Salarissen Premier League

Laatste update 28-08-2024

12 min leestijd

Salarissen Premier League

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel de sterren van de Premier League werkelijk verdienen? Duik in de wereld van topvoetballers en ontdek de indrukwekkende salarissen die deze atleten wekelijks binnen harken.

Salarissen topspelers Premier League

Van Erling Haaland tot Kevin De Bruyne en Phil Foden tot Mohamed Salah. Deze topspelers in de Premier League verdienen wekelijks astronomische bedragen. Wil je weten hoeveel hun bankrekeningen elke week dikker worden? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Haaland Salaris

Erling Haaland is een van de grote vedettes in de Premier League. Bij Manchester City is de Noor goud waard, en dat mag hij letterlijk in zijn zak steken. De oud-spits van Borussia Dortmund staat bij The Citizens op de loonlijst met een jaarsalaris van 22,98 miljoen euro. Alleen Kevin De Bruyne verdient in de Premier League meer dan Haaland. Verwacht jij dat Haaland opnieuw topscorer van de Premier League wordt? Over topscorers gesproken, hier op Club BetCity lees je alles over de topscorers van de Eredivisie.

Kevin De Bruyne Salaris

€24.500.000. Dat is het bedrag dat Kevin De Bruyne jaarlijks op zijn bankrekening mag bijschrijven bij Manchester City. De Belgische spelverdeler staat al sinds 2015 op de loonlijst van de regerend landskampioen, en zijn trouw aan de club is flink beloond. Naast een indrukwekkende prijzenkast heeft De Bruyne ook een berg geld verzameld. Toch houdt de maestro van Manchester City's middenveld de deur naar Saudi-Arabië op een kier.

Salaris Guardiola

Als je aan toptrainers denkt, denk je aan Pep Guardiola. De Spanjaard heeft zijn strepen dubbel en dwars verdiend en is een van de weinige topvoetballers die het als trainer minstens zo ver heeft geschopt. Zijn successen als oefenmeester hebben hem ook het nodige geld in het laatje gebracht. Guardiola staat sinds 2016 aan het roer bij Manchester City en is een van de best betaalde trainers ter wereld. Met een jaarsalaris van ruim 22 miljoen euro lacht de oud-trainer van FC Barcelona zich elke maand naar de bank.

Salaris Salah

Mohamed Salah is hét gezicht van Liverpool en dat voelt hij ook in zijn portemonnee. Met bijna 1,8 miljoen euro per maand en een jaarsalaris van maar liefst €21.451.260, bewijst Salah dat doelpunten letterlijk goud waard zijn. Dit seizoen schittert Salah bij Liverpool onder de vleugels van Arne Slot. De oud-aanvaller van Chelsea voelt zich onder de Nederlander als een vis in het water en was in de eerste competitiewedstrijd van 24/25 direct trefzeker.

Phil Foden Salaris

Phil Foden staat bij Manchester City op de loonlijst voor £11.700.000. Omgerekend in euro's komt dit uit op maar liefst 13,79 miljoen. En dat voor een paar keer trainen in de week en één, twee of soms drie wedstrijden. Niet verkeerd, toch? Met zijn enorme potentie is Foden een gouden greep voor Manchester City, dat op tijd doorhad wat voor juweel ze in huis hadden. Sinds 2009 is de Engelsman al verbonden aan The Citizens, en met zijn talent heeft hij alles in zich om uit te groeien tot een ware clublegende.

Salarissen Nederlanders in de Premier League

Op het hoogste niveau van Engeland verdienen tegenwoordig tientallen Nederlanders hun brood. Wat dacht je van Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt en Cody Gakpo? Ook langs de zijlijn zijn we goed vertegenwoordigd, met toptrainers als Arne Slot en Erik ten Hag. Wij zetten de salarissen van alle Nederlanders in de Premier League voor jou op een rijtje.

Salaris Arne Slot

Sinds het seizoen 24/25 staat Arne Slot aan het roer bij Liverpool. De voormalig Feyenoord-trainer heeft de zware taak om de geliefde Jürgen Klopp op te volgen op Anfield. De druk om te presteren bij Liverpool is hoog, maar dit geldt ook voor het salaris van Slot. Met een salaris van acht miljoen euro per jaar kan Slot elke maand een privétherapeut inhuren om die stress te laten wegmasseren. Bij elke landstitel of beker die Liverpool verovert, krijgt Slot er nog een flinke bonus bovenop. Toch blijft de Nederlander ver achter bij het salaris van zijn Duitse voorganger; Jürgen Klopp streek in zijn tijd bij Liverpool maar liefst zeventien miljoen euro per jaar op.

