Hoe laat speelt Spanje tegen Engeland?

Laatste update 28-08-2024

5 min leestijd

promotional image

Het is aankomende zondag tijd voor de allesbeslissende finale op het EK 2024! Het Nederlands elftal greep net naast een plekje in de finale. Een flinke domper, maar toch zal menig voetballiefhebber weer de buis gekluisterd zitten. In de EK finale staan de grootmachten Spanje en Engeland tegenover elkaar. De Spaanse ploeg maakt jacht op zijn 4e EK-titel, terwijl de Engelse nationale voetbalploeg nog altijd wacht op zijn eerste EK overwinning!

Aftraptijd Spanje – Engeland

De wedstrijd Spanje - Engeland zal bloedstollend spannend gaan worden. De EK finale zal op zondag 14 juli worden afgetrapt om 21:00 uur. Het Olympiastadion in Berlijn zal het decor vormen voor de grote finale van het Europees Kampioenschap 2024. Liefhebbers kunnen de wedstrijd live bekijken op de televisie en een weddenschap plaatsen op de ultieme voetbalkraker!

Route van Spanje richting de finale

De Spanjaarden kregen in de groepsfase te maken met zware tegenstand. In de Groep des Doods met Kroatië, Italië en Albanië won Spanje alle wedstrijden. In de achtste finale was de ploeg met 4-1 te sterk voor Georgië. In de kwartfinale moesten de Spanjaarden tot het gaatje gaan. Uiteindelijk won de Spaanse ploeg na verlenging met 2-1 van het gastland Duitsland. In de halve finale won Spanje met 2-1 van het sterke Frankrijk!

Route van Engeland richting de finale

Engeland eindigde op de 1e plaats in een relatief zwakke groep. De Engelse ploeg behaalde 5 punten uit 3 wedstrijden in een poule met Servië, Denemarken en Slovenië. The Three Lions waren in de achtste finale met 2-1 te sterk voor Slowakije na 120 minuten. In de kwartfinale speelde Engeland met 1-1 gelijk tegen Zwitserland. Strafschoppen brachten de beslissing. In de halve finale won Engeland met 1-2 van Nederland, dankzij een late treffer van Ollie Watkins.

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!