PortugalFinland

Opstelling Portugal - Finland

Portugal en Finland staan in deze oefenwedstrijd in de aanloop naar het EK 2024 tegenover elkaar in Lissabon. Portugal is één van de favorieten, terwijl Finland het EK op de buis zal moeten volgen. Deze ontmoeting tussen de 2 nationale teams belooft interessant te worden, want Portugal wil laten zien hoe goed ze zijn voor hun thuispubliek.

Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor Portugal - Finland.

Wedtip Portugal - Finland

Portugal Recente resultaten

Portugal's meest recente wedstrijd eindigde in een verrassende 2-0 nederlaag tegen Slovenië op 26 maart. Dit was in een vriendschappelijke ontmoeting waar veel van de basisspelers niet bij waren. Deze uitslag viel evengoed erg tegen en was een zeldzame misstap in hun recente vorm. 

Daarvoor genoot de thuisploeg van een overtuigende 5-2 overwinning op Zweden op 21 maart in een oefenwedstrijd. Hun aanvallende kracht was toen wel volledig zichtbaar. Dit was na de 2-0 overwinning op IJsland in de EK-kwalificatie, waarmee ze het kwalificatietoernooi afsloten met enkel overwinningen.

Finland Recente resultaten

In Finland's meest recente wedstrijd op 26 maart 2024, wonnen ze met 2-1 van Estland in een vriendschappelijke ontmoeting. De overwinning, in lijn met de verwachtingen van bookmakers, was echter weinig waard na het mislopen van het EK.

Een paar dagen eerder was er namelijk een flinke teleurstelling. Ze leden een 4-1 nederlaag bij Wales op 21 maart in de play-offs voor het EK. Waardoor ze een tweede EK-deelname op rij aan hun neus voorbij zagen gaan. 

Portugal - Finland Head to Head

Op 29 maart 2011 pakte Portugal een 2-0 overwinning op Finland in hun laatste ontmoeting, een vriendschappelijke wedstrijd. In hun laatste 5 H2H-ontmoetingen was Portugal succesvoller met 2 overwinningen. Finland pakte 1 overwinning en 2 wedstrijden eindigden in een gelijkspel.

Portugal - Finland Doelpunten

Gezien de historische H2H-gegevens en recente vorm, is er genoeg om op te wedden in de meer/minder dan doelpuntenmarkt. Met Portugal's ongelooflijk sterke aanval en Finland's wisselende resultaten, lijkt meer dan 2.5 doelpunten op 1.44 logisch. Echter, gezien de laatste 4 H2H-wedstrijden minder dan 2.5 doelpunten zagen, zou minder dan 3.5 doelpunten op 1.60 voorzichtige wedders kunnen aantrekken.

De BTS-markt staat op 2.10 voor 'Ja' en 1.65 voor 'Nee'. Portugal's sterke verdediging en het feit dat BTS bijna niet voorkwam in hun eerdere ontmoetingen maken 'BTS: Nee' op 1.65 de waarschijnlijkere uitkomst. Al lijkt Finland in tussentijd competitiever geworden op het Europese podium.

Portugal - Finland Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Portugal: Diogo Costa, Diogo Dalot, Rúben Dias, Pepe, João Cancelo, Rúben Neves, Vitinha, Bruno Fernandes, Rafael Leão, Cristiano Ronaldo, Diogo Jota.

Vermoedelijke opstelling Finland: Jesse Joronen, Ilmari Niskanen, Arttu Hoskonen, Richard Jensen, Pyry Soiri, Robin Lod, Kaan Kairinen, Anssi Suhonen, Fredrik Jensen, Benjamin Källman, Oliver Antman.

Vlak voor de wedstrijd zullen hieronder de definitieve opstellingen verschijnen.

Portugal - Finland Topscorers

Bruno Fernandes, Rafael Leão, en Gonçalo Ramos hebben elk eenmaal het net gevonden in recente wedstrijden. De ploeg heeft met onder andere ook Cristiano Ronaldo echter zoveel scorend vermogen, dat fans hopen ook in deze wedstrijd voor eigen publiek weer vaak te kunnen juichen.

Aan de kant van de bezoekers hebben Fredrik Jensen en Teemu Pukki de leiding genomen, elk met 1 goal op hun naam.

Onze promoties
Bekijk alle

type

BETCITY MILLIONS

type

EEN JAAR GRATIS WEDDEN

type

21 JACKPOT

type

BETCITY SPINNER

Populaire odds