Artikel • • Leestijd 3 min

Spotlight: Leo Sauer

Leo Sauer werd geboren op 15 december 2005 in Bratislava en speelt in het seizoen 2024/2025 bij NAC Breda. De Slowaakse vleugelaanvaller wordt door Feyenoord voor één seizoen verhuurd aan de promovendus. Sauer, pas 19 jaar oud, heeft al de status van een groot talent verworven en staat bekend om zijn technische vaardigheden en spelinzicht. Met zijn ervaring bij Feyenoord en zijn internationale optredens is het geen verrassing dat hij veel aandacht trekt. Hoog tijd om Sauer eens in de spotlights te zetten.

Persoonlijke informatie

Naam: Leo SauerGeboortedatum: 16 december 2005 Geboorteplaats/land: Bratislava / Slowakije Lengte: 1.84mPositie: aanvaller Voet: rechtsNationaliteit: SlowaaksHuidige club: NAC BredaContract tot: 30 juni 2028 (Feyenoord)

Slowaakse jeugdopleidingen

Leo Sauer werd al op jonge leeftijd opgenomen in de jeugdopleiding van Slovan Bratislava. De getalenteerde aanvaller stapte al snel over naar MŠK Žilina, waar hij drie jaar in de jeugdteams speelde. Zijn groei en potentieel bleven niet onopgemerkt, en hij besloot een buitenlands avontuur aan te gaan. Sauer kreeg de kans om zich verder te ontwikkelen in de jeugdopleiding van Feyenoord, waar hij zijn talent verder kon aanscherpen en zich klaarmaakte voor een carrière op het hoogste niveau.

Debuut bij Feyenoord

De Slowaak mocht in het seizoen 2023/2024 aansluiten bij de eerste selectie van Feyenoord. Sauer wist indruk te maken op de trainer Arne Slot. Eind augustus 2023 debuteerde Sauer in het betaalde voetbal. De speler kreeg speeltijd in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Sauer was meteen belangrijk en scoorde vlak voor tijd de gelijkmaker (2-2). Een maand later volgende ook het debuut van Sauer in de Champions League thuiswedstrijd tegen Celtic FC (2-0).

Sauer in het Slowaakse elftal

In maart 2024 ontving Sauer zijn eerste uitnodiging voor het Slowaakse voetbalelftal. In diezelfde maand debuteerde het talent in het nationale elftal tegen Noorwegen (1-1). Sauer schreef geschiedenis en werd de jongste voetballer ooit in het voetbalelftal van Slowakije.

Sauer op het EK 2024

De talentvolle Leo Sauer werd door Francesco Calzona opgenomen in de Slowaakse selectie voor het EK 2024. Slowakije moest het in de groepsfase opnemen tegen België, Roemenië en Oekraïne. De Slowaken plaatste zich voor de achtste finales, waarin de ploeg met 2-1 onderuit ging tegen Engeland. Sauer kreeg enkel speeltijd als invaller tegen het Oekraïense elftal.

Statistieken Leo Sauer

Promoties
Bekijk alle

type

BETCITY MILLIONS

type

SUPERBOOST WEEK

type

EEN JAAR GRATIS WEDDEN