PortugalSchotland

Estadio do Sport Lisboa e Benfica

TeamGSW|G|VDV|DTDSP

1

Portugal

Portugal

2

2|0|0

4|2

2

6

2

Kroatië

Kroatië

2

1|0|1

2|2

0

3

3

Polen

Polen

2

1|0|1

3|3

0

3

4

Schotland

Schotland

2

0|0|2

3|5

-2

0

Opstelling Portugal - Schotland

Portugal, met een tweede plaats en 3 punten na de overwinning op Kroatië in de voorgaande wedstrijd, kijkt uit naar het versterken van hun positie in groep 1 van de Nations League. Schotland staat momenteel puntloos op de derde plek na de thuisnederlaag tegen Polen, hoopt op een verrassende ommekeer na hun nederlaag.

Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor Portugal - Schotland.

Wedtip Portugal - Schotland

De recente vorm van Portugal

Portugal wist op 5 september 2024 Kroatië met 2-1 te verslaan in een thuiswedstrijd in de Nations League. Diogo Dalot maakte de openingstreffer en Cristiano Ronaldo vergrootte de voorsprong met het 900ste doelpunt uit zijn lange succesvolle carrière. De overwinning kwam niet als een verrassing; de bookmakers hadden dit resultaat verwacht. 

In de 2 laatste wedstrijden op het Europees kampioenschap eindigden beide keren in een doelpuntloos gelijkspel na reguliere speeltijd. Tegen Frankrijk bleef het 0-0, waarna Portugal in de strafschoppenserie werd uitgeschakeld. Tegen Slovenië was het eveneens 0-0, maar hier trok Portugal wel aan het langste eind in de penaltyreeks.

De recente vorm van Schotland

Schotland heeft op 5 september 2024 in de UEFA Nations League A een teleurstellende 2-3 thuisnederlaag geleden tegen Polen. De verwachtingen waren niet hoog, maar desondanks was het resultaat onder de maat. Doelpunten van Gilmour en McTominay waren niet voldoende om een punt te pakken. 

In de voorgaande wedstrijden kende Schotland wisselend succes; op 23 juni verloren ze met 0-1 van Hongarije op het Europees kampioenschap, terwijl ze op 19 juni een 1-1 gelijkspel behaalden tegen Zwitserland op hetzelfde toernooi.

Portugal - Schotland H2H-ontmoetingen

De laatste confrontatie tussen Portugal en Schotland vond plaats op 14 oktober 2018, waarbij Portugal met 1-3 won in een vriendschappelijke wedstrijd. In de afgelopen 2 onderlinge duels heeft Portugal beide keren gewonnen, waardoor zij de meest succesvolle zijn in recente ontmoetingen.

Portugal - Schotland Doelpunten

Met een gemiddelde van meer dan 2.5 doelpunten per wedstrijd voor Portugal en Schotland dat verdedigende problemen heeft, lijken de odds voor 'meer dan 2.5 doelpunten' met 1.65 interessant. De 'minder dan 3.5 doelpunten' met 1.44 kan ook aantrekkelijk zijn, gezien de recente wedstrijden van beide teams. Dat blijft echter een risico gezien de sterke aanval van Portugal.

De 'BTS: Ja' staat op 2.40, wat een goede optie kan zijn gezien het feit dat beide teams in hun recente wedstrijden hebben gescoord en geïncasseerd. Echter, met Portugal als veel sterkere thuisploeg en Schotland's wisselvallige vorm, kan 'BTS: Nee' met 1.49 ook een veilige weddenschap zijn.

Portugal - Schotland Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Portugal: Diogo Costa, Diogo Dalot, Rúben Dias, Goncalo Inacio, Nuno Mendes, Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Vitinha, Pedro Neto, Cristiano Ronaldo, Rafael Leão.

Vermoedelijke opstelling Schotland: Angus Gunn, Anthony Ralston, Grant Hanley, Scott McKenna, Andrew Robertson, Billy Gilmour, Kenny McLean, John McGinn, Scott McTominay, Ryan Christie, Lyndon Dykes.

Vlak voor de wedstrijd zullen hieronder de definitieve opstellingen verschijnen.

Portugal - Schotland Topscorers

Bij de thuisploeg springen Cristiano Ronaldo en Bruno Fernandes eruit als topscorers, beiden met 5 treffers op hun naam dit jaar. Bernardo Silva volgt met 3 doelpunten, terwijl Diogo Jota en Rúben Dias ook het vonden.

Aan de kant van de bezoekers zijn de ogen gericht op Scott McTominay, die dit jaar 2 keer scoorde. Ryan Christie, Billy Gilmour en Lawrence Shankland hebben elk 1 doelpunt gemaakt voor hun land.

Onze promoties
Bekijk alle

type

EEN JAAR GRATIS WEDDEN

type

21 JACKPOT

type

BETCITY SPINNER

type

WEDSTRIJD VAN DE WEEK

Populaire odds

Beide teams scoren

Nee

1.67

Ja

2.07

Reguliere speeltijd

Gelijk

5.75

Portugal

1.26

Schotland

11.50

totaal aantal doelpunten

Meer dan 6.5

20.00

Aankomende wedstrijden
footbal

Voetbal / UEFA Nations League

Do, 10 okt, 18:45

Israël

Israël

Frankrijk

Frankrijk

Geen odds beschikbaar
footbal

Voetbal / UEFA Nations League

Do, 10 okt, 18:45

Finland

Finland

Ierland

Ierland

Geen odds beschikbaar
footbal

Voetbal / UEFA Nations League

Do, 10 okt, 18:45

Engeland

Engeland

Griekenland

Griekenland

Geen odds beschikbaar