back arrow

EK 2024 | POULES

Poule B EK 2024

POULE B EK 2024 WEDSTRIJDEN EN SPEELSCHEMA

Groep B van het EK bestaat uit Spanje, Kroatië, Italië en Albanië. Als we al van een poule des doods mogen spreken bij het Europees Kampioenschap voetbal 2024, dan is het poule B. Drie van de vier deelnemers in de poule B zijn echte toernooiploegen en kunnen hoge ogen gooien.

WELKE LANDEN DOOR NAAR DE ACHTSTE FINALE UIT POULE B?

In Poule B gaan de nummer 1 en 2 door naar de achtste finale van het EK 2024 in Duitsland. Hoor je als land bij de beste vier nummers drie van het EK 2024, dan ga je ook door naar de volgende ronde.

Speelschema Groep B EK 2024

Speelstad
Datum & tijd
Thuis
Uit
Score
15 juni 2024, 18:00u
Spanje
Kroatië
...
15 juni 2024, 21:00u
Italië
Albanië
...
19 juni 2024, 15:00u
Kroatië
Albanië
...
20 juni 2024, 21:00u
Spanje
Italië
...
24 juni 2024, 21:00u
Albanië
Spanje
...
24 juni 2024, 21:00u
Kroatië
Italië
...

Stand Groep B EK 2024

Indeling Poule B EK 2024

Albanië

Albanië kunnen we in Poule B eigenlijk al bij voorbaat schriftelijk afdoen en naar huis sturen. Het wordt pas het tweede Europees kampioenschap van het land, nadat het eerder in 2016 de groepsfase niet overleefde. Bondscoach Sylvinho staat sinds begin vorig seizoen aan het roer van het land. De Braziliaan houdt van vastigheid en heeft een vaste kern van acht spelers waar hij vaak op leunt. Albanië eindigde op gelijke hoogte met Tsjechië in de poule, maar moest op basis van het doelpuntensaldo genoegen nemen met de tweede plek. Sterspeler en oud-Vitesse-spits Armando Broja is steevast onderdeel van de selectie van Albanië en er bij om de Albaniërs nog iets van hoop te geven op een goede eindrangschikking, maar ga er maar vanuit dat de winnaar van poule B ergens anders vandaan komt.

Spanje

In poule B is Spanje de favoriet. La Roja staat voor de twaalfde keer op een EK en won het toernooi al drie keer. De laatste keer was weliswaar in 2012. Spanje ging met twee vingers in de neus door het kwalificatietoernooi. Uit de acht duels haalde het 21 punten en eindigde het als groepshoofd. Weerstand was er met tegenstanders als Cyprus en Georgië dan ook nauwelijks. De ploeg wordt sinds begin vorig jaar geleid door Luis de la Fuente. Check hier de complete selectie van Spanje.

Italië

Een andere favoriet in poule B is Italië. Ook de Italianen hebben dit EK een nieuwe bondscoach in de vorm van Luciano Spalletti. De succestrainer van Napoli staat sinds september 2023 aan het roer bij de Azzurri, die voor de elfde keer aantreden op een EK. De Italianen doen dat dit keer als regerend kampioen, nadat ze de editie van 2020 winnend af wisten te sluiten. De Zuid-Europese equipe had echter moeite zich te kwalificeren. Pas op de laatste speeldag werd kwalificatie afgedwongen met een 0-0 gelijkspel tegen de Oekraïne. Italië werd ternauwernood tweede in de groep en meldt zich met de hakken over de sloot in Duitsland. De ploeg doet dat overigens zonder sterkhouder Tonali, die geschorst is voor zijn betrokkenheid bij een gokschandaal. De complete selectie Italië hebben wij voor je uitgeschreven.

Kroatië

De meest intrigerende ploeg uit poule B is wellicht Kroatië. Kroatië werd tweede in zijn kwalificatiegroep. Met vijf overwinningen, een gelijkspel en twee nederlagen eindigde het land tweede achter Turkije. De ploeg kwam nog nooit ver op een EK, maar heeft met de laatste twee wereldkampioenschappen laten zien wel degelijk met de wereldtop mee te kunnen. Bij de WK’s in 2018 en 2022 eindigde de ploeg van bondscoach Zlato Dalic telkens op het podium. Luka Modric is het cement van deze ploeg en behoort nog altijd tot een van de beste voetballers ter wereld. De 38-jarige vedette speelde reeds 166 interlands en mag de selectie van Kroatië weer naar grote hoogtes leiden op het EK 2024 in Duitsland.

Wedden op Poule B

Je hebt doorgewinterde gokkers, sportfanaten die gokken omdat ze het beter denken te weten en sportliefhebbers die grote sportevenementen aangrijpen voor een mooie bet. In welke categorie je ook valt, het EK 2024 is hét toernooi voor één of meerdere weddenschappen.

Relevante artikelen

thumbnail

Groep F EK 2024

Tsjechië, Turkije, Georgië, of toch Portugal? Op papier is Portugal favoriet, maar of dat in de praktijk ook zo is...

5 min leestijd

thumbnail

Groep C EK 2024

Poule C is een heerlijke poule met Engeland, Denemarken, Slovenië en Servië. Je kunt groep C met potlood al toekennen aan Engeland. Als verliezend finalist van het EK van 2021 kijkt de ploeg uit naar nieuwe kansen in 2024.

5 min leestijd