back arrow

SPORT

Bekerfinale 2024: alles wat je moet weten

Laatste update 17-04-2024

10 min leestijd

promotional image

Dit weekend is het eindelijk zover: de KNVB Bekerfinale. Zondagavond 21 april 2024 neemt Feyenoord het in De Kuip op tegen NEC. Wie wint er in de thuisbasis van de Rotterdammers de 106ste editie van de KNVB Beker? Hier lees je alles omtrent de KNVB Bekerfinale 2024!

Finale KNVB Beker

Feyenoord is de torenhoge favoriet om de bekerfinale te winnen. Een overwinning binnen 90 minuten (inclusief blessuretijd) van de Rotterdammers levert je 1.27 keer je inzet op. De bekerwinst van Feyenoord (inclusief een eventuele verlenging en penaltyreeks) staat op 1.13 keer je inzet. Gezien de selectie waarover Arne Slot beschikt, is dit niet meer dan logisch. Op een zege van NEC binnen 90 minuten staat een quotering van 9.00. Een bekerwinst van de Nijmegenaren levert je 5.00 keer je inzet op. Weet NEC voor het eerst in de clubgeschiedenis de KNVB Beker te winnen? Bekijk hier onze voorspelling in de voorbeschouwing Feyenoord - NEC!

Win VIP-tickets

Wil jij VIP-tickets voor Oranje op het EK winnen? Dat kan bij BetCity! Dé bookmaker van Nederland heeft een unieke actie voor jou: zet minstens €10 in op de bekerfinale Feyenoord - NEC (min. odds 1.50) en maak kans op een volledig verzorgde reis ter waarde van €2.600 naar het EK! Voor nieuwe spelers hebben we bij BetCity ook een zeer interessante promotie: Feyenoord wint van NEC voor 1.26 50.00 keer je inzet! Hier vind je meer informatie over deze welkomstbonus.

Weg naar de bekerfinale

Feyenoord stroomde in vanaf de vierde ronde. De Rotterdammers waren in deze ronde in De Kuip met 2-1 te sterk voor FC Utrecht. Calvin Stengs en Igor Paixão waren de doelpuntenmakers. In de achtste finale werd de formatie van Slot gekoppeld aan koploper PSV. Feyenoord was dit seizoen de eerste Nederlandse club die de Eindhovenaren wist te kloppen: 1-0. Na 31 minuten scoorde Quinten Timber het enige doelpunt van de wedstrijd. Geloof het of niet, maar ook de kwartfinale én halve finale speelde Feyenoord in eigen huis. In de kwartfinale werd AZ met 2-0 verslagen, terwijl de nummer 2 van de Eredivisie verrassend genoeg de meeste moeite had met FC Groningen. De club uit de Keuken Kampioen Divisie ging met een 0-1 voorsprong de rust in, maar zag hoe Feyenoord de wedstrijd in de tweede helft uiteindelijk omdraaide: 2-1. Het bekeravontuur van NEC begon al in de derde ronde. In de 32ste finale werden de Nijmegenaren gekoppeld aan Roda JC. In een spektakelstuk werden de Limburgers met 5-3 verslagen. In de vierde ronde was GVVV een prooi voor NEC. De mannen van Rogier Meijer waren met 1-6 te sterk voor de tweededivisionist. In de achtste finale werd Go Ahead Eagles met 2-1 aan de kant gezet, terwijl ADO Den Haag in de kwartfinale met 3-0 werd verslagen. In de halve finale had NEC een verlenging nodig om SC Cambuur te kloppen (1-1, 1-2 na verlenging). Een zeer knappe prestatie van NEC, zo wist de ploeg uit Gelderland nog nooit de KNVB Beker te winnen. Viermaal eerder wisten de Nijmegenaren de finale halen, maar 'de dennenappel' wonnen ze nog niet.

