TICKETS EK 2024

EK 2024 tickets nodig? Scoor de beste plaatsen eenvoudig online!

Op zoek naar EK 2024 tickets? Ontdek hier precies wanneer de verkoop start, hoe je ze kunt bemachtigen en wat je kunt verwachten qua kosten. Vermijd de zwarte markt en zorg voor een veilige aankoop via de officiële kanalen. Start met plannen en wees erbij als het spektakel in Duitsland losbarst!

Belangrijkste Punten

 • Tickets voor het EK 2024 zijn verkrijgbaar via officiële kanalen zoals de KNVB-fansite, supportersclubs en de UEFA, waarbij het aankoopproces online is gestroomlijnd voor gemak van de fans.
 • De kaartverkoop voor het EK 2024 startte met een eerste fase op 3 oktober 2023, met kans op tickets via een lotingssysteem voor een eerlijke verdeling en verschillende verkoopfasen bieden opties voor alle fans.
 • UEFA heeft een Fans First-programma geïntroduceerd om tickets toegankelijk te maken voor een breed publiek met betaalbare prijzen, en biedt een officieel ticket exchange platform voor veilige wederverkoop.

EK 2024 tickets: hoe bemachtig je ze?

Kun je jezelf al voorstellen hoe jehet Nederlands elftal aanmoedigt tijdens een spannende EK voetbal wedstrijd? Om daar te komen, begint de reis bij het bemachtigen van die felbegeerde tickets. Met miljoenen kaarten en tickets die beschikbaar komen, vraag je jezelf wellicht af hoe je aan tickets kunt komen. De sleutel tot succes is het officiële verkoopkanaal. Tickets voor het EK zijn te verkrijgen via:
 • de officiële KNVB-fansite Ons Oranje
 • de supportersclub van het Nederlands elftal
 • de Belgische Voetbalbond
 • de UEFA
Het mooie is dat je deze wedstrijdtickets eenvoudig online kunt kopen. Dus of je nu een enkele zitplaats wilt of tickets voor de hele groepsfase, het proces is ontworpen voor uw gemak. Met een breed scala aan wedstrijden, van de openingswedstrijd tot aan de finale, is er voor ieder wat wils. De kaartverkoop is transparant en toegankelijk, zodat iedere voetbalfan de kans heeft om het ek 2024 in Duitsland van dichtbij te beleven. Dus, of je nu droomt van een plekje in het stadion tijdens het EK of een specifieke speeldatum in gedachten hebt, het is allemaal slechts een paar klikken bij je vandaan.

Start van de ticketverkoop voor EK 2024

Stelt je eens voor: je bent erbij, in het hart van de actie, wanneer de beste teams van Europa strijden om de titel. Het moment om deze droom werkelijkheid te laten worden nadert snel. De start van de kaartverkoop voor het EK 2024 voetbal is een moment waar voetbalfans reikhalzend naar uitkijken. D eerste verkoopfase begon op 3 oktober 2023 via UEFA met ongeveer een miljoen tickets die beschikbaar komen voor het publiek. Met zoveel kaarten in het vooruitzicht, was dit de perfecte kans om uw plek in een van de speelsteden te verzekeren. Vanaf 3 tot 26 oktober 2023 kunt u zich voorbereiden door een account aan te maken op de UEFA-website. Dit is uw toegangspoort tot het complete aanbod van EK 2024 tickets, en de eerste stap naar een onvergetelijke ervaring tijdens het ek. Voor de meest recente updates en toegang tot het officiële resale platform, is het van belang euro2024.com/tickets in de gaten te houden. Zo hoef je geen enkel moment van het europees kampioenschap te missen.

