Artikel • • Leestijd 3 min

Spotlight: Marcos López

De voetballer Marcos López werd op 20 november 1999 geboren in Callao. De Peruaanse speler speelde enkele jaren in de Eredivisie. López won met Feyenoord ook diverse prijzen, maar staat tegenwoordig onder contract bij FC Kopenhagen. López mag zich in het seizoen 2024/2025 op huurbasis gaan bewijzen bij de Deense topclub. Hieronder kom je meer te weten over snelle linksback!

Jeugdopleiding van USMP

López kwam op jonge leeftijd in de jeugdopleiding terecht van USMP. De verdediger maakte zijn profdebuut bij Universidad San Martín de Porres in 2016. De vleugelverdediger speelde uiteindelijk slechts twee wedstrijden in het shirt van USMP. In 2017 verkoos López een nieuw avontuur bij Sporting Cristal. De speler speelde 23 wedstrijden op het hoogste niveau in Peru en wist vijfmaal tot scoren te komen. Het leverde López de nodige interesse op vanuit het buitenland.

Transfer naar de Verenigde Staten

In 2019 kreeg López de unieke kans op een transfer te maken naar San Jose Earthquakes. De Amerikaanse voetbalclub betaalde €350.000 voor het grote talent. De mandekker kwam tot 69 wedstrijden in de Amerikaanse competitie en werd tussendoor voor een korte periode verhuurd aan Reno 1868.

López naar Feyenoord

De Peruaanse verdediger maakte in 2022 de overstap naar de Eredivisie. López tekende een contract bij de Nederlandse topclub Feyenoord. De club betaalde €1.200.000 voor de talentvolle speler. De verdediger was desondanks niet zeker van een basisplaats en speelde uiteindelijk 32 wedstrijden voor de Rotterdamse club. Marcos López won met Feyenoord de landstitel, de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal.

Huurperiode bij FC Kopenhagen

In de zomer van 2024 mocht López op huurbasis vertrekken bij Feyenoord. De verdediger mocht een fraaie transfer maken naar de topclub FC Kopenhagen. De Deense voetbalclub wist tevens een optie tot koop te bedwingen.

López in het nationale voetbalelftal van Peru

Marcos López kreeg in de zomer van 2018 zijn eerste uitnodiging voor het nationale voetbalteam van Peru. De verdediger mocht zijn eerste speelminuten maken in de oefenwedstrijd tegen Duitsland. López speelde al meer dan 35 interlands voor Peru.
Promoties
Bekijk alle

type

BETCITY MILLIONS

type

EEN JAAR GRATIS WEDDEN

type

21 JACKPOT