back arrow

WEDTIPS

RoemeniëNederland

Munich Football Arena

Standen
Groep D
TeamGSW|G|VDV|DTDSP

1

Oostenrijk

Oostenrijk

3

2|0|1

6|4

2

6

2

Frankrijk

Frankrijk

3

1|2|0

2|1

1

5

3

Nederland

Nederland

3

1|1|1

4|4

0

4

4

Polen

Polen

3

0|1|2

3|6

-3

1

Opstelling Roemenië - Nederland

In de Allianz Arena in München spelen Roemenië en Nederland vanavond tegen elkaar. Ze treffen elkaar in de achtste finale van het EK 2024 in Duitsland. Het Nederlands elftal lijkt ondanks de tegenvallende derde plaats een op papier mindere tegenstander te hebben getroffen in Roemenië. De groepswinnaar van poule E verrast dit toernooi en hoopt dat tegen Oranje voort te zetten.

Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor Roemenië - Nederland.

Wedtip Roemenië - Nederland

Roemenië Recente resultaten

De laatste wedstrijd van Roemenië op het EK was tegen Slowakije en eindigde in een 1-1 gelijkspel. Vooraf wisten beide ploegen al dat een gelijke stand voldoende zou zijn voor plaatsing voor de volgende ronde. De gelijkopgaande strijd zag oud-Ajacied Razvan Marin een penalty benutten, waarmee Roemenië het belangrijke punt veilig wist te stellen.

Voorafgaand daaraan leed Roemenië een 0-2 nederlaag tegen België op 22 juni, maar de ploeg maakte indruk met een klinkende 3-0 overwinning op Oekraïne op 17 juni. Kortom, het Nederlands elftal is gewaarschuwd.

Nederland Recente resultaten

Oranje kende met een 2-3 nederlaag tegen Oostenrijk een zeer teleurstellende generale repetitie voor de ontmoeting met Roemenië. Ondanks doelpunten van Cody Gakpo en Memphis Depay gingen de mannen van Ronald Koeman ten onder. Nederland speelde de hele wedstrijd zeer matig en verdiende geen moment meer. De ploeg wist echter voor de wedstrijd al dat ze zich geplaatst hadden voor de achtste finales. 

Voor deze wedstrijd was de vorm van Nederland acceptabel met een doelpuntloos gelijkspel tegen Frankrijk op 21 juni en een nipte 1-2 overwinning op Polen op 16 juni in hetzelfde toernooi. Gakpo en invaller Wout Weghorst zorgden voor de belangrijke doelpunten tegen Polen, waarmee ze een vroege voorsprong van de Polen omzetten.

Roemenië - Nederland Head to Head

In hun laatste ontmoeting op 14 november 2017 won Nederland van Roemenië met een 0-3 zege in een vriendschappelijke wedstrijd. In de afgelopen 9 H2H-ontmoetingen heeft Nederland gedomineerd met 7 overwinningen, terwijl Roemenië slechts 1 overwinning behaalde en 1 wedstrijd in een gelijkspel eindigde.

Roemenië - Nederland Doelpunten

De odds voor meer dan 2.5 doelpunten op 1.93 suggereren niet zo'n grote verwachting van een doelpuntrijke wedstrijd. Dit past bij een wedstrijd in de knock-outfase van een eindtoernooi, al weet je het nooit met Oranje als de ploeg het op de heupen krijgt. Met Roemenië's veerkracht op dit toernooi en het soms moeizame aanvalsspel van Nederland, zou minder dan 2.5 doelpunten op 1.86 wedders kunnen aantrekken die een minder open duel verwachten.

De BTS-markt biedt odds van 2.12 voor 'Ja' en 1.64 voor 'Nee'. Gezien de defensieve problemen van Roemenië in eerdere ontmoetingen, gecombineerd met het consistente scoren van Nederland, lijkt 'BTS: Ja' een goede weddenschap. Toch wijst Roemenië's recente vorm op potentie om de zaak achterin dicht te houden, iets wat Nederland deze keer ook verwacht, waardoor 'BTS: Nee' ook een optie kan zijn.

Roemenië - Nederland Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Roemenië: Florin Nita, Andrei Ratiu, Radu Dragusin, Andrei Burca, Deian Sorescu, Marius Marin, Dennis Man, Razvan Marin, Nicolae Stanciu, Valentin Mihaila, Denis Dragus.

Vermoedelijke opstelling Nederland: Bart Verbruggen, Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk, Nathan Aké, Tijjani Reijnders, Jerdy Schouten, Xavi Simons, Donyell Malen, Memphis Depay, Cody Gakpo.

Vlak voor de wedstrijd zullen hieronder de definitieve opstellingen verschijnen.

Roemenië - Nederland Topscorers

De aanval van Roemenië wordt geleid door middenvelder Razvan Marin. Hij heeft 2 keer gescoord op dit EK. Nicolae Stanciu en Denis Dragus hebben beiden 1 goal gemaakt op dit eindtoernooi.

Voor het Nederlands elftal heeft Cody Gakpo 2 keer gescoord op dit toernooi. Hij kwam zowel in de wedstrijd tegen Polen als Oostenrijk tot scoren. Wout Weghorst en Memphis Depay zorgden voor de andere doelpunten voor Oranje op dit EK.

Populaire odds

Beide teams scoren

Nee

1.71

Ja

2.00

Reguliere speeltijd

Roemenië

8.50

Gelijk

4.75

Nederland

1.41

totaal aantal doelpunten

Minder dan 0.5

11.00

Meer dan 0.5

1.03

advertisement
advertisement
advertisement
Aankomende wedstrijden
Onze promoties
BetCity Millions
BETCITY MILLIONS
Hét EK-spel van deze zomer: BetCity Millions. Win jij €1.000.000?!
Hoogste Odds Toernooi
DAGELIJKS EK TOERNOOI
Doe mee en maak elke speeldag kans op een prijzenpot van €1.000!
EK Profit Boost
25% PROFIT BOOST
Pak 25% extra winst op elke wedstrijd van het EK 2024 en Copa América!
BetCity Spinner
BETCITY SPINNER
Maak iedere dag gratis kans op prijzen bij de BetCity Spinner!
Roulette Toernooi
ROULETTE TOERNOOI
Doe mee aan het Roulette Toernooi en ga voor prijzen tot €1.500!
NIEUW: BETCITY APP
Vanaf nu heb je het beste Sportsbook en het leukste Casino van Nederland in de palm van je hand!