Verschillende verkoopfasen en hun betekenis

De kaartverkoop voor een groots evenement als het EK voetbal is een complex proces, maar UEFA heeft dit gestructureerd in duidelijke fasen. De verschillende verkoopfasen zijn van cruciaal belang voor het waarborgen van een eerlijke verdeling van tickets. Na inschrijving in de eerste fase, vindt er een loting plaats waarbij tickets worden toegewezen op een eerlijke manier. Dit betekent dat iedereen een gelijke kans heeft om bij de wedstrijden aanwezig te zijn, ongeacht de vraag naar kaarten voor populaire wedstrijden of het land dat speelt. Na de eerste verkoopronde en de loting voor het EK 2024 op 2 december 2023, start een tweede verkoopronde. In deze fase kun je team-specifieke ticketpakketten aanschaffen, wat ideaal is voor fans die hun favoriete team willen volgen, of het nu het Nederlands elftal of een ander deelnemend team betreft. De laatste kans om tickets te verkrijgen is tijdens de definitieve verkoopfase na de play-offs in maart 2024. Dit is wanneer de laatste deelnemende teams bekend worden gemaakt en de laatste kaarten beschikbaar komen.

Fans First-programma

Het UEFA EURO 2024 Fans First programma is een initiatief dat voetbalfans voorop stelt. Meer dan 80% van alle EK tickets worden verkocht via dit programma, waarbij een miljoen tickets beschikbaar zijn voor minder dan €60 per stuk. Deze toegankelijke prijzen maken het mogelijk voor een breed publiek om deel te nemen aan de sfeer en de passie van het ek voetbal. Tickets worden aangeboden in vier prijscategorieën om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk fans de kans krijgen om de wedstrijden bij te wonen. Een flexibele optie binnen het programma is dat supporters tickets kunnen accepteren in een andere prijscategorie dan hun voorkeur, wat de kansen op kaarten verhoogt. Bovendien krijgen niet-succesvolle aanvragers in oktober voorrang voor het Fans First-programma, waarmee ze exclusief de mogelijkheid hebben om als eerste Fans First-tickets te kopen. Dit is een prachtige kans om op een betaalbare manier te genieten van het ek 2024 voetbal.

Zorg dat je erbij bent: tickets voor de wedstrijden van Oranje

Voor de trouwe supporters van het Nederlands elftal is er goed nieuws! Als je lid bent van de supportersclub voor 1 december 2023, kom je in aanmerking voor tickets voor de wedstrijden van Oranje. Na de loting voor de eindronde van het EK op 2 december 2023, opent de inschrijving voor tickets via OnsOranje.nl. Dit is uw kans om te supporteren voor ons nationale team op een van de grootste voetbalpodia. Oranje ClubCard houders hebben zelfs prioriteit bij de ticketverkoop, mits zij de kaart hebben verkregen voor de gestelde deadline. Mocht er een te hoog aantal aanvragen zijn, dan worden de tickets toegewezen via een loterijsysteem op basis van een puntenstelsel voor Oranje ClubCard houders. Dit systeem zorgt ervoor dat de meest trouwe fans beloond worden met een plek in het stadion.

De speelsteden van EK 2024 ontdekken

Het EK 2024 wordt gehouden in Duitsland, een land met een rijke voetbalhistorie en prachtige steden die het decor vormen voor dit indrukwekkende toernooi. Elke speelstad heeft zijn eigen unieke charme en attracties, van het historische Berlijn met zijn moderne architectuur en street-art tot aan het bruisende München met zijn barokke kerken en wereldklasse musea. U kunt de kans grijpen om niet alleen topvoetbal te zien, maar ook de cultuur en vrijetijdsbesteding die deze steden te bieden hebben. Steden als Hamburg, Keulen en Frankfurt nodigen uit tot ontdekkingstochten, met hun historische centra, moderne wolkenkrabbers en levendige nachtleven. Terwijl steden als Leipzig, Dortmund, Düsseldorf, Stuttgart en Gelsenkirchen elk hun eigen unieke ervaringen aanbieden, van klassieke muziek en musea tot parken en winkels. Een bezoek aan deze steden tijdens het ek voetbal is een avontuur op zich.

