back arrow

SPORT

Spotlight: Jeremie Frimpong

Laatste update 12-03-2024

5 min leestijd

promotional image

Manchester City, Celtic en Bayer Leverkusen zijn de clubs waar Jeremie Frimpong tot op heden voor in actie kwam. Naar verluidt zouden onder meer Arsenal, Manchester United, Bayern München en FC Barcelona de diensten van de rechtervleugelverdediger aandachtig volgen. Wij zetten de Nederlander in de spotlight.

Jeugd(opleiding) Jeremie Frimpong

Jeremie Agyekum Frimpong, oftewel Jeremie Frimpong, is op 10 december 2000 geboren in Amsterdam. Jeremie is de zoon van Ghanese ouders en woonde uiteindelijk slechts 7 jaar in Nederland. Op zevenjarige leeftijd verhuisde Frimpong namelijk naar Engeland. Jeremie spreekt dan ook geen Nederlands.
De allereerste voetbalclub van Jeremie Frimpong was Manchester City. Geen verkeerde ploeg om je carrière te starten. Vanaf negenjarige leeftijd doorliep Jeremie de jeugdelftallen van The Citizens. In 2019, 9 jaar later, koos Frimpong echter voor een vertrek bij de Engelsen grootmacht.

Stap naar Schotland

In september 2019 tekende Frimpong een vierjarig contract in de Premiership. Celtic legde een bedrag van 300.000 pond op tafel voor de diensten van de Nederlander. Dit bedrag kon oplopen tot één miljoen pond. Daarnaast bedwong Manchester City een doorverkooppercentage van 30%.
Frimpong debuteerde dezelfde maand nog bij Celtic. De rechtervleugelverdediger maakte indruk bij de Schotse topclub en werd in zijn eerste seizoen direct gekozen tot 'Young Player of the Year'.

Peter Bosz

Halverwege zijn tweede seizoen bij Celtic koos Jeremie Frimpong voor een stap hogerop. De huidige trainer van PSV, Peter Bosz haalde de Nederlander voor zo'n €11 miljoen naar Duitsland. Bij Bayer Leverkusen tekende Frimpong een contract tot medio 2025.
Net als bij Celtic wist Frimpong bij Bayer Leverkusen veel indruk te maken. Na een zware blessure zat zijn tweede seizoen bij de Duitsers in maart 2022 erop, maar de rechtspoot kwam sterk terug van zijn blessure. In het seizoen 2022/23 werd Frimpong zelfs opgenomen in het 'Team of the Season'.

Interlandcarrière Frimpong

Jeremie doorliep meerdere jeugdelftallen van Oranje. Begin 2021 gaf Frimpong aan nog de keuze te willen maken tussen een interlandloopbaan voor Nederland of Ghana.
Op 14 oktober 2023 was het voor de rechtervleugelverdediger van Bayer Leverkusen dan eindelijk zo ver: het debuut in het Nederlands elftal. Frimpong kwam tijdens de 1-2 nederlaag tegen Frankrijk binnen de lijnen voor directe concurrent Denzel Dumfries. Ons Oranje zal ongetwijfeld nog veel plezier gaan beleven aan de kwaliteiten van Jeremie Frimpong.
Bij het Nederlands elftal speelt Frimpong samen met Xavi Simons, die ook in de Bundesliga actief is.

Statistieken voor Jeremie Frimpong

Aan de rechterkant maakt Jeremie Frimpong enorm veel indruk bij Bayer Leverkusen. In het seizoen 2022/23 was de 23-jarige Nederlander bij liefst 15 treffers betrokken: 8 goals en 7 assists. Eén seizoen later staat de teller na 16 duels alweer op 5 doelpunten en 6 beslissende voorzetten.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!