back arrow

WEDTIPS

SpanjeItalië

Arena AufSchalke

Standen
Groep B
TeamGSW|G|VDV|DTDSP

1

Spanje

Spanje

3

3|0|0

5|0

5

9

2

Italië

Italië

3

1|1|1

3|3

0

4

3

Kroatië

Kroatië

3

0|2|1

3|6

-3

2

4

Albanië

Albanië

3

0|1|2

3|5

-2

1

Opstelling Spanje - Italië

Met een sterke start in groep B van het EK 2024, bezet Spanje de koppositie met 3 punten. Ze wisten in hun indrukwekkende openingswedstrijd tegen Kroatië 3 doelpunten te scoren zonder goals tegen te krijgen. Italië heeft eveneens 3 punten. Hun 2-1 overwinning op Albanië was echter erg nipt en dus moet de ploeg echt beter gaan spelen om een kans te hebben om hoge ogen te gooien op dit EK. 

Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor Spanje - Italië.

Wedtip Spanje - Italië

Spanje Recente resultaten

Spanje's meest recente wedstrijd op 15 juni op het EK tegen Kroatië eindigde in een 3-0 overwinning. Dit resultaat ging in tegen de verwachtingen van de bookmakers die een kleiner verschil verwachtten. Álvaro Morata, Fabian Ruiz en Daniel Carvajal scoorden de doelpunten al in de eerste helft.

In hun laatste wedstrijden was de vorm van Spanje goed. Ze versloegen Noord-Ierland met 5-1 en Andorra met 5-0, beide in vriendschappelijke ontmoetingen. De aanval van het team viel op, met goals van Pedri, Morata, Ruiz en Oyarzabal.

Italië Recente resultaten

Italië's meest recente wedstrijd op 15 juni op het EK resulteerde in een 2-1 overwinning op Albanië. Ondanks een vroeg tegendoelpunt, kwam Italië terug met doelpunten van Bastoni en Barella, waardoor de ploeg in ieder geval zijn eerste wedstrijd won in de zogenaamde 'Poule des Doods'. 

Daarvoor was Italië al in winnende vorm met een nipte 1-0 zege op Bosnië en Herzegovina in een vriendschappelijk duel en een doelpuntloos gelijkspel met Turkije. Dit toonde een solide verdediging, maar een gebrek aan afwerking.

Spanje - Italië Head to Head

In hun laatste ontmoeting op 15 juni 2023, versloeg Spanje Italië met 2-1 in de halve finale van de UEFA Nations League. Spanje domineert de recente H2H-ontmoetingen, met 6 overwinningen uit de laatste 10 wedstrijden. Italië heeft slechts 2 keer gewonnen, de rest eindigde in gelijkspel.

Spanje - Italië Doelpunten

De recente wedstrijden van Spanje en de H2H-geschiedenis wijzen op een neiging naar doelpuntrijke wedstrijden. De odds voor "meer dan 2.5 doelpunten" op 2.02 geven echter aan dat er niet echt een grote kans is op meer dan 3 doelpunten. "Minder dan 2.5 doelpunten" op 1.73 weerspiegelt de mogelijkheid van een minder open wedstrijd, vooral vanwege de aanvallende vorm van Italië. Wedders zullen Spanje's 3 doelpunten in hun laatste wedstrijd afwegen tegen de matige voorhoede van Italië voor de meer dan 2.5 doelpunten optie.

De "BTS: Ja" odds op 1.80 suggereren een redelijke verwachting dat beide teams zullen scoren. Dit sluit aan bij de laatste 3 H2H-ontmoetingen waarin beide teams scoorden. Echter, "BTS: Nee" op 1.93 kan diegenen verleiden die een herhaling verwachten van Italië's recente problemen tegen Spanje, waar ze amper wisten te scoren. De keuze tussen "Ja" en "Nee" voor BTS kan daarmee een lastige keuze zijn voor wedders.

Spanje - Italië Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Spanje: Unai Simón, Dani Carvajal, Robin Le Normand, Nacho Fernández, Marc Cucurella, Rodri, Lamine Yamal, Pedri, Fabian Ruiz, Nico Williams, Álvaro Morata.

Vermoedelijke opstelling Italië: Gianluigi Donnarumma, Giovanni Di Lorenzo, Alessandro Bastoni, Riccardo Calafiori, Federico Dimarco, Jorginho, Nicolo Barella, Federico Chiesa, Davide Frattesi, Lorenzo Pellegrini, Gianluca Scamacca.

Vlak voor de wedstrijd zullen hieronder de definitieve opstellingen verschijnen.

Spanje - Italië Topscorers

Mikel Oyarzabal leidt de aanval van de thuisploeg in recente duels met 4 goals vanuit het middenveld. Hij wordt op de voet gevolgd door een viertal teamgenoten, Rodri, Álvaro Morata, Fabian Ruiz en Pedri, elk met 2 goals in die reeks.

Voor de bezoekers hebben Nicolo Barella en Mateo Retegui beide 2 keer het net gevonden in de recente wedstrijden van Italië. Lorenzo Pellegrini, Alessandro Bastoni en Davide Frattesi hebben elk 1 doelpunt gemaakt in die periode.

Populaire odds

Beide teams scoren

Ja

1.79

Nee

1.90

Reguliere speeltijd

Gelijk

3.15

Spanje

2.23

Italië

3.65

totaal aantal doelpunten

Meer dan 0.5

1.06

Minder dan 0.5

8.00

advertisement
advertisement
advertisement
Aankomende wedstrijden
Onze promoties
BetCity Millions
BETCITY MILLIONS
Hét EK-spel van deze zomer: BetCity Millions. Win jij €1.000.000?!
Hoogste Odds Toernooi
DAGELIJKS EK TOERNOOI
Doe mee en maak elke speeldag kans op een prijzenpot van €1.000!
EK Profit Boost
25% PROFIT BOOST
Pak 25% extra winst op elke wedstrijd van het EK 2024 en Copa América!
BetCity Spinner
BETCITY SPINNER
Maak iedere dag gratis kans op prijzen bij de BetCity Spinner!
Roulette Toernooi
ROULETTE TOERNOOI
Doe mee aan het Roulette Toernooi en ga voor prijzen tot €1.500!
NIEUW: BETCITY APP
Vanaf nu heb je het beste Sportsbook en het leukste Casino van Nederland in de palm van je hand!