back arrow

EK 2024 | STADIONS

Red Bull Arena

De Red Bull Arena is het stadion van RB Leipzig. Dit stadion is uitgekozen als één van de 10 podiums voor het EK 2024 in Duitsland. In de Red Bull Arena wordt op het Europees kampioenschap onder meer Frankrijk - Nederland afgewerkt.

Speelstad EK 2024

Het Europees Kampioenschap in 2024 vindt plaats in Duitsland. De laatstgenoemde hoefde zich niet te mengen in de kwalificatiecyclus, want het gastland is altijd verzekerd van deelname aan het eindtoernooi. De volgende speelsteden zijn uitgekozen voor het EK 2024: het Signal Iduna Park (Borussia Dortmund, Dortmund), Allianz Arena (Bayern München, München), Olympiastadion (Hertha BSC, Berlijn), Veltins-Arena (Schalke 04, Gelsenkirchen), Mercedes-Benz Arena (VfB Stuttgart, Stuttgart), Volksparkstadion (Hamburger SV, Hamburg), Merkur Spiel-Arena (Düsseldorf), Deutsche Bank Park (Eintracht Frankfurt, Frankfurt), RheinEnergieStadion (1. FC Köln, Keulen) en tot slot de Red Bull Arena van RB Leipzig. De Red Bull Arena is het kleinste stadion in dit rijtje. Het stadion zal het toneel zijn voor 3 groepswedstrijden en één achtste finale. De volgende 3 duels in de poulefase worden in de thuisbasis van RB Leipzig afgewerkt: Portugal - Tsjechië, Nederland - Frankrijk en Kroatië - Italië.

Wedstrijden Red Bull Arena Leipzig EK 2024

De Red Bull Arena is het kleinste stadion in dit rijtje. Het stadion zal het toneel zijn voor 3 groepswedstrijden en één achtste finale. De volgende 3 duels in de poulefase worden in de thuisbasis van RB Leipzig afgewerkt: Portugal - Tsjechië, Nederland - Frankrijk en Kroatië - Italië.
Poule
Datum & Tijd
Thuis
Uit
18/6/24 21:00u
Portugal
Tsjechië
21/6/24 21:00u
Nederland
Frankrijk
24/6/24 21:00u
Kroatië
Italië
Achtste finale
2/7/24 21:00u
1D
2F

RB Leipzig

De Red Bull Arena is sinds 1 juli 2010 de thuishaven van RB Leipzig. Het eerste jaar werkten de Duitsers de wedstrijden af in het Stadion am Bad, tot de Red Bull Arena beschikbaar gesteld werd. Binnen een mum van tijd was de ploeg uit Leipzig op het hoogste niveau van Duitsland terug te vinden. Dit heeft de club vooral te danken aan de financiële injecties van hoofdsponsor Red Bull. Op 8 mei 2016 promoveerde RB Leipzig naar de Bundesliga. Sindsdien is het niet meer weg te denken uit deze competitie. Tot op heden wist RB Leipzig 2 hoofdprijzen te pakken. In zowel het seizoen 2022 als 2023 wist het namelijk de DFB Pokal te winnen. Daarnaast is RB Leipzig ook ieder seizoen in de UEFA Champions League terug te vinden. In het seizoen 2023/24 staat oud-PSV'er en Paris Saint-Germain huurling Xavi Simons onder contract bij de ploeg uit Leipzig.

Capaciteit van Red Bull Arena

De Red Bull Arena biedt iedere wedstrijd - sinds 2015 - 42.959 toeschouwers de kans om een duel van RB Leipzig bij te wonen. Voorheen had het stadion een veel grotere capaciteit. Tijdens het bouwjaar (1956) kon het maar liefst 100.000 toeschouwers ontvangen. De Red Bull Arena, destijds het Zentralstadion, bestond bijna 70 jaar geleden alleen nog maar uit een ronde wal, waarin het nieuwe stadion binnenin gebouwd is.

WK 2006

Tijdens het Wereldkampioenschap 2006 in Duitsland was de Red Bull Arena - destijds het Zentralstadion - het toneel voor vijf WK-duels. Ook het Nederlands elftal kwam in Leipzig in actie. Ons Oranje wist op 11 juni 2006 met 0-1 te winnen van het nationale voetbalelftal van Servië en Montenegro. De volgende duels werden op het WK van 2006 in Duitsland in de Red Bull Arena ook afgewerkt: Spanje 4-0 Oekraïne, Zuid-Korea 1-1 Frankrijk, Iran 1-1 Angola en tot slot de achtste finale tussen Argentinië en Mexico (2-1).

Relevante artikelen

thumbnail

Mercedes-Benz Arena

De Mercedes-Benz Arena is de thuisbasis van VfB Stuttgart en een van de podia voor het EK 2024.

5 min leestijd

thumbnail

Deutsche Bank Park

Het Deutsche Bank Park is de thuisbasis van Eintracht Frankfurt en een van de podia voor het EK 2024.

5 min leestijd