Salaris Virgil van Dijk

In 2018 maakte Liverpool de komst van Virgil van Dijk wereldkundig. De Nederlandse centrumverdediger maakte een recordbedrag van maar liefst 84,65 miljoen euro over naar Southampton. Ondanks zijn marktwaarde van 'slechts' dertig miljoen euro, bleek Van Dijk zijn enorme prijskaartje dubbel en dwars waard. In 2019 was de oud-speler van onder andere FC Groningen zelfs enorm dichtbij het winnen van de Ballon d'Or. Van Dijk kwam zeven punten tekort bij de verkiezing en eindigde achter Lionel Messi op de tweede plek. Ter verduidelijking, de Argentijn ontving 686 punten, tegenover 679 punten voor onze landgenoot. Maar goed, voor dit enorme verhaal zijn jullie hier niet. Jij bent natuurlijk op zoek naar het salaris van Van Dijk. De inmiddels 33-jarige verdediger ontvangt op jaarbasis bij Liverpool 13,4 miljoen euro. Alleen Salah verdient meer in Liverpool dan Van Dijk. De Nederlander heeft bij The Reds nog een contract tot de zomer van 2025.

Matthijs de Ligt Salaris

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Matthijs de Ligt al een indrukwekkend lijstje topclubs versleten: Ajax, Juventus, Bayern München en nu dus ook Manchester United. Erik ten Hag legde 45 miljoen euro op tafel voor de diensten van de oud-Ajacied, waar hij wordt herenigd met voormalig teamgenoten André Onana en Noussair Mazraoui. Bij Manchester United staat De Ligt op de loonlijst voor 11,8 miljoen euro, wat neerkomt op een weeksalaris van €227.000. Niet gek, toch?

Bart Verbruggen Salaris

Sinds 2023 verdedigt de nummer één van Oranje het doel van Brighton & Hove Albion. Via WDS'19, NAC Breda en RSC Anderlecht heeft Bart Verbruggen zijn weg gevonden naar de Premier League. Roberto De Zerbi wilde de Nederlander dolgraag naar het American Express Community Stadium halen en Brighton & Hove Albion betaalde twintig miljoen euro aan de Belgen. Dit seizoen staat Verbruggen bij Brighton & Hove Albion op het veld naast landgenoten Joël Veltman, Mats Wieffer en Jan Paul van Hecke en oud-Feyenoorder Yankuba Minteh. Hoewel zijn carrière nog maar net in de lift zit, verdient de talentvolle keeper riant salaris: ruim twee miljoen euro per jaar.

Cody Gakpo Salaris

Liverpool heeft meerdere Nederlanders op de loonlijst staan, waaronder Slot, aanvoerder Van Dijk en Cody Gakpo. De linksbuiten van het Nederlands elftal maakte eind 2022 de sprong naar de Premier League. Na een indrukwekkend WK onder de vleugels van Louis van Gaal was Liverpool overtuigd: Gakpo moest naar Anfield, en ze legden 42 miljoen euro op tafel om hem binnen te halen. Zo'n forse transfersom brengt natuurlijk ook een interessant salaris met zich mee. Gakpo strijkt jaarlijks zo'n zeven miljoen euro op bij Liverpool. Een ruime verdubbeling van zijn salaris bij PSV, waar hij het met 'slechts' drie miljoen per jaar moest doen.

Salaris Erik ten Hag

Een aantal indrukwekkende seizoenen bij Ajax hebben Erik ten Hag goed gedaan, want het leverde hem een transfer naar Manchester United op. Sinds 2022 staat onze landgenoot bij The Red Devils aan het roer, maar onomstreden is de oud-Ajacied (nog) niet. Ondanks het winnen van zowel de EFL (22/23) als de FA Cup (23/24) krijgt Ten Hag nog regelmatig kritiek, vooral over zijn transferbeleid en teleurstellende resultaten in de Premier League. Desondanks heeft Ten Hag afgelopen zomer zijn contract bij Manchester United verlengd. De clubleiding flirtte zelfs met oud-Chelsea-trainer Thomas Tuchel, maar besloot toch voor een langer verblijf van Ten Hag. Ondanks zijn contractverlenging is de oud-speler van FC Twente minder gaan verdienen bij de Engelsen. Door het mislopen van Champions League-voetbal is het salaris van Ten Hag met 25% gekelderd. Geen zorgen, de trainer van Manchester United ontvangt jaarlijks nog steeds een bedrag van ruim acht miljoen euro.

Micky van de Ven Salaris

In een tijdsbestek van slechts twee jaar ging Micky van de Ven van het Kras Stadion naar het Tottenham Hotspur Stadium. Van de Ven staat bekend om zijn snelheid en kracht, kwaliteiten waarvoor Tottenham Hotspur in 2023 veertig miljoen euro op tafel legde. In de Engelse hoofdstad verdient Van de Ven jaarlijks drie miljoen euro. Bij Tottenham Hotspur is de oud-verdediger van VfL Wolfsburg een vaste waarde en lijkt er een mooie toekomst voor hem weggelegd.

