back arrow

WEDTIPS

FeyenoordNEC Nijmegen

Opstelling Feyenoord - NEC

In Rotterdam is De Kuip traditiegetrouw het strijdtoneel voor een zinderende bekerfinale. Feyenoord en NEC treffen elkaar in de thuishaven van Feyenoord, al is de helft van het stadion gereserveerd voor supporters van NEC. De KNVB Beker is een prestigieuze prijs waarbij beide ploegen alles zullen geven om deze bekerfinale te winnen. 

Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor Feyenoord - NEC.

Wedtip Feyenoord - NEC

De recente vorm van Feyenoord

Feyenoord's meest recente wedstrijd op 14 april zag hen met een nipte 0-1 overwinning langs Fortuna Sittard gaan in de Eredivisie. Het doelpunt van Dávid Hancko in de 18e minuut was voldoende voor de kleine overwinning. Het team voldeed met de winst aan de verwachtingen van de wedders, maar het aantal doelpunten viel tegen.

Voor die tijd genoot Feyenoord thuis van een eclatante 6-0 overwinning op eeuwige rivaal Ajax, de grootste competitienederlaag ooit van de Amsterdammers, en een doelpuntloos gelijkspel uit bij FC Volendam. De klinkende overwinning op Ajax kenmerkte zich door 2 goals van zowel Igor Paixão als Yankuba Minteh, terwijl het gelijkspel met Volendam een einde maakte aan Feyenoords reeks van goals in uitwedstrijden.

De recente vorm van NEC

NEC's meest recente wedstrijd op 14 april eindigde in een 2-2 gelijkspel tegen PEC Zwolle in de Eredivisie. Clubtopscorer Koki Ogawa scoorde 2 keer voor NEC. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel, tegen de verwachtingen van de wedders in, die een beter resultaat voorzagen voor de thuisploeg.

Voor die tijd genoot NEC van een overtuigende 0-3 uitoverwinning in de derby tegen Vitesse, met een doelpunt van Mees Hoedemakers en 2 goals van Sontje Hansen. Er was verder nog een 1-1 gelijkspel tegen Fortuna Sittard, waarin Rober González scoorde. Al met al is de vorm van NEC al maanden erg goed.

Feyenoord - NEC Head to Head

In hun laatste ontmoeting op 14 januari 2024, speelden Feyenoord en NEC met 2-2 gelijk in de Eredivisie. In de laatste 10 ontmoetingen heeft Feyenoord gedomineerd met 7 overwinningen, terwijl NEC slechts 1 keer won en 2 wedstrijden in een gelijkspel eindigden.

Feyenoord - NEC Doelpunten

Met de historische ontmoetingen tussen Feyenoord en NEC, inclusief de knotsgekke 4-4 in de bekerontmoeting van vorig jaar, is de meer dan/minder dan wedmarkt interessant. Historische onderlinge clashes hadden gemiddeld 3.1 doelpunten per wedstrijd, wat wijst op een offensieve trend. Gezien de recente vorm van Feyenoord en NEC's scorend vermogen dit seizoen, lijkt "meer dan 2.5 doelpunten" tegen odds van 1.42 aantrekkelijk voor wedders die een doelpuntrijke finale verwachten.

De BTS-markt staat op 1.81 voor "Ja" en 1.93 voor "Nee", wat de keuze tussen de 2 uitkomsten nog niet zo makkelijk maakt. Gezien het scorend vermogen van beide teams in recente wedstrijden en eerdere ontmoetingen waarin in 6 van de laatste 10 bijeenkomsten beide teams scoorden, lijkt "BTS: Ja" op 1.81 de aantrekkelijkere optie voor wedders die op zoek zijn naar waarde in deze finale.

Feyenoord - NEC Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Timon Wellenreuther, Bart Nieuwkoop, Thomas Beelen, Dávid Hancko, Lutsharel Geertruida, Calvin Stengs, Mats Wieffer, Quinten Timber, Yankuba Minteh, Santiago Giménez, Igor Paixão.

Vermoedelijke opstelling NEC: Jasper Cillessen, Brayann Pereira, Philippe Sandler, Bram Nuytinck, Calvin Verdonk, Mees Hoedemakers, Dirk Proper, Kodai Sano, Tjaronn Chery, Youri Baas, Koki Ogawa.

Vlak voor de wedstrijd zullen hieronder de definitieve opstellingen verschijnen.

Feyenoord - NEC Topscorers

Aan de kant van de Rotterdammers is de verantwoordelijkheid voor het scoren gelijk verdeeld. Verdedigers Dávid Hancko en Lutsharel Geertruida, samen met middenvelders Bart Nieuwkoop, Calvin Stengs, en Quinten Timber, hebben elk 1 keer gescoord in de KNVB Beker dit seizoen.

Bij NEC leiden de aanvallers Koki Ogawa en Rober González de topscorerslijst in het bekertoernooi met elk 4 goals. Middenvelder Dirk Proper heeft er 2 gemaakt, terwijl verdediger Bart van Rooij en middenvelder Kodai Sano elk 1 goal achter hun naam hebben staan in de KNVB Beker.

Populaire odds

Beide teams scoren

Ja

1.82

Nee

1.95

Reguliere speeltijd

Feyenoord

1.27

Gelijk

6.00

NEC Nijmegen

9.00

totaal aantal doelpunten

Minder dan 1.5

6.00

Meer dan 1.5

1.12

advertisement
advertisement
advertisement
Onze promoties
BetCity Millions
BETCITY MILLIONS
Hét EK-spel van deze zomer: BetCity Millions. Win jij €1.000.000?!
Hoogste Odds Toernooi
DAGELIJKS EK TOERNOOI
Doe mee en maak elke speeldag kans op een prijzenpot van €1.000!
EK Profit Boost
25% EK PROFIT BOOST
Pak 25% extra winst op elke wedstrijd van het EK 2024!
BetCity Spinner
BETCITY SPINNER
Maak iedere dag gratis kans op prijzen bij de BetCity Spinner!
Roulette Toernooi
ROULETTE TOERNOOI
Doe mee aan het Roulette Toernooi en ga voor prijzen tot €1.500!
NIEUW: BETCITY APP
Vanaf nu heb je het beste Sportsbook en het leukste Casino van Nederland in de palm van je hand!