back arrow

EK 2024 | POULES

Poule A EK 2024

Poule A EK 2024: wedstrijden & speelschema

De indeling van Poule A op het EK 2024 is als volgt: thuisland Duitsland, Schotland, Zwitserland en Hongarije. Poule A is de eerste van de zes poules. Duitsland lacht voorafgaand aan het Europees Kampioenschap voetbal 2024 stiekem in het vuistje. Het thuisland van het EK 2024 is meteen de topfavoriet om groep A te winnen en daarmee ook een van de grote kanshebbers op de eindzege van het toernooi in eigen land. Duitsland heeft weinig voor de kwalificatie hoeven doen, omdat het gastland automatisch is geplaatst. De Duitsers openen het op 14 juni aanstaande het toernooi met de openingswedstrijd tegen Schotland.

WEDSTRIJDEN Poule A EK 2024

Speelstad
Datum & tijd
Thuis
Uit
Score
14/6 21:00u
DUI
SCO
5-1
15/6 15:00u
HUN
SUI
1-3
19/6 18:00u
DUI
HUN
2-0
19/6 21:00u
SCO
SUI
1-1
23/6 21:00u
SUI
DUI
...
23/6 21:00u
SCO
HON
...

Stand Poule A EK 2024

Welke landen door naar de achtste finale uit Poule A?

In Poule A gaan de nummer 1 en 2 door naar de achtste finale van het EK 2024 in Duitsland. Hoor je als land bij de beste vier nummers drie van het EK 2024, dan ga je ook door naar de volgende ronde.

Indeling Poule A EK 2024

Schotland

De Schotten kunnen wel eens de revelatie van het EK 2024 in Duitsland worden. Schotland deed in de geschiedenis drie keer eerder mee aan een EK-eindronde. In 1992, 1996 en 2020 overleefden zij de groepsfase niet. Dit jaar haalde zij het eindtoernooi met een rechtstreekse plaatsing en zijn ze ingedeeld in poule A. In de kwalificatie verloor Schotland slechts één van de acht wedstrijden in een groep met Spanje, Noorwegen, Georgië en Cyprus. Met Liverpool-speler Andrew Robertson in de Schotse selectie zou dit zomaar eens het jaar kunnen worden. Zeker als je bedenkt dat de groep naast Duitsland en Schotland nog uit Hongarije en Zwitserland bestaat.

Zwitserland

Zwitserland deed het recentelijk verdienstelijk op het internationale toneel. Tijdens de kwalificatiecampagne kwamen de Zwitsers echter niet goed uit de verf. Het Zwitserse uurwerk liep stroef, omdat veel sterren op leeftijd beginnen te raken en de jonkies wachten op hun kans om de boel over te nemen. De formatie eindigde als tweede in de groep achter groepshoofd Roemenië en met slechts twee punten voorsprong op Israël.

Hongarije

Het is een tijd terug dat Hongarije tot één van de grote voetballanden van Europa behoorden. Het is inmiddels 70 jaar geleden dat de Hongaren de finale van het WK behaalden. De ploeg speelt de afgelopen jaren geen rol van betekenis op het mondiale voetbalniveau. In 2016 bereikte Hongarije de achtste finales van het EK, maar in 2020 vlogen ze er al in de eerste ronde uit. De verwachtingen rondom Hongarije in poule A zijn dan ook – ondanks een prima kwalificatie zonder verliespartijen - niet hooggespannen.

Duitsland

Het lijkt dus vooral Duitsland te zijn dat zich met een uitstekende loting een fraaie uitgangspositie heeft gecreëerd voor een kansrijk EK 2024 voetbal. De ploeg heeft weliswaar de twijfels rond het teleurstellende WK 2022 niet weg kunnen nemen. Het verloor in oefenduels op weg naar het EK met van België, Polen, Colombia en Japan, maar deze werden gepareerd met overwinningen op Frankrijk en de Verenigde Staten. Het blijven Duitsers en niet voor niets scoren ze dan ook bij de bookmakers nog uitstekende odds om het toernooi op eigen bodem naar zich toe te trekken. Hoe dan ook begint Duitsland als favoriet om poule A te winnen en door te gaan naar de achtste finales van het EK 2024.

Wedden op Poule A

Je hebt doorgewinterde gokkers, sportfanaten die gokken omdat ze het beter denken te weten en sportliefhebbers die grote sportevenementen aangrijpen voor een mooie bet. In welke categorie je ook valt, het EK 2024 is hét toernooi voor één of meerdere weddenschappen.

Relevante artikelen

thumbnail

Groep D EK 2024

De poule van Nederland, samen met Frankrijk, Oostenrijk en Polen!

5 min leestijd

thumbnail

Groep D EK 2024

De poule van Nederland, samen met Frankrijk, Oostenrijk en Polen!

5 min leestijd