back arrow

EK 2024

speelsteden EK 2024

SPEELSTEDEN EK 2024

Van Hamburg tot München en van Keulen tot Leipzig: wij hebben relevante informatie over alle speelsteden van het EK 2024 voor je een op een rijtje gezet! Zoals bekend wordt het Europees Kampioenschap voetbal 2024 in Duitsland georganiseerd. In totaal zijn er tien Duitse steden verspreid door het land. De tien speelsteden zijn achtereenvolgens: Berlijn, München, Stuttgart, Keulen, Gelsenkirchen, Hamburg, Leipzig, Frankfurt, Dortmund en Düsseldorf.

Tien speelsteden EK 2024

Duitsland als gastland voor het EK 2024

Het is niet de eerste keer dat Duitsland een groot voetbaltoernooi organiseert. Eerder werden het WK 2006, het EK '88 en het WK 1974 al in Duitsland gehouden. Het stadion van Bayern München, de Allianz Arena, was ook al een locatie tijdens het vorige EK voetbal in 2021.

Welke landen zijn gekwalificeerd voor het EK 2024?

Inmiddels zijn alle landen bekend die deelnemen aan het EK voetbal 2024 in Duitsland. Uiteraard is gastland Duitsland zelf van de partij, zij zijn ingedeeld in poule A met Hongarije, Schotland en Zwitserland. Nederland speelt de wedstrijden in de groepsfase tegen topfavoriet Frankrijk en laagvliegers Oostenrijk en Polen. Bekijk hier alle poules van het EK 2024 voetbal. Neem ook een kijkje bij de selecties van de deelnemende landen.

Stadions EK 2024 voetbal

In de verschillende speelsteden van het EK 2024, wordt er in 10 stadions gespeeld. De volgende stadions zijn in het speelschema ingedeeld (alfabetische volgorde):

Hoe reis je best naar Duitsland tijdens het EK?

Het EK Voetbal in Duitsland begint op 14 juni. Twee dagen later staat de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal gepland. Voor het EK 2024 in Duitsland zijn er verschillende reismogelijkheden beschikbaar. Duitsland is erg centraal gelegen in Europa, waardoor het goed verbonden is met de buurlanden. Reizigers kunnen kiezen om met het openbaar vervoer, de auto of het vliegtuig naar de speelsteden EK 2024 te reizen.

Met de trein

Plan je trip eenvoudig met de trein. Dagelijks vertrekken er tot 7 ICE-treinen die reizigers naar verschillende treinstations steden in Rhein-Ruhr en Frankfurt brengen. Daarnaast rijdt de IC Berlijn dagelijks 7 keer rechtstreeks naar Berlijn. Voorkom onnodige stress en lange wachtrijen bij de treinstations door je treintickets van tevoren online te bestellen.

Met de auto

Omdat de speelsteden EK 2024 zich verspreiden over het hele land, is het raadzaam om je vertrek- en eindpunt in te voeren in een routeplanner van de ANWB. Met behulp van deze tool kun je snel de beste route over de Deutsche Bahn en eventuele bijkomende kosten, zoals milieuvignetten, berekenen.

Met het vliegtuig

Natuurlijk is het ook mogelijk om per vliegtuig naar Duitsland te reizen. De speelsteden EK 2024 beschikken over nabijgelegen internationale luchthavens, waarvan sommige zich op minder dan een uur afstand van de stadions bevinden. Afhankelijk van de reisduur zijn er ook alternatieve luchthavens beschikbaar.

Leuke stedentrip in combinatie met een EK-wedstrijd?

Waarom niet nog wat langer blijven hangen in de speelstad voor of na je EK-wedstrijd? Naast het Europees Kampioenschap bieden deze tien Duitse steden tal van bezienswaardigheden. De hoofdstad Berlijn staat bijvoorbeeld bekend om zijn historische gebouwen en is een paradijs voor liefhebbers van kunst en cultuur, met als trekpleister onder andere de tv-toren. München wordt gekenmerkt door zijn traditionele Beierse cultuur, prachtige architectuur en levendige biergartens. Kortom, een stedentrip naar Duitsland belooft een onvergetelijke ervaring te worden.