back arrow

WEDTIPS

SchotlandZwitserland

Cologne Stadium

Standen
Groep A
TeamGSW|G|VDV|DTDSP

1

Duitsland

Duitsland

3

2|1|0

8|2

6

7

2

Zwitserland

Zwitserland

3

1|2|0

5|3

2

5

3

Hongarije

Hongarije

3

1|0|2

2|5

-3

3

4

Schotland

Schotland

3

0|1|2

2|7

-5

1

Opstelling Schotland - Zwitserland

In deze wedstrijd op het EK 2024 treffen Schotland en Zwitserland elkaar in de tweede speelronde van groep A. Schotland heeft na de 5-1 nederlaag in de openingswedstrijd tegen Duitsland punten nodig, in deze wedstrijd in het RheinEnergieStadion. Zwitserland staat er goed voor na de 1-3 overwinning tegen Hongarije en wil die start voortzetten met een overwinning.

Bekijk hier onze verwachtingen & wedtips voor Schotland - Zwitserland.

Wedtip Schotland - Zwitserland

Schotland Recente resultaten

De recente vorm van Schotland baart zorgen. Hun laatste wedstrijd op 14 juni op het EK eindigde in een zware 5-1 nederlaag tegen Duitsland. Een eigen doelpunt van Antonio Rüdiger was veel te laat om er een spannende wedstrijd te maken na de doelpunten van Duitsland. De Schotten werden verder volledig overklast en creëerden geen enkele kans. Dit markeerde een teleurstellende start van het toernooi.

Voor die tijd waren de resultaten van Schotland al niet echt goed. Ze speelden 2-2 gelijk tegen Finland thuis op 7 juni en pakten een 0-2 overwinning op voetbaldwerg Gibraltar op 3 juni, beide in oefenwedstrijden. Deze prestaties suggereren enige veerkracht, maar de thuisploeg mist consistentie.

Zwitserland Recente resultaten

Zwitserland's meest recente wedstrijd op 15 juni op het EK leverde een mooie 1-3 overwinning op tegen Hongarije. Kwadwo Duah en Michel Aebischer scoorden, met een spectaculair doelpunt van Aebischer. Een laat doelpunt van Breel Embolo gooide de wedstrijd in het slot.

Voor die tijd was de vorm van Zwitserland redelijk, met een 1-1 gelijkspel tegen Oostenrijk in een vriendschappelijke wedstrijd op 8 juni, en een overtuigende 4-0 overwinning op het zwakke Estland in een andere vriendschappelijke wedstrijd op 4 juni. Het Zwitserse team toonde veerkracht en aanvallende kracht in deze wedstrijden.

Schotland - Zwitserland Head to Head

Op 1 maart 2006 botsten Schotland en Zwitserland voor het laatst in een vriendschappelijke wedstrijd, waarbij de Zwitsers met 1-3 zegevierden. Dat was de enige ontmoeting in deze eeuw.

Schotland - Zwitserland Doelpunten

Schotland's strijd voor doelpunten en defensieve zorgen, gecombineerd met Zwitserland's stabielere vorm, suggereren een voorzichtige benadering. "Minder dan 2.5 doelpunten" op 1.74 biedt waarde, want de ploegen hebben geen overdadig scorend vermogen. Aan de andere kant, "meer dan 2.5 doelpunten" op 2.08 kan degenen verleiden die een open wedstrijd verwachten, hoewel recente prestaties anders suggereren.

De BTS-markt staat op 1.95 voor "Ja" en 1.75 voor "Nee", wat een fijngevoelig perspectief weerspiegelt. Schotland's gebrek aan scorend vermogen en Zwitserland's defensieve degelijkheid neigen naar "BTS: Nee" op 1.75. Met Schotland dat punten nodig heeft in deze cruciale groepsfase wedstrijd, is er potentieel voor een onverwacht doelpuntenfestijn van beide kanten. Dit maakt de "BTS: Ja" optie ook aantrekkelijk.

Schotland - Zwitserland Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Schotland: Angus Gunn, Scott McKenna, Jack Hendry, Kieran Tierney, Anthony Ralston, Andrew Robertson, Scott McTominay, Callum McGregor, John McGinn, Ryan Christie, Che Adams.

Vermoedelijke opstelling Zwitserland: Yann Sommer, Fabian Schär, Manuel Akanji, Ricardo Rodriguez, Silvan Widmer, Michel Aebischer, Remo Freuler, Granit Xhaka, Dan Ndoye, Ruben Vargas, Kwadwo Duah.

Vlak voor de wedstrijd zullen hieronder de definitieve opstellingen verschijnen.

Schotland - Zwitserland Topscorers

De recente doelpunten van Schotland zijn een gezamenlijke inspanning geweest. Middenvelders Ryan Christie en Billy Gilmour, naast aanvallers Che Adams en Lawrence Shankland, hebben elk 1 keer gescoord. Het tekent het feit dat Schotland weinig gescoord heeft in recente duels.

Voor de bezoekers leidt Xherdan Shaqiri de aanval met 2 doelpunten in recente wedstrijden. Nico Elvedi, Kwadwo Duah, Breel Embolo, Steven Zuber, en Michel Aebischer hebben elk 1 doelpunt gemaakt. Hun diverse aanvalsopties kunnen een aanzienlijke dreiging vormen.

Populaire odds

Beide teams scoren

Ja

2.00

Nee

1.71

Reguliere speeltijd

Schotland

4.50

Gelijk

3.35

Zwitserland

1.92

totaal aantal doelpunten

Meer dan 2.5

2.28

Minder dan 2.5

1.63

advertisement
advertisement
advertisement
Aankomende wedstrijden
Onze promoties
BetCity Millions
BETCITY MILLIONS
Hét EK-spel van deze zomer: BetCity Millions. Win jij €1.000.000?!
Hoogste Odds Toernooi
DAGELIJKS EK TOERNOOI
Doe mee en maak elke speeldag kans op een prijzenpot van €1.000!
EK Profit Boost
25% PROFIT BOOST
Pak 25% extra winst op elke wedstrijd van het EK 2024 en Copa América!
BetCity Spinner
BETCITY SPINNER
Maak iedere dag gratis kans op prijzen bij de BetCity Spinner!
Roulette Toernooi
ROULETTE TOERNOOI
Doe mee aan het Roulette Toernooi en ga voor prijzen tot €1.500!
NIEUW: BETCITY APP
Vanaf nu heb je het beste Sportsbook en het leukste Casino van Nederland in de palm van je hand!