back arrow

SPORT

Spotlight: Endrick

Laatste update 20-06-2024

5 min leestijd

Endrick

Op Club BetCity ontdek je waarom Endrick dé toekomst is van het voetbal. Wij zetten de aanstaande aanwinst van Real Madrid voor jou in de spotlight.

Jeugd(opleiding) Endrick

Endrick Felipe Moreira de Sousa, kortweg Endrick Felipe of Endrick, is geboren op 21 juli 2006 in Taguatinga, een wijk in het Distrito Federal van Brazilië. We horen je denken, 2006? Ja, je leest het goed. De Braziliaan begon op vierjarige leeftijd met voetballen. Zijn doelpunten gingen dankzij zijn vader viraal op YouTube, wat hem interesse van diverse topclubs in Brazilië opleverde. Op elfjarige leeftijd maakte Endrick de stap naar Palmeiras, een van de topclubs in de Série A, het hoogste niveau van Brazilië. In vijf jaar in de jeugdopleiding van Palmeiras was Endrick maar liefst 165 keer trefzeker. Voor dit aantal doelpunten had Endrick 169 wedstrijden nodig.

Debuut Palmeiras

Op 7 oktober 2022 maakte Endrick zijn professionele debuut in het betaalde voetbal. Op zestienjarige leeftijd kwam het supertalent binnen de lijnen voor ploeggenoot Rony. Met deze leeftijd werd Endrick de jongste debutant in de geschiedenis van Palmeiras. Endrick debuteerde bij Palmeiras met een 4-0 overwinning op Coritiba. Een aantal weken later scoorde Endrick ook zijn eerste doelpunt in de Série A en hiermee werd de Braziliaan ook de jongste doelpuntenmaker voor Palmeiras. In zijn eerste seizoen voor Palmeiras kwam de aanvaller tot zeven optredens.

Endrick Real Madrid

Slechts een aantal maanden na zijn debuut in het eerste van Palmeiras bevestigde Real Madrid de transfer van Endrick naar de Koninklijke. Los Blancos betalen €45.000.000 voor de diensten van Endrick, een bedrag dat door middel van bonussen nog tot 60 miljoen euro kan oplopen. Endrick maakte echter niet direct de overstap naar Real Madrid. Het Braziliaanse supertalent zou nog 1,5 jaar rijpen bij Palmeiras, voordat hij naar de Spaanse hoofdstad verhuist.

Endrick debuut Brazilië

Op zeventienjarige leeftijd maakte Endrick zijn debuut voor het nationale elftal van Brazilië. Hiermee werd de aanvaller van Palmeiras de op drie na jongste speler ooit die voor de Seleçao in actie is gekomen. Alleen Coutinho, Edú en Pelé maakte in de 20e eeuw op jongere leeftijd hun debuut voor de nationale ploeg. Ondanks zijn leeftijd van zeventien jaar is Endrick inmiddels een vaste waarde in de selectie van Brazilië. De teller staat op vier interlands, waarin de aanwinst van Real Madrid zelfs al tweemaal trefzeker was. De zomer is Endrick met Brazilië actief op de Copa América 2024. Samen met Argentinië zijn de Brazilianen de favorieten voor het eindtoernooi dat in de Verenigde Staten wordt gehouden. Wist je dat je op Club BetCity niet alleen voorbeschouwingen vindt voor het EK 2024, maar ook voor de Copa América? Lees hier alles over de wedstrijd van Brazilië op de Copa América 2024: Brazilië - Costa Rica.

Endrick vriendin

Endrick is al een tijdje samen met Gabriely Miranda. Geloof het of niet, maar het koppel heeft samen een 'relatiecontract' opgesteld. Deze verbintenis verbiedt de twee om bijvoorbeeld een verslaving te hebben of drastische gedragsveranderingen te ondergaan. Daarnaast zijn er in de relatie enkele verboden woorden en moet het stel 'ik hou van jou' zeggen, wanneer dat ook maar kan.

Statistieken voor Endrick

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Endrick al flink wat doelpunten (voor Palmeiras) op zijn naam staan. Wij zetten de statistieken van Endrick voor jou op een rijtje.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!