back arrow

SPORT

De 5 waardevolste Nederlandse verdedigers

Laatste update 21-03-2024

5 min leestijd

promotional image

Het Nederlands elftal moet vooral in de voorhoede nog wel eens puzzelen. Dat is zeker niet het geval in de achterhoede. De bekendste Nederlandse verdedigers zijn actief in de grootste voetbalcompetities en maakte dit seizoen al een geweldige indruk. Ronald Koeman heeft dan ook de keuze uit tal van kwaliteitsvolle verdedigers. Wij hebben hieronder de 5 waardevolste verdedigers voor jullie op een rijtje gezet:

1. Matthijs de Ligt (Bayern München)

Matthijs de Ligt was een tijdje de waardevolste mandekker in de wereld, maar zijn waarde is de laatste jaren wat gedaald. Desondanks is de geboren Leiderdorper nog altijd de waardevolste Nederlandse verdediger. De speler van Bayern München kent momenteel een transferwaarde van maar liefst €65 miljoen. De Ligt is pas 24 jaar oud en kan nog flinke stappen gaan zetten in zijn carrière. Eerder speelde de verdediger voor Ajax en Juventus. In 2019 werd De Ligt nog voor ruim €85 miljoen verkocht door de Amsterdamse club.

2. Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen)

De 23-jarige Jeremie Frimpong kent een geweldig voetbalseizoen bij Bayer Leverkusen. De vleugelverdediger was in de eerste 21 wedstrijden al goed voor zeven doelpunten en evenveel assists. Frimpong zag zijn transferwaarde in enkele maanden stijgen van €35 miljoen naar €50 miljoen. Ondanks zijn hoge transferwaarde speelde de Amsterdammer slechts één interland. Wellicht komt daar op het EK 2024 wel verandering in. Frimpong speelde in het verleden ook in de jeugdopleiding van Manchester City en bij het Schotse Celtic.

3. Sven Botman (Newcastle United)

Sven Botman doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar speelde geen enkele wedstrijd in het eerste elftal. De bikkelharde centrale verdediger speelde vervolgens voor sc Heerenveen en Lille OSC. Na twee succesvolle seizoenen in Frankrijk, maakte Botman een geweldige transfer naar Newcastle United. De club uit de Premier League betaalde €37 miljoen voor het grote talent. Botman is een belangrijke kracht geworden bij de Engelse club en is tevens met zijn kopkracht sterk voor het doel van de tegenstander. De transferwaarde van Botman bedraagt momenteel €45 miljoen, ondanks het feit dat de verdediger nog geen wedstrijd speelde in het shirt van Oranje.

4. Micky van de Ven (Tottenham Hotspur)

Micky van de Ven maakt een indrukwekkende ontwikkeling door bij Tottenham Hotspur. De Nederlander werd op 19 april 2001 geboren in Wormer en kwam op jonge leeftijd al bij FC Volendam terecht. Na 8 wedstrijden voor Jong FC Volendam mocht de verdediger debuteren in het eerste elftal van de club. In de zomer van 2021 klopte VfL Wolfsburg aan bij de Nederlandse club. De Duitsers namen het talent over voor €3,5 miljoen. Een gouden greep, want Van de Ven werd twee seizoenen later voor €40 miljoen verkocht aan Tottenham Hotspur. De verdediger van 1,93 meter staat ook bekend om zijn snelheid en kopkracht. Van de Ven zijn transferwaarde bedraagt op dit moment maar liefst €45 miljoen!

5. Nathan Aké (Manchester City)

Nathan Aké is een belangrijke kracht in het basiselftal van Ronald Koeman. De ervaren 28-jarige speler kan worden ingezet als centrale verdediger, vleugelverdediger en verdedigende middenvelder. De multifunctionele voetballer staat onder contract bij de grootmacht Manchester City. Eerder speelde Aké voor Chelsea, Reading, Watford en Bournemouth. Aké mocht tegen Marokko debuteren in Oranje. Nederland won de oefenwedstrijd met 1-2 in Marokko.

Wedden op het EK 2024

Ronald Koeman heeft genoeg keuze als het gaat om verdedigers. Ondanks de hoge transferwaarde van de bovenstaande spelers is nog niemand zeker van een basisplaats in het Nederlands elftal. Aankomende zomer speelt Oranje mee op het EK 2024 in Duitsland. Natuurlijk kan je bij BetCity een weddenschap afsluiten op alle wedstrijden gedurende het Europees Kampioenschap in ons buurland! Daarnaast ben je bij Club BetCity voor alle informatie rondom het Europees kampioenschap 2024 aan het juiste adres. Poules, speelschema, speelsteden, stadions, topscorers, favorieten en stand, voor al deze begrippen moet je bij ons zijn.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!