SpanjeEngeland

Olympiastadion Berlin

TeamGSW|G|VDV|DTDSP

1

Spanje

Spanje

3

3|0|0

5|0

5

9

2

Italië

Italië

3

1|1|1

3|3

0

4

3

Kroatië

Kroatië

3

0|2|1

3|6

-3

2

4

Albanië

Albanië

3

0|1|2

3|5

-2

1

Opstelling Spanje - Engeland

In de schitterende ambiance van het Olympiastadion bereiden Spanje en Engeland zich voor op een titanenstrijd. Het is de grote finale van het EK 2024, waarbij beide teams alles op alles zullen zetten om de felbegeerde Europese titel in de wacht te slepen.

Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor Spanje - Engeland.

Wedtip Spanje - Engeland

Spanje Recente resultaten

Spanje's laatste wedstrijd op 9 juli 2024 in het Europees Kampioenschap zag hen een 2-1 overwinning behalen tegen Frankrijk. De thuisploeg maakte een vroege achterstand goed met doelpunten van Lamine Yamal en EK-topscorer Dani Olmo. Ze doorbraken Frankrijks reeks van 8 ongeslagen wedstrijden.

Hun laatste wedstrijden omvatten een 1-1 gelijkspel tegen Duitsland. Die wedstrijd eindigde in een dramatische 2-1 overwinning na verlenging dankzij een laat doelpunt van Mikel Merino. Ook was er een overtuigende 4-1 zege op Georgië, waarbij Spanje terugkwam van een eigen doelpunt om de wedstrijd daarna volledig te domineren.

Engeland Recente resultaten

In hun meest recente wedstrijd op 10 juli behaalde Engeland een spannende 1-2 overwinning op Nederland in de halve finales van het EK. De wedstrijd, gespeeld in het Signal Iduna Park in Dortmund, zag Engeland de lichte voorkeur van de bookmakers bevestigen met doelpunten van Harry Kane en een laat winnend doelpunt van Ollie Watkins. Ze maakten dat de prachtige openingstreffer van Xavi Simons voor de Nederlandse zijde uiteindelijk niets waard bleek.

Voorafgaand daaraan was de vorm van Engeland wisselend, met een 1-1 tegen Zwitserland in de kwartfinales, waarna uiteindelijk gewonnen werd na penalty's. Ook was er een ander 2-1 zege op Slowakije, gewonnen na een goal van Kane in de verlenging.

Spanje - Engeland Head to Head

In hun laatste ontmoeting op 15 oktober 2018 zegevierde Engeland met 2-3 bij Spanje in de UEFA Nations League. Spanje was in hun laatste 9 wedstrijden succesvoller met 5 overwinningen, vergeleken met 3 zeges voor Engeland en slechts 1 gelijkspel.

Spanje - Engeland Doelpunten

Met een gemiddelde van 2.33 doelpunten per wedstrijd in hun laatste 9 H2H-ontmoetingen, en gezien de recente scorevorm van Spanje, kan de weddenschap voor "meer dan 2.5 doelpunten" tegen odds van 2.45 wedders aantrekken die zoeken naar een hogere uitbetaling. Echter, de weddenschap voor "minder dan 2.5 doelpunten" tegen 1.54 weerspiegelt de historische trend van minder dan 3 doelpunten in deze duels, wat een veiligere weddenschap lijkt gezien het belang van deze wedstrijd.

Aangezien beide teams in hun laatste 3 ontmoetingen hebben gescoord, lijkt "BTS: Ja" tegen 1.94 odds een veelbelovende optie voor de aanstaande clash. De consistente goals van Spanje tegen Engeland ondersteunen deze weddenschap. De iets lagere odds voor "BTS: Nee" tegen 1.76 kunnen degenen verleiden die rekenen dat het een afwachtende finale wordt met weinig ruimte en goals.

Spanje - Engeland Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Spanje: Unai Simón, Dani Carvajal, Nacho Fernández, Aymeric Laporte, Marc Cucurella, Rodri, Fabián Ruiz, Dani Olmo, Lamine Yamal, Álvaro Morata, Nico Williams.

Vermoedelijke opstelling Engeland: Jordan Pickford, Kyle Walker, John Stones, Marc Guehi, Bukayo Saka, Kieran Trippier, Kobbie Mainoo, Declan Rice, Phil Foden, Jude Bellingham, Harry Kane.

Vlak voor de wedstrijd zullen hieronder de definitieve opstellingen verschijnen.

Spanje - Engeland Topscorers

Dani Olmo leidt de aanval van Spanje op het Europees Kampioenschap, met 3 goals. Verder heeft Spanje liefst 8 spelers die 1 goal gemaakt hebben op dit EK, en dat is een record. Een ander record is dat Lamine Yamal er 1 van is, waarmee hij de jongste doelpuntenmaker ooit is op een EK.

Voor de bezoekers is Harry Kane doeltreffend geweest met 3 goals, al kwamen er dan wel 2 uit een penalty. Jude Bellingham heeft 2 keer gescoord en Bukayo Saka en Ollie Watkins 1 keer.

Onze promoties
Bekijk alle

type

EEN JAAR GRATIS WEDDEN

type

21 JACKPOT

type

BETCITY SPINNER

type

WEDSTRIJD VAN DE WEEK

Populaire odds