Waarom Ajax voor Feyenoord juicht

Feyenoord en NEC zijn niet de enige clubs met belangen bij de KNVB Bekerfinale. Bij een bekerwinst van de Rotterdammers wordt een ticket voor de groepsfase van de UEFA Europa League doorgeschoven naar de nummer 4 (hoogstwaarschijnlijk AZ). Plek 4 in de Eredivisie geeft ook recht op een ticket voor Europees voetbal en dit wordt dan weer doorgeschoven naar de vijfde plek (wellicht Ajax). Als NEC de KNVB Beker wint, dan ontloopt het de play-offs. In dit artikel op Club BetCity lees je alles omtrent de play-offs en de verdeling van de Europese tickets.

Bekerfinale 2024 datum

De datum van de bekerfinale 2024 is bekend: 21 april 2024. Om 18:00 uur strijden Feyenoord en NEC in De Kuip om de bekerwinst. Die kun je dus alvast in je agenda noteren!

Bekerfinale op TV

De bekerfinale kijk je live op ESPN. Deze zender pakt traditiegetrouw groots uit voor de KNVB Bekerfinale. Vanaf 16:00 uur wordt er op ESPN 1 voorbeschouwd op Feyenoord - NEC en om 18:00 volgt de aftrap van de Nederlandse bekerfinale. Ook op het open kanaal Star Channel is de bekerfinale te volgen.

Tickets bekerfinale

Zowel Feyenoord als NEC krijgt 17.400 kaarten voor de KNVB Bekerfinale. Dit komt neer op 82% van de totale stadioncapaciteit van De Kuip. Ter vergelijking, bij de voorgaande edities lag dit percentage op slechts 75%. De kaarten voor de supporters van deze clubs worden verkocht via Feyenoord en NEC. Er vindt dan ook geen verkoop plaats voor de bekerfinale via de KNVB. De overige 18% van de tickets wordt verdeeld onder de partners van de KNVB Beker (6%), de organisatie van de KNVB (6%) en tot slot gaat 6% van de kaarten naar Stadion Feijenoord, dat gereserveerd is voor relaties en aandeelhouders van De Kuip.

KNVB Beker winnaars

Van PSV tot Ajax en van PEC Zwolle tot NAC Breda. De volgende profclubs wisten in het verleden de KNVB Beker te winnen:
Club
Bekertitels
1. Ajax
20
2. Feyenoord
12
3. PSV
11
4. AZ
4
5. FC Twente
3
5. FC Utrecht
3
5. Sparta Rotterdam
3
8. ADO Den Haag
2
8. Roda JC
2
8. Willem II
2
11. Vitesse
1
11. NAC Breda
1
11. PEC Zwolle
1
11. sc Heerenveen
1
11. FC Groningen
1
11. FC Eindhoven
1
11. VVV-Venlo
1

Veelgestelde vragen (FAQ)

Bekijk hieronder de antwoorden op de veelgestelde vragen omtrent de bekerfinale.

Waar wordt de bekerfinale gespeeld?

De KNVB Bekerfinale wordt op het uitstekende veld van De Kuip gespeeld. Stadion Feijenoord in Rotterdam is ieder jaar het decor van de Nederlandse bekerfinale. Wist je dat het stadion van Feyenoord tot de top 5 grootste stadions van Nederland behoort? Ook dat lees je op Club BetCity.

Hoe laat is de bekerfinale?

De bekerfinale 2024 start zondag 21 april 2024 om 18:00 uur. Vanaf dit tijdstip strijden Feyenoord en NEC om de KNVB Beker.

Waarom is de bekerfinale in De Kuip?

In 1989 heeft de KNVB besloten dat de finale van de bekerfinale ieder jaar in De Kuip plaatsvindt. Van dit besluit wordt niet meer afgeweken, zo zijn de bekerfinales ook de komende jaren in Stadion Feijenoord te aanschouwen.

Wat krijgt de winnaar van de KNVB Beker?

De winnaar van de bekerfinale krijgt - naast een ticket voor de groepsfase van de UEFA Europa League - €350.000. De verliezend finalist ontvangt 200.000 euro.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!