EK 2024 in stadions met historie

Het EK 2024 in Duitsland is niet alleen een showcase van het beste voetbal, maar ook van stadions met een diepe historische betekenis. Zoals het RheinEnergieStadion in Keulen, dat oorspronkelijk werd geopend in 1923 en nu wordt gekenmerkt door moderne verlichtingstechnologie. Deze stadions zijn niet alleen arena’s voor wedstrijden, maar ook monumenten die de tijd en de sportgeschiedenis hebben doorstaan. Neem bijvoorbeeld de volgende stadions:Elk stadion vertelt zijn eigen verhaal en draagt bij aan de unieke sfeer van het toernooi. Signal Iduna Park in Dortmund en Veltins Arena in Gelsenkirchen zijn andere voorbeelden van stadions waar geschiedenis en moderniteit samenkomen om fans een onvergetelijke ervaring te bieden.

De zwarte markt vermijden: koop veilig jouw EK tickets

Terwijl de opwinding voor het Europees Kampioenschap toeneemt, is het belangrijk om waakzaam te blijven tegen de verleidingen van de zwarte markt. Tickets die via deze kanalen worden aangeboden zijn vaak duurder en kunnen zelfs vals zijn, wat kan leiden tot ontzegging van stadiontoegang. Daarom is het cruciaal om uw EK tickets veilig en vertrouwd via de officiële kanalen zoals de UEFA website te kopen, waar u verzekerd bent van echtheid en eerlijke prijzen. Daarnaast biedt de UEFA met de UEFA ticket exchange een officieel platform voor fans om hun kaarten veilig aan andere supporters te verkopen. Dit zorgt ervoor dat u niet alleen beschermd bent tegen valse tickets, maar ook tegen overbetaling. Het is belangrijk om bewust te zijn van de risico’s die gepaard gaan met de aankoop van tickets buiten de officiële verkoopkanalen, waaronder het risico van ontbrekende restitutiemogelijkheden en geen toegang tot het stadion.

Wat kost een ticket voor EK 2024?

Ben je benieuwd wat een ticket voor dit prestigieuze voetbalevenement gaat kosten? De ticketprijzen voor het EK 2024 weerspiegelen de diversiteit van de wedstrijden en zitplaatsen. De prijzen variëren van:
 • €30 voor een groepsfase wedstrijd
 • €100 voor een kwartfinale wedstrijd
 • €250 voor een halve finale wedstrijd
 • €500 voor een wedstrijd in de finale
Deze prijsvariatie zorgt ervoor dat zowel de budgetbewuste fan als de ultieme voetballiefhebber de kans krijgt om deel uit te maken van het toernooi. Hoewel de meeste tickets voor het EK duurder zijn dan €30, is er een breed scala aan opties beschikbaar. De goedkoopste ticket voor de finale is al verkrijgbaar voor slechts €95, wat een finale ticket binnen bereik brengt voor een groter publiek. Samenvattend lopen de prijzen voor EK 2024 tickets uiteen van betaalbaar tot exclusief, afhankelijk van de categorie en fase van het toernooi.

EK 2024 voor iedereen: Toegankelijkheid en speciale tickets

UEFA streeft ernaar om het EK 2024 toegankelijk te maken voor iedereen, met speciale aandacht voor fans met een beperking. Voor elke wedstrijd zijn er toegankelijke kaarten beschikbaar in alle stadions, zodat iedereen, ongeacht fysieke beperkingen, kan genieten van het voetbalspektakel. Deze toegankelijke kaarten zijn gecategoriseerd in de laagste prijscategorie, ongeacht hun locatie in het stadion, wat de inclusiviteit van het evenement verder bevordert. Bovendien is er voor mindervalide fans een gratis ticket beschikbaar voor een begeleider, waarmee de toegankelijkheid en het plezier van het bijwonen van een live wedstrijd wordt vergroot. Het maakt niet uit of je de openingswedstrijd bijwoont of een van de andere spannende wedstrijden tijdens het EK; de zorg voor toegankelijkheid zorgt ervoor dat iedereen deel kan uitmaken van de ervaring.

Jouw EK ervaring: losse tickets of complete voetbalreizen?

