back arrow

SPORT

Statistieken Lionel Messi

Laatste update 22-04-2024

5 min leestijd

promotional image

Ontdek het verhaal van Lionel Messi, van zijn bescheiden begin in Rosario tot zijn status als wereldwijde voetbalicoon.

Messi leeftijd

Lionel Andrés Messi Cuccittini, kortweg Lionel Messi, werd op 24 juni 1987 geboren in Rosario, Argentinië. De leeftijd van Messi? Messi is op dit moment 36 jaar en bereikt in de zomer van 2024 alweer een 37-jarige leeftijd. In dit artikel zetten wij Lionel Messi in de spotlight, misschien wel de beste speler die de voetbalwereld ooit heeft gekend.

Lengte Messi

Vanwege zijn lengte en snelheid (op de eerste meters) draagt Lionel Messi de bijnaam 'de vlo'. De Argentijn is 1.70 meter lang. Lionel zou maximaal 1.40 (!) meter worden, maar dankzij groeihormonen kwam hier verandering in.
"Ik injecteerde mezelf met groeihormonen toen ik klein was, een keer per nacht", doet Messi uit de doeken. "Elke dag stak ik het in een been. Ik begon er mee toen ik ongeveer elf jaar was. Eerst deden mijn ouders het, daarna leerde ik het. Het was als een potlood, een heel kleintje. Het deed niet meteen pijn en ik vond het na een tijdje maar normaal'', aldus Lionel Messi tegenover het Argentijnse América TV.

Vrouw Messi

Antonela Roccuzzo is de vrouw van Messi. Antonela is - net als Lionel - geboren in Rosario. Ze zouden hun relatie in de eerste jaren geheim hebben gehouden, maar in 2009 bevestigde Messi zijn relatie met Antonela Roccuzzo. In 2017 trouwden ze samen in Argentinië.

Mateo Messi

Mateo Messi, geboren op 11 september 2015, is de tweede zoon van Lionel Messi en Antonela Roccuzzo. Hoewel Mateo nog jong is, heeft hij al aandacht gekregen in de media en op sociale media door zijn verschijningen en de interacties met zijn vader. Video's en foto's waarin Mateo zijn voetbaltalenten laat zien of grappige momenten deelt, hebben fans over de hele wereld gecharmeerd.
Lionel en Antonela hebben naast Mateo nog 2 kinderen: Thiago Messi, geboren op 2 november 2012, en Ciro Messi, geboren op 10 maart 2018. Thiago, de oudste, deelt net als zijn broer Mateo een passie voor voetbal en wordt vaak gezien langs de zijlijn, juichend voor zijn vader. Ciro, het jongste lid van de Messi-familie, begint net zijn plekje in de schijnwerpers te vinden.

Messi WK

Lionel Messi op het Wereldkampioenschap voetbal is een verhaal van passie, doorzettingsvermogen en uiteindelijk het bereiken van zijn ultieme doel: het winnen van een Wereldtitel. Zijn deelname aan verschillende WK-edities heeft hem in staat gesteld zijn stempel te drukken op het internationale podium, waarmee hij zijn status als een van de beste voetballers aller tijden bevestigde. Ondanks meerdere teleurstellingen, met een hartverscheurende nederlaag in de finale van 2014 tegen Duitsland, bleef Messi in een WK-titel geloven.
Zijn doorzettingsvermogen werd uiteindelijk beloond tijdens het WK in Qatar in 2022, waar Messi Argentinië leidde naar een langverwachte titel, zijn eerste WK-titel. Deze overwinning was niet alleen een persoonlijke overwinning voor Messi maar ook een zege voor het Argentijnse voetbal. Messi's prestaties op het WK hebben hem onsterfelijk gemaakt in de harten van voetbalfans over de hele wereld.

Messi hands

Na afloop van de ontmoeting tussen Argentinië en Nederland op het WK 2022 was er veel te doen over het optreden van Lionel Messi. Zo juichte 'de vlo' op een provocerende manier naar de Oranje-bank, terwijl ook een duidelijke handsbal van Messi onbestraft werd. Messi kreeg het na afloop aan de stok met Wout Weghorst en kreeg de stempel 'onsportief' opgeplakt, maar dit was niet terecht, aldus Lionel zelf.
We hebben niets cadeau gekregen en we hebben ons altijd voorbeeldig gedragen, op en naast het veld. Ik denk dat iedereen over ons gedrag spreekt door de wedstrijd tegen Nederland. Daar is alles begonnen. Maar niemand analyseert wat er echt is gebeurd", aldus de Argentijn.
,,Niemand heeft het over de woorden vooraf aan de wedstrijd of over wat er tijdens de wedstrijd en de penaltyserie gebeurd. De Nederlanders provoceerden en zij waren het die geen enkele vorm van fair play toonden. Zij waren het die onze spelers lastigvielen toen ze een penalty wilden nemen. Iedereen praat maar over wat Argentinië deed na de overwinning, maar niemand praat daarover.”

