ZwitserlandItalië

Olympiastadion Berlin

TeamGSW|G|VDV|DTDSP

1

Duitsland

Duitsland

3

2|1|0

8|2

6

7

2

Zwitserland

Zwitserland

3

1|2|0

5|3

2

5

3

Hongarije

Hongarije

3

1|0|2

2|5

-3

3

4

Schotland

Schotland

3

0|1|2

2|7

-5

1

Opstelling Zwitserland - Italië

In de schaduw van het historische Olympiastadion bereiden Zwitserland en Italië zich voor op dit mooie duel. Ze staan klaar voor een spannende strijd in de achtste finale van het EK. Nu de groepsfase voorbij is, en de knock-outfase is aangebroken vechten de landen tegen elkaar voor een felbegeerde plek in de kwartfinales.

Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor Zwitserland - Italië.

Wedtip Zwitserland - Italië

Zwitserland Recente resultaten

Zwitserland's meest recente wedstrijd op het EK was op 23 juni 2024 en eindigde in een 1-1 gelijkspel tegen gastland Duitsland. Een doelpunt van Dan Ndoye leek Zwitserland lang de groepswinst te gaan bezorgen, maar Niclas Füllkrug maakte in blessuretijd alsnog de gelijkmaker voor Duitsland. 

Daarvoor toonde Zwitserland consistentie met nog een 1-1 gelijkspel tegen Schotland. Ze pakten een overtuigende 1-3 overwinning op Hongarije in de openingswedstrijd, wat genoeg was om zich relatief makkelijk voor de achtste finales te plaatsen.

Italië Recente resultaten

Italië's meest recente wedstrijd op het EK op 24 juni 2024 eindigde in een 1-1 gelijkspel tegen Kroatië in het Red Bull Arena. De Italianen, die licht favoriet waren volgens de bookmakers, scoorden diep in blessuretijd de gelijkmaker, waardoor ze zich rechtstreeks voor de volgende ronde wisten te plaatsen. Dit doorbrak Kroatië's trend van doelpuntrijke wedstrijden.

Daarvoor leed Italië een nipte 1-0 nederlaag tegen Spanje op 20 juni, door een eigen doelpunt van Riccardo Calafiori. Italië had in die wedstrijd weinig in te brengen, maar bleef door reddingen van keeper Donnarumma lang op de been. Ze boekten wel een 2-1 overwinning op Albanië. Alessandro Bastoni en Nicolò Barella zorgden voor de overwinning na een vroege achterstand.

Zwitserland - Italië Head to Head

In hun laatste ontmoeting op 12 november 2021 speelden Italië en Zwitserland met 1-1 gelijk in de WK-kwalificatiereeks. In de afgelopen 7 H2H-ontmoetingen heeft Italië 2 overwinningen genoten. Zwitserland won geen enkele keer, met liefst 5 wedstrijden die in gelijke spelen eindigden.

Zwitserland - Italië Doelpunten

Met een geschiedenis van wedstrijden met weinig doelpunten tussen Zwitserland en Italië, lijkt "minder dan 3.5 doelpunten" tegen odds van 1.18 odds in lijn met de trend. Dit is vooral gezien de recente vorm. Beide teams hebben een neiging getoond tot wedstrijden met weinig goals. Italië's laatste 5 wedstrijden en 3 van de laatste 5 duels van de Zwitsers vielen onder de grens van 3.5 doelpunten. Wedders vinden mogelijk waarde in "minder dan 2.5 doelpunten" op 1.54. Ze anticiperen op een voortzetting van de defensieve kracht in de aanstaande clash.

Gezien de defensieve aard van de recente prestaties van beide teams, lijkt "BTS: Nee" op 1.73 een verstandige weddenschap. Zeker gezien het gebrek aan scorend vermogen bij de Italianen. Toch suggereren de recente gelijke spelen een spannend duel, ook als het gaat om BTS. Met beide teams die waarschijnlijk de defensieve organisatie prioriteit geven in deze cruciale knock-outfase, is het goed mogelijk dat minimaal 1 ploeg de 0 houdt.

Zwitserland - Italië Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Zwitserland: Yann Sommer, Fabian Schär, Manuel Akanji, Ricardo Rodriguez, Silvan Widmer, Michel Aebischer, Granit Xhaka, Remo Freuler, Fabian Rieder, Dan Ndoye, Breel Embolo.

Vermoedelijke opstelling Italië: Gianluigi Donnarumma, Matteo Darmian, Alessandro Bastoni, Riccardo Calafiori, Giovanni Di Lorenzo, Nicolo Barella, Jorginho, Lorenzo Pellegrini, Federico Dimarco, Mattia Zaccagni, Gianluca Scamacca.

Vlak voor de wedstrijd zullen hieronder de definitieve opstellingen verschijnen.

Zwitserland - Italië Topscorers

De thuisploeg heeft dit toernooi 5 goals gescoord, die allemaal op naam van andere spelers kwamen. Zo waren Xherdan Shaqiri, Dan Ndoye, Breel Embolo, Kwadwo Duah en Michel Aebischer allemaal trefzeker voor Zwitserland op dit toernooi.

Italië scoorde dit toernooi 3 keer. Nicolò Barella en Alessandro Bastoni deden dat tegen Albanië en tegen Kroatië werd Mattia Zaccagni de held met zijn late treffer.

Onze promoties
Bekijk alle

type

EEN JAAR GRATIS WEDDEN

type

21 JACKPOT

type

BETCITY SPINNER

type

WEDSTRIJD VAN DE WEEK

Populaire odds