back arrow

WEDTIPS

NederlandIJsland

Opstelling Nederland - IJsland

De laatste wedstrijd van het Nederlands elftal voor de start van het EK 2024 in Duitsland is tegen IJsland. Voor IJsland is dit vooral een wedstrijd om goed de vakantie in te gaan, want de ploeg plaatste zich niet voor het EK. Ze verrasten eerder deze week echter wel Engeland in een oefenwedstrijd en dus is Oranje gewaarschuwd.

Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor Nederland - IJsland.

Wedtip Nederland - IJsland

Nederland Recente resultaten

Nederland's meest recente wedstrijd op 6 juni 2024 zag hen Canada met 4-0 verslaan. Dit gebeurde thuis in een vriendschappelijke wedstrijd. De Nederlandse ploeg maakte hun favorietenrol waar door na rust 4 keer te scoren. Memphis Depay, Jeremie Frimpong, de aan Ajax-gelinkte Wout Wegworst en Virgil van Dijk waren trefzeker voor Oranje.

Voor die tijd kende Nederland een kleine tegenslag met een 2-1 nederlaag tegen Duitsland. Dit was ook in een vriendschappelijke wedstrijd op 26 maart, maar dan op Duitse bodem. 3 dagen eerder wonnen ze wel met 4-0 van Schotland. Zo makkelijk als de uitslag doet vermoeden ging het echter niet. 

IJsland Recente resultaten

IJsland's meest recente wedstrijd op 7 juni 2024 zag hen verrassend een 0-1 overwinning pakken tegen Engeland in een vriendschappelijke wedstrijd. Deze overwinning, tegen de verwachtingen in, toonde IJsland's vermogen om in zware wedstrijden resultaten te halen.

Voorafgaand hieraan had IJsland een mindere reeks resultaten; ze leden een 2-1 nederlaag tegen Oekraïne in de play-offs voor het EK op 26 maart, waardoor ze het eindtoernooi misliepen. Daarvoor was er nog wel een 1-4 overwinning op Israël geweest in de halve finale van die play-offs, maar de ploeg moest dus hun meerdere erkennen in Oekraïne.

Nederland - IJsland Head to Head

Op 3 september 2015, in hun laatste ontmoeting, won IJsland met 0-1 van Nederland in de voor Nederland desastreus verlopen EK-kwalificatiereeks. In hun laatste 4 H2H-ontmoetingen hebben zowel Nederland als IJsland 2 overwinningen geclaimd, zonder gelijke spelen.

Nederland - IJsland Doelpunten

Met zowel Nederland als IJsland die vaak makkelijk het net vinden, lijkt een duel met doelpunten mogelijk. Historische data suggereert een spannende wedstrijd, met minder dan 3.5 doelpunten in de laatste 4 H2H-duels. Echter, gezien Nederland's 3 opeenvolgende thuisoverwinningen en IJsland's recente zege, biedt "meer dan 2.5 doelpunten" op 1.37 een verleidelijk vooruitzicht voor wie een open wedstrijd verwacht. "Minder dan 2.5 doelpunten" op 2.88 kan aantrekkelijk zijn voor spelers die vooral de historie in onderlinge duels volgen.

De BTS-markt staat op 2.06 voor 'Ja' en 1.70 voor 'Nee', wat wijst op een lichte voorkeur dat minstens 1 team niet zal scoren. Gezien de recente vorm van beide teams, met Nederland's sterke thuisrecord en IJsland's wisselende resultaten in uitwedstrijden, kan "BTS: Nee" op 1.70 wedders aantrekken die inzetten op een eenzijdige wedstrijd of een defensief duel.

Nederland - IJsland Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Nederland: Bart Verbruggen, Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk, Nathan Aké, Tijjani Reijnders, Joey Veerman, Teun Koopmeiners, Xavi Simons, Memphis Depay, Cody Gakpo.

Vermoedelijke opstelling IJsland: Hakon Rafn Valdimarsson, Bjarki Steinn Bjarkason, Sverrir Ingi Ingason, Daniel Gretarsson, Kolbeinn Finnsson, Arnor Ingvi Traustason, Mikael Anderson, Hakon Arnar Haraldsson, Jon Thorsteinsson, Andri Gudjohnsen.

Vlak voor de wedstrijd zullen hieronder de definitieve opstellingen verschijnen.

Nederland - IJsland Topscorers

Als de thuisploeg het veld betreedt, zijn de ogen gericht op Wout Weghorst. Hij leidt de aanval met 2 goals in recente vriendschappelijke wedstrijden. Ook Virgil van Dijk, Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Jeremie Frimpong hebben gescoord in die reeks.

De goals bij de bezoekers zijn gelijk verdeeld onder Arnor Ingvi Traustason, Jon Thorsteinsson en Andri Gudjohnsen. Elk scoorden ze 1 keer in recente oefenwedstrijden.

Populaire odds

Beide teams scoren

Ja

2.02

Nee

1.72

Reguliere speeltijd

Nederland

1.21

Gelijk

7.00

IJsland

12.50

totaal aantal doelpunten

Meer dan 5.5

6.75

Minder dan 5.5

1.08

advertisement
advertisement
advertisement
Aankomende wedstrijden
footbal

Voetbal / Vriendsch. Int.

Zo, 28 jul, 02:30

Guatemala

Guatemala

El Salvador

El Salvador

Geen odds beschikbaar
footbal

Voetbal / Vriendsch. Int.

Za, 7 sep, 23:00

VS

VS

Canada

Canada

Geen odds beschikbaar
footbal

Voetbal / Vriendsch. Int.

Zo, 8 sep, 00:30

Mexico

Mexico

New Zealand

New Zealand

Geen odds beschikbaar
Onze promoties
BetCity Millions
BETCITY MILLIONS
Hét EK-spel van deze zomer: BetCity Millions. Win jij €1.000.000?!
Hoogste Odds Toernooi
DAGELIJKS EK TOERNOOI
Doe mee en maak elke speeldag kans op een prijzenpot van €1.000!
EK Profit Boost
25% PROFIT BOOST
Pak 25% extra winst op elke wedstrijd van het EK 2024 en Copa América!
BetCity Spinner
BETCITY SPINNER
Maak iedere dag gratis kans op prijzen bij de BetCity Spinner!
Roulette Toernooi
ROULETTE TOERNOOI
Doe mee aan het Roulette Toernooi en ga voor prijzen tot €1.500!
NIEUW: BETCITY APP
Vanaf nu heb je het beste Sportsbook en het leukste Casino van Nederland in de palm van je hand!