speelsteden EK 2024

SPEELSTEDEN EK 2024

Tijdens het EK 2024 wordt in de volgende tien speelsteden gevoetbald:
  • Berlijn
  • München
  • Stuttgart
  • Keulen
  • Gelsenkirchen
  • Hamburg
  • Leipzig
  • Frankfurt
  • Dortmund
  • Düsseldorf
Van Hamburg tot München en van Keulen tot Leipzig: wij hebben relevante informatie over alle speelsteden van het EK 2024 voor je een op een rijtje gezet!

Tien speelsteden EK 2024

Veelgestelde vragen speelsteden EK 2024

Speelsteden Europees Kampioenschap voetbal in Duitsland

De steden herbergen uiteraard allemaal een groot voetbalstadion. Wat heet: ieder stadion heeft tenminste 40.000 zitplekken! Dit betekent dat ook de grootste steden in Duitsland meerdere wedstrijden toegewezen hebben gekregen. Dat heeft meerdere voordelen: het openbaar vervoer is vaak goed geregeld, ervaring met een groot voetbaltoernooi en wedstrijden, goede bereikbaarheid en veel voorzieningen. De grote steden liggen vaak in de buurt van een vliegveld. Ook zijn een aantal gaststeden goed bereikbaar vanuit Nederland, want die liggen vlak bij de Nederlandse grens! Het Europees Kampioenschap van gastland Duitsland lijkt zeer goed geregeld te worden. Duitse pünktlichkeit noemen we dat. Zo reizen supporters met een ticket voor een wedstrijd zelfs gratis met het openbaar vervoer.

Duitsland als gastland voor het EK 2024

Het is niet de eerste keer dat Duitsland een groot voetbaltoernooi organiseert. Eerder werden het WK 2006, het EK '88 en het WK 1974 al in Duitsland gehouden. Het stadion van Bayern München, de Allianz Arena, was ook al een locatie tijdens het vorige EK voetbal in 2021.

Speelsteden EK 2024

Hoe reis je best naar Duitsland tijdens het EK?

Het EK Voetbal in Duitsland begint op 14 juni. Twee dagen later staat de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal gepland. Voor het EK 2024 in Duitsland zijn er verschillende reismogelijkheden beschikbaar. Duitsland is erg centraal gelegen in Europa, waardoor het goed verbonden is met de buurlanden. Reizigers kunnen kiezen om met het openbaar vervoer, de auto of het vliegtuig naar de speelsteden EK 2024 te reizen.

Met de trein

Plan je trip eenvoudig met de trein. Dagelijks vertrekken er tot 7 ICE-treinen die reizigers naar verschillende treinstations steden in Rhein-Ruhr en Frankfurt brengen. Daarnaast rijdt de IC Berlijn dagelijks 7 keer rechtstreeks naar Berlijn. Voorkom onnodige stress en lange wachtrijen bij de treinstations door je treintickets van tevoren online te bestellen.

Met de auto

Omdat de speelsteden EK 2024 zich verspreiden over het hele land, is het raadzaam om je vertrek- en eindpunt in te voeren in een routeplanner van de ANWB. Met behulp van deze tool kun je snel de beste route over de Deutsche Bahn en eventuele bijkomende kosten, zoals milieuvignetten, berekenen.

Met het vliegtuig

Natuurlijk is het ook mogelijk om per vliegtuig naar Duitsland te reizen. De speelsteden EK 2024 beschikken over nabijgelegen internationale luchthavens, waarvan sommige zich op minder dan een uur afstand van de stadions bevinden. Afhankelijk van de reisduur zijn er ook alternatieve luchthavens beschikbaar.

Leuke stedentrip in combinatie met een EK-wedstrijd?

Waarom niet nog wat langer blijven hangen in de speelstad voor of na je EK-wedstrijd? Naast het Europees Kampioenschap bieden deze tien Duitse steden tal van bezienswaardigheden. De hoofdstad Berlijn staat bijvoorbeeld bekend om zijn historische gebouwen en is een paradijs voor liefhebbers van kunst en cultuur, met als trekpleister onder andere de tv-toren. München wordt gekenmerkt door zijn traditionele Beierse cultuur, prachtige architectuur en levendige biergartens. Kortom, een stedentrip naar Duitsland belooft een onvergetelijke ervaring te worden.