back arrow

SPORT

Het vermogen van Dick Advocaat

Laatste update 04-01-2024

5 min leestijd

promotional image

Dick Advocaat is een icoon in de Nederlandse voetbalgeschiedenis. Voorheen was hij profvoetballer bij onder meer FC Den Haag, terwijl hij als coach bijna meer clubs wel heeft getraind dan niet. Daarnaast schuift Advocaat regelmatig aan bij praatprogramma's als Veronica Inside. In dit TV-programma wordt één onderwerp veelvuldig besproken: het vermogen van Dick Advocaat en zijn sporadisch grote uitgaven. Wij hebben zijn vermogen voor jou uitgezocht.

Wie is Dick Advocaat?

Dick Advocaat, geboren op 27 september 1947, is een Nederlandse voetballegende die zowel als speler als coach indruk heeft gemaakt. Als speler bracht hij het grootste deel van zijn carrière door bij FC Den Haag en speelde hij ook voor het Nederlandse nationale team. Naast FC Den Haag was Advocaat actief voor Golden Gate Gates, Roda JC, FC VVV, Chicago Sting, Sparta Rotterdam, Berchem Sport, FC Utrecht en tot slot Duindorp SV.
Zijn trainerscarrière omvatte diverse clubs en nationale teams, waaronder het Nederlands elftal, waar hij in verschillende periodes als bondscoach diende. Dick Advocaat staat bekend om zijn vastberadenheid, tactisch inzicht en vermogen om teams te motiveren. Met een indrukwekkende staat van dienst is Dick Advocaat een icoon in de Nederlandse voetbalgeschiedenis.

Loopbaan als voetbalcoach

Na zijn loopbaan als voetballer koos Advocaat voor een trainerscarrière. Hij begon als coach bij DSVP in Pijnacker. Met deze club promoveerde hij 3 seizoenen achter elkaar en bleef 67 opeenvolgende wedstrijden ongeslagen. Van DSVP maakte Advocaat de stap naar het Nederlands elftal, waar hij assistent werd van Rinus Michels.
Uiteindelijk zou Advocaat trainer worden bij bij een fiks aantal verschillende clubs: Haarlem, SVV & SVV/Dordrecht'90, PSV, Glasgow Rangers, Borussia Mönchengladbach, Zenit Sint-Petersburg, AZ, Sunderland, Feyenoord, Fenerbahçe, Sparta Rotterdam, FC Utrecht en tot slot ADO Den Haag. Daarnaast was Advocaat ook bondscoach bij de nationale elftallen van Oranje (mannen & vrouwen), de Verenigde Emiraten, Zuid-Korea, België, Servië en Irak.
Voetbaltrainer Dick Advocaat wist een fiks aantal prijzen in zijn wacht te slepen. Denk aan de landstitel met PSV in 1996/97 en de Schotse Premier League met Rangers in 1998/99 en 1999/00. Met Zenit wist Advocaat zelfs de UEFA Cup en de UEFA Super Cup in 2008 te winnen. Daarnaast wist de oefenmeester ook een aantal individuele prijzen te winnen, waaronder Russisch Trainer van het Jaar in hetzelfde kalenderjaar.

Vermogen Dick Advocaat

Je vraagt je ongetwijfeld af, wat is het vermogen van Dick Advocaat? Het geschatte vermogen van Dick is €23 miljoen. Oftewel, een zeer groot vermogen. Naast een enorm bedrag op de bank beschikt de oud-Feyenoord-trainer ook over een enorme villa. Het huis van Dick Advocaat heeft namelijk maar liefst 565 vierkante meter als ruimte.

Buitenlandse centen

Dick Advocaat heeft een groot deel van zijn vermogen in het buitenland verdiend. Naar verluidt verdiende de oud-trainer van ADO Den Haag tijdens zijn bondscoachschap in Rusland (2010-2012) 7 miljoen euro per jaar. En dan praten we niet eens over tekengeld en eventuele bonussen.
Eén jaar was Advocaat ook de bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten, terwijl hij ook bij Irak voor de groep stond. Dick gaf in het verleden meerdere malen aan sommige banen aangenomen te hebben voor het salaris. In deze periode heeft hij een groot deel van zijn vermogen verdiend. Hier komt dan ook zijn bijnaam 'Dagobert Dick' vandaan. Daarnaast wordt Dick Advocaat ook wel de 'Kleine Generaal' genoemd.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!