Artikel • • Leestijd 4 min

Spotlight: Thomas Robinet

Thomas Robinet is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een bekende naam in de Eredivisie. De Franse spits, geboren op 18 augustus 1996 in Saint-Priest, speelt momenteel voor Almere City FC. Robinet heeft een opmerkelijke carrière doorgemaakt met zowel hoogte- als dieptepunten, maar lijkt nu zijn draai te hebben gevonden in Almere. Zijn prestaties op het veld zijn indrukwekkend en hij wordt steeds belangrijker voor de ploeg. Ontdek hieronder meer over de doelgerichte Fransman!
Persoonlijke informatie
Naam
Thomas Robinet
Geboortedatum
18 augustus 1996
Geboorteplaats/land
Saint-Priest/Frankrijk
Lengte
1.80m
Positie
Spits
Voet
Rechts
Nationaliteit
Frans
Huidige club
Almere City
Contract tot
1 juli 2026

Jeugdopleidingen in Frankrijk

Op 15-jarige leeftijd begon Thomas Robinet zijn carrière in de jeugdopleiding van FC Chandieu. Hij viel al snel op door zijn talent, wat hem een overstap naar het prestigieuze Olympique Lyon opleverde. Ondanks zijn potentieel werd Robinet uiteindelijk niet goed genoeg bevonden voor Lyon. Hij vervolgde zijn loopbaan bij AS Saint-Priest en daarna bij FC Sochaux. Deze keuze bleek verstandig, want in het seizoen 2015/2016 debuteerde Robinet in het eerste elftal van Sochaux, tijdens een wedstrijd tegen Clermont Foot. Robinet speelde uiteindelijk 72 wedstrijden voor de club, maar wist slechts twee keer te scoren.

FC Villefranche Beaujolais

In 2019 besloot Robinet om een nieuwe uitdaging aan te gaan bij FC Villefranche Beaujolais. In zijn eerste seizoen bij de derdeklasser scoorde hij 9 doelpunten in de competitie. Een jaar later maakte hij de overstap naar Stade Levallois, waar hij in de Championnat National 12 keer scoorde. Deze prestaties leverden hem opnieuw een transfer op, en in de zomer van 2021 tekende hij bij LB Châteauroux. Dit bleek een gouden zet, want in het seizoen 2021/2022 wist Robinet maar liefst 18 doelpunten te maken.

Robinet bij AS Nancy

In 2022 tekende Robinet een vierjarig contract bij de Belgische voetbalclub KV Oostende. Opmerkelijk genoeg speelde de doelpuntenmaker geen minuut voor de club. Robinet vertrok direct op huurbasis naar AS Nancy. Ondanks een teleurstellend seizoen van AS Nancy wist Robinet wel hoge ogen te gooien door 8 doelpunten te noteren.

Transfer naar Almere City

Robinet besloot in de zomer van 2023 te verkassen naar Almere City. De Nederlandse club promoveerde korte tijd voor de transfer naar de Eredivisie. Robinet werd direct een basiskracht bij de club uit Almere. In de 2e speelronde van het seizoen 2023/2024 scoorde Robinet zijn eerste doelpunt tegen Fortuna Sittard. De Fransman was in zijn debuutseizoen bij Almere City goed voor 12 doelpunten en 3 assists.

Statistieken van Thomas Robinet

Promoties
Bekijk alle

type

BETCITY MILLIONS

type

EEN JAAR GRATIS WEDDEN

type

21 JACKPOT