back arrow

SPORT

Copa América 2024: deelnemers, speelschema en meer..

Laatste update 20-06-2024

5 min leestijd

Copa América 2024

De Copa América staat op het punt van beginnen. Op 20 juni 2024 gaat het eindtoernooi van Zuid-Amerika van start. Regerend kampioen Argentinië en Brazilië lijken de grootste kanshebbers. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de Copa América!

Copa América

De Copa América van 2024 vindt plaats in de Verenigde Staten. Ecuador zou de Copa América van dit kalenderjaar eigenlijk moeten organiseren, vanwege de gastvolgorde van de CONMEBOL. Desondanks zijn de Verenigde Staten als gastland aangewezen voor de 48e editie van de Copa América. Met de aanwezigheid van Lionel Messi, Vinícius Júnior en Endrick wordt het ongetwijfeld genieten geblazen. Wist je dat je op Club BetCity voor iedere Copa América-wedstrijd een voorbeschouwing vindt?

Speelschema Copa América 2024

Het speelschema voor de groepsfase van de Copa América is al bekend. Chili - Argentinië en, in de derde speelronde, Brazilië - Colombia en de Verenigde Staten tegen Uruguay zijn interessante wedstrijden in de poulefase om naar uit te kijken. Hieronder vind je het complete speelschema voor de Copa América 2024.

Prijzengeld Copa América

Het prijzengeld voor de Copa América 2024 bedraagt maar liefst $72.000.000, omgerekend zo'n 67 miljoen euro. Alle deelnemende landen ontvangen $2.000.000, waarbij de resterende 40 miljoen dollar als prijzengeld wordt uitgekeerd. De winnaar van de Copa América 2024 ontvangt $16.000.000, omgerekend 14,9 miljoen euro. Ter vergelijking, tijdens de laatste Copa América (2021) ontving winnaar Argentinië 6,5 miljoen dollar. De enorme stijging van het prijzengeld is een van de redenen waarom het CONMEBOL en het CONCACAF voor een groot deelnemersveld hebben gekozen. Voor allerlei prijzengelden ben je bij Club BetCity aan het juiste adres. Naast de Copa América lees je ook over Roland Garros, EK 2024, Champions League, Libéma Open of Wimbledon, voor ieder wat wils.

Deelnemers Copa América 2024

Aan de 48ste editie van de Copa América doen zestien landen mee. Argentinië, Brazilië, Uruguay, Colombia, de Verenigde Staten, Mexico, Ecuador, Chili, Peru, Canada, Paraguay, Venezuela, Costa Rica, Jamaica, Bolivia en Panama zijn de deelnemers. Naast deze landen ging ook het gerucht dat Marokko zou worden uitgenodigd voor de Copa América 2024. Dit werd echter ontkend door de Marokkaanse bond en dus nemen de Marokkanen niet deel aan de Copa América in de Verenigde Staten. Naast tien landen uit Zuid-Amerika nemen dus ook zes landen uit Noord- en Centraal-Amerika deel aan de Copa América 2024. De bookmakers zien Argentinië en Brazilië als de grote favorieten voor de eindzege. Als de Argentijnen de titel met succes verdedigen, levert dat je 2.75 keer je inzet op. Een winstpartij van de Brazilianen in de finale staat op 3.25 keer je inzet. Uruguay en Colombia zijn met respectievelijk 6.00 en 12.00 keer je inzet interessante outsiders voor de eindzege.

Copa América op TV

De Copa América 2024 is live op televisie te volgen bij Viaplay Nederland. Deze zender heeft de rechten voor het toernooi weten te bemachtigen, dat in de Verenigde Staten wordt afgewerkt. De vorige editie van de Copa América had Ziggo Sport de rechten, maar tijdens de Copa América 2024 zit je dus goed bij Viaplay.

Veelgestelde vragen Copa América 2024 (FAQ)

Bekijk hieronder de antwoorden op de veelgestelde vragen omtrent het Zuid-Amerikaanse voetbaltoernooi Copa América.

Wat is de Copa América?

De Copa América is een internationaal voetbaltoernooi van Zuid-Amerika, georganiseerd door de Zuid-Amerikaanse voetbalbond CONMEBOL. Het is dus eigenlijk het Europees Kampioenschap (EK) van Zuid-Amerika.

Wanneer begint de Copa América 2024?

De Copa América start op 20 juni 2024. De openingswedstrijd wordt gespeeld door de titelverdediger, Argentinië. De Argentijnen gaan de strijd aan met Canada. De finale van de Copa América 2024 in de Verenigde Staten staat gepland voor zondag 14 juli (15 juli 02:00 uur Nederlandse tijd).

Vindt de Copa América 2024 tegelijkertijd plaats met het EK 2024?

Het EK 2024 start op 14 juni 2024, terwijl de Copa América start op 20 juni van hetzelfde kalenderjaar. De finale van het Europees Kampioenschap 2024 wordt op 14 juli afgewerkt, terwijl de finale van de Copa América in de nacht van 14 op 15 juli (Nederlandse tijd) plaatsvindt. Dus ja, het EK 2024 en de Copa América 2024 spelen zich allebei deze zomer (tegelijkertijd) af.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!