Het plannen van uw EK 2024 ervaring kan op verschillende manieren. Je kunt kiezen voor het gemak van complete voetbalreispakketten, waarbij wedstrijdtickets, accommodatie en soms zelfs vluchten zijn inbegrepen. Deze pakketten zijn een zorgeloze manier om het toernooi te ervaren, zonder de stress van het zelf organiseren van de reis. Voetbalreispakketten kunnen volledig worden afgestemd op uw persoonlijke voorkeuren, inclusief de keuze van hotels en vluchten. Voor degenen die meer flexibiliteit willen, zijn losse tickets een uitstekende optie. Hoewel dit meer planning vereist, geeft het u de vrijheid om uw eigen reis- en accommodatiearrangementen te maken. Dit kan bijzonder aantrekkelijk zijn voor diegenen die tijdens het EK meerdere steden willen bezoeken of die specifieke speeldatums in gedachten hebben. Wat je voorkeur ook is, er zijn mogelijkheden voor elk budget en elke stijl van reizen.

De finale van EK 2024: een once-in-a-lifetime ervaring

De climax van het EK voetbal, de finale, is een evenement dat je niet wilt missen. Het belooft een once-in-a-lifetime ervaring te worden in het iconische Olympiastadion in Berlijn, een stadion met een historie die teruggaat tot de Olympische Spelen van 1936. De sfeer, de spanning en de strijd om de overwinning in zo’n historische omgeving zullen ongetwijfeld voor een onvergetelijke ervaring zorgen. Hoewel de ticketprijzen voor de finale kunnen oplopen tot €1.000, is het ook mogelijk om een stukje van deze historie te ervaren voor slechts €95. Dit maakt het bijwonen van de finale toegankelijk voor een breder publiek en verzekert dat fans van alle achtergronden kunnen meegenieten van deze spectaculaire wedstrijd.

Veilig en vertrouwd: officiële verkoopkanalen voor jouw EK tickets

Voor een veilige en betrouwbare aankoop van uw EK tickets, is het essentieel om gebruik te maken van de officiële verkoopkanalen zoals de UEFA en KNVB. Dit garandeert niet alleen de authenticiteit van je tickets, maar verzekert ook dat je een eerlijke prijs betaalt en gegarandeerde toegang tot het stadion heeft. De officiële website van de UEFA is het enige kanaal waar je met zekerheid echte toernooitickets kunt kopen, en het voorkomt dat u te veel betaalt of ongeldige tickets ontvangt zonder mogelijkheid tot terugbetaling. De UEFA biedt ook een officieel ticket exchange platform aan waar supporters hun tickets op een veilige manier kunnen verkopen. Op deze manier kun je andere fans blij maken met een ticket en bent u zeker dat de transactie legitiem is. Het platform opent voor korte periodes en tickets worden verkocht op basis van het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’. Supporters kunnen hun tickets eenvoudig aanbieden via de UEFA ticketportal, wat het hele proces transparant en gebruiksvriendelijk maakt.

Deelnemende teams en verwachte hoogtepunten

Het EK 2024 belooft een toernooi te worden vol spannende confrontaties tussen enkele van de beste Europese voetbalteams. Met wedstrijden die worden gespeeld in tien Duitse steden, waaronder:
 • Berlijn
 • Keulen
 • Dortmund
 • München
Elk team heeft een basis kamp in Duitsland gekozen, waar ze zullen verblijven en van waaruit ze zullen reizen tijdens het toernooi. De huidige kampioenen Italië hebben gekozen voor Iserlohn, terwijl de Engelsen, de finalisten van 2020, verblijven in Blankenhain. Speciale fanzones worden opgezet in elke gaststad om de grote aantallen supporters te accommoderen die worden verwacht voor het evenement. Fans zonder tickets kunnen hier samen komen om te genieten van de wedstrijden en de atmosfeer. Met ambassadeurs zoals Kevin-Prince Boateng voor Berlijn, Harald Schumacher voor Keulen, en Roman Weidenfeller voor Dortmund, is het duidelijk dat het EK 2024 voetbal leeft in de harten van velen. Het toernooi brengt fans samen onder het motto ‘United by football. In the heart of Europe’, wat de centrale locatie en toegankelijkheid van Duitsland binnen het continent benadrukt.