back arrow

CLUB SPORT

Spotlight: Calvin Stengs

Laatste update 14-03-2024

5 min leestijd

promotional image

Calvin Stengs werd op 18 december 1998 geboren in Nieuw-Vennep. De Nederlandse rechtsbuiten doorliep de jeugdopleiding van AZ. Stengs mocht in 2017 debuteren in de Eredivisie en werd al snel gezien als een van de grootste talenten in de competitie. Twee jaar later debuteerde Stengs op 21-jarige leeftijd in het Nederlands elftal. In 2021 werd de buitenspeler verkocht aan OGC Nice, waar Stengs nooit echt wist door te breken. Na een succesvolle huurperiode bij Royal Antwerp besloot Feyenoord het talent weer terug te halen naar Nederland.

Jeugdopleiding en debuut bij AZ

Transfer naar OGC Nice

Huurperiode bij Royal Antwerp

Nieuw avontuur bij Feyenoord

Wedden op Feyenoord in de Eredivisie 2023/2024

Jeugdopleiding en debuut bij AZ

Stengs werd op jonge leeftijd door AZ weggeplukt bij HFC Haarlem. Na diverse jaren in de jeugdopleiding mocht het aanvallende talent debuteren in het eerste elftal. In maart 2017 volgde zijn debuut in de Eredivisie. Stengs mocht ook aantreden in de play-offs voor Europees voetbal en met groot succes. Stengs kwam meermaals tot scoren, maar raakte vervolgens al vroeg in het volgende seizoen ernstig geblesseerd. In oktober 2018 maakte de voetballer zijn rentree bij Jong AZ. Trainer John van den Brom zag het zitten in Stengs. De aanvaller werd een basiskracht in het eerste elftal en dat was ook het geval onder trainer Arne Slot en Pascal Jansen. In het seizoen 2020/2021 verliep het seizoen minder voorspoedig voor de speler. Desondanks kon Stengs op belangstelling rekenen uit heel Europa.

De carrière van Calvin Stengs

Transfer naar OGC Nice

In juli 2021 maakte Stengs de overstap naar OGC Nice. De Franse club betaalde €15.000.000 voor het grote Nederlandse voetbaltalent. De creatieve speler kwam tot 28 wedstrijden en één doelpunt bij OGC Nice. Na een teleurstellend seizoen mocht Stengs op huurbasis vertrekken bij de club.

Huurperiode bij Royal Antwerp

In het seizoen 2022/2023 kwam Stengs op huurbasis uit voor het Belgische Royal Antwerp. Hoofdtrainer Mark van Bommel zag een belangrijke rol weggelegd voor de spelmaker. Stengs werd een basisklant bij de Belgische voetbalclub. Royal Antwerp wist de landstitel te veroveren voor de eerste keer in de clubgeschiedenis. Daarnaast werd het nationale bekertoernooi gewonnen door de club uit Antwerpen.

Nieuw avontuur bij Feyenoord

Royal Antwerp was voornemens om Stengs definitief over te nemen van OGC Nice. Echter besloot de Nederlander voor een nieuw avontuur te kiezen bij Feyenoord. De Rotterdamse club betaalde een bedrag van €6.000.000 voor de technisch begaafde voetballer. Stengs tekende een contract bij Feyenoord tot de zomer van 2027.

Wedden op Feyenoord in de Eredivisie 2023/2024

Feyenoord wist vorig seizoen de landstitel te veroveren. De ploeg van trainer Arne Slot is ook in het seizoen 2023/2024 opnieuw een titelkandidaat. Feyenoord zag wel enkele sterspelers vertrekken, waaronder de aanvoerder Orkun Kökçü. Jij kan bij BetCity wedden op de landskampioen in het nieuwe seizoen. De quotering voor een nieuwe landstitel voor Feyenoord bedraagt momenteel 2.75.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!