Messi scheidsrechter

Na de intense kwartfinale tussen Nederland en Argentinië op het WK, waarin scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz 17 (!) gele kaarten uitdeelde, ontstond er commotie rond Lionel Messi. Messi uitte kritiek op Lahoz, stellende dat de FIFA een andere scheidsrechter had moeten kiezen voor zo'n belangrijke wedstrijd, gezien zijn prestatie en de vele gele kaarten die aan Argentinië werden gegeven.
Messi en doelman Emiliano Martínez waren beide kritisch over Lahoz's leiding, met name over de toegevoegde blessuretijd. Lahoz voelde zich weinig gesteund door spelers en de situatie escaleerde tot een conflict tussen de reservebanken. Het Nederlands elftal was ook allesbehalve blij met het optreden van de Spaanse scheidsrechter.
Komende zomer willen Xavi Simons en zijn teamgenoten van het Nederlands elftal zich revancheren op het EK 2024.

Messi transfers

Messi begon op vierjarige leeftijd met voetballen. Grandoli FC was de eerste club van de Argentijn. Een aantal jaar later vertrok Lionel Messi naar Newell's Old Boys en in 2000 maakte Lionel de overstap naar FC Barcelona.
Bij de Catalanen zou Messi uitgroeien tot de beste voetballer ter wereld. Liefst 21 seizoenen heeft de Argentijn gespeeld bij de Spaanse grootmacht. De UEFA Super Cup, FIFA Club World Cup, La Liga, Copa del Rey, Supercopa de España en natuurlijk de UEFA Champions League, al deze prijzen won Lionel Messi bij FC Barcelona.
Over het miljardenbal gesproken, check hier alle informatie over de finale van de Champions League voor 2024.
In 2021 maakte Messi de overstap naar Paris Saint-Germain. Bij de Parijzenaren vormde de Argentijn een indrukwekkende aanval met Neymar en Kylian Mbappé en het grote doel was het winnen van het miljardenbal met de ploeg uit Parijs. Zo ver kwam het echter nooit. Tweemaal won Messi met Paris Saint-Germain de Ligue 1 en in 2022 werd de Tropée des Champions gewonnen.
Slechts 2 jaar later maakte Lionel Messi de verrassende overstap naar Inter Miami.

Messi Miami

Lionel Messi koos voor Inter Miami, waar David Beckham een van de eigenaren is, voornamelijk om een nieuwe ervaring in de voetbalwereld na het winnen van het WK. Hij zocht naar een meer ontspannen benadering van voetbal en het dagelijks leven, weg van de druk die hij ervoer in Parijs en de complexiteit rond een terugkeer naar Barcelona. Financiën speelden een minder belangrijke rol in zijn beslissing, zo wees de Argentijn een lucratief aanbod uit Saudi-Arabië a​​​​f.
Bij Inter Miami speelt Lionel Messi met meerdere oud-ploeggenoten. Jordi Alba, Sergio Busquets en Luis Suárez staan ook onder contract bij de club uit Miami. Nick Marsman stond ook onder contract bij Inter Miami toen Messi naar de Verenigde Staten kwam, maar de huidige doelman van ADO Den Haag speelde nooit een wedstrijd met 'de vlo'.

Vermogen Messi

Lionel Messi, erkend als een van de grootste voetballers ooit, heeft een vermogen opgebouwd dat geschat wordt op 600 miljoen euro. Dit fortuin is het resultaat van zijn succesvolle carrière bij clubs zoals FC Barcelona en Paris Saint-Germain, gecombineerd met winstgevende sponsordeals met merken als Adidas en Pepsi.
Messi's jaarinkomen bij Barcelona oversteeg op zijn hoogtepunt €100 miljoen, inclusief salaris en beeldrechten. Na zijn overstap naar Paris Saint-Germain bleef hij een aanzienlijk salaris verdienen en dit is bij Inter Miami niet veranderd. Buiten het voetbalveld heeft Messi zijn rijkdom verder vergroot door investeringen in vastgoed en zakelijke ondernemingen, waardoor hij tot de rijkste sporters ter wereld behoort.
Het vermogen van Lionel Messi is dan ook vele malen hoger dan het vermogen van Dick Advocaat. Het salaris van de Eredivisie-spelers komt dan ook niet in de buurt van de Argentijn.

Statistieken voor Lionel Messi

Bij alle ploegen waar Lionel Messi heeft gevoetbald, zijn de statistieken indrukwekkend. Bij zowel FC Barcelona, Paris Saint-Germain als Inter Miami weet de Argentijn indruk te maken. Bij de nationale ploeg is dit niet anders.
Voor de Catalanen kwam Messi liefst 778 keer in actie. In deze duels was de linkspoot bij 975 (!) doelpunten betrokken: 672 goals en 303 assists. Dit zijn natuurlijk ongekende cijfers.
In de zomer van 2021 tekende Messi een contract bij Paris Saint-Germain. In de Franse hoofdstad kan 'de vlo' ook terugkijken op indrukwekkende statistieken: 75 wedstrijden. 32 goals en 35 assists. Bij Inter Miami staat de teller na 14 officiële duels op 11 treffers en 5 assists.
Voor het nationale elftal kende Messi een dramatisch debuut, zo pakte hij binnen een aantal minuten een directe rode kaart. De linkspoot wist zich te herpakken en is het gezicht van 'La Albiceleste'. Na 180 interlands voor Argentinië was Messi liefst 107 keer trefzeker.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!