe Hagi vandaan.

Voor de bezoekers leidt Viktor Tsigankov de aanval met een totaal van 3 goals. Artem Dovbyk, Mykhaylo Mudryk, en Roman Yaremchuk hebben elk ook goals bijgedragen aan de campagne van hun team.

Populaire odds

Beide teams scoren

Ja

1.84

Nee

1.84

Reguliere speeltijd

Oekraïne

1.83

Roemenië

4.75

Gelijk

3.50

totaal aantal doelpunten

Meer dan 2.5

2.00

Minder dan 2.5

1.78

advertisement
advertisement
advertisement
Onze promoties
BetCity Millions
BETCITY MILLIONS
Hét EK-spel van deze zomer: BetCity Millions. Win jij €1.000.000?!
Hoogste Odds Toernooi
DAGELIJKS EK TOERNOOI
Doe mee en maak elke speeldag kans op een prijzenpot van €1.000!
EK Profit Boost
25% EK PROFIT BOOST
Pak 25% extra winst op elke wedstrijd van het EK 2024!
BetCity Spinner
BETCITY SPINNER
Maak iedere dag gratis kans op prijzen bij de BetCity Spinner!
Roulette Toernooi
ROULETTE TOERNOOI
Doe mee aan het Roulette Toernooi en ga voor prijzen tot €1.500!
NIEUW: BETCITY APP
Vanaf nu heb je het beste Sportsbook en het leukste Casino van Nederland in de palm van je hand!