Justin Kluivert Salaris

Justin Kluivert staat bij AFC Bournemouth op de loonlijst voor 4,8 miljoen euro. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Kluivert al meerdere clubs versleten, maar nu lijkt de oud-Ajacied op zijn plek bij de Premier League-middenmoter. ASV De Dijk, Ajax, AS Roma, RB Leipzig, OGC Nice, Valencia en AFC Bournemouth. Bij de Amsterdammers kwam Kluivert in beeld bij het Nederlands elftal en speelde zelfs twee interlands. Tot op heden is het voor de zoon van Patrick Kluivert gebleven bij die twee interlands voor Oranje.

Salaris Nathan Aké

In onze ogen is Nathan Aké een van de meest ondergewaarderde voetballers van het Nederlands elftal. Bij Manchester City wordt de oud-verdediger van ADO Den Haag echter wel op de juiste waarde geschat. Aké is niet weg te denken uit de formatie van Pep Guardiola en ontvangt in Manchester een jaarsalaris van 9,75 miljoen euro. Na zijn avonturen bij Wilhelmus, ADO Den Haag en Feyenoord koos Aké voor de overstap naar Engeland. Na een aantal duels voor Chelsea en uitleenperiodes bij Reading, Watford en AFC Bournemouth koos Aké uiteindelijk voor The Cherries. Sinds 2020 verdient Baby-Gullit zijn brood bij Manchester City.

Ryan Gravenberch Salaris

Ryan Gravenberch was in de jeugdopleiding van Ajax een van de meest veelbelovende talenten. Onder Erik ten Hag maakte de sierlijke middenvelder enorme sprongen en speelde hij tientallen wedstrijden voor het eerste elftal van de Amsterdammers, voordat hij de overstap naar Bayern München maakte. Bij de Duitse grootmacht kwam Gravenberch echter tot slechts een handjevol basisplaatsen en dus koos de oud-Ajacied voor een vertrek. In de zomer van 23/24 legde Liverpool maar liefst veertig miljoen euro op tafel voor de diensten van Gravenberch. Met zo'n transferbedrag gaat uiteraard een riant salaris gepaard; de Nederlands international verdient in Liverpool bijna negen miljoen euro per jaar.

Mark Flekken Salaris

Mark Flekken, de doelman van Brentford en het Nederlands elftal, verdient in de Premier League zo'n 1,8 miljoen euro per jaar. Hoewel de Nederlander nooit een wedstrijd keepte in de Eredivisie, heeft Flekken het toch ver geschopt. Bij SC Freiburg kwam Flekken in beeld bij het Nederlands elftal. De oud-keeper van Roda JC maakte zijn debuut voor Oranje onder niemand minder dan Louis van Gaal. Tot op heden speelde Flekken zeven interlands voor Nederland.

Jan Paul van Hecke Salaris

Voor de voetballiefhebbers, een spelerspaspoortje: VV Arnemuiden, JVOZ, VV Goes, NAC Breda, sc Heerenveen, Blackburn Rovers en Brighton & Hove Albion. Weet jij al over wie het gaat? Het gaat om Jan Paul van Hecke. Hoewel hij slechts 28 wedstrijden in de Eredivisie speelde, is Van Hecke een vaste kracht in de Premier League. De 24-jarige verdediger maakt indruk bij Brighton & Hove Albion en verlengde vorig seizoen zijn contract bij de Engelse subtopper. Dankzij deze verlenging is zijn salaris verhoogd naar 1,75 miljoen euro op jaarbasis.

Salaris Joël Veltman

Bij Ajax werd Joël Veltman vaak als een lachertje gezien, maar de centrale verdediger annex rechtsback heeft zijn sporen ruimschoots verdiend. Met bijna tweehonderd wedstrijden voor Ajax en vier landstitels op zijn naam, heeft hij een serieuze rol gespeeld in de geschiedenis van de Amsterdammers. Sinds 2020 verdient Veltman zijn brood bij Brighton & Hove Albion. Bij deze Engelse subtopper is de oud-Ajacied een gewaardeerde kracht. Bij Brighton mag Veltman jaarlijks dan ook een bedrag van ruim drie miljoen euro bijschrijven.

Jurriën Timber Salaris

Jurriën Timber is bij Arsenal een gewaardeerde kracht, en dat zie je ook terug op zijn bankrekening. Ondanks slechts een handjevol wedstrijden voor The Gunners verdient de oud-Ajacied jaarlijks 5,5 miljoen euro bij de Engelse grootmacht. In de zomer van 2023 telde Arsenal veertig miljoen euro neer voor de diensten van Timber. Vanwege een zware knieblessure heeft de Nederlander nog niet veel minuten gemaakt bij de Engelsen, maar Mikel Arteta heeft voldoende vertrouwen in de kwaliteiten van Timber.

Sven Botman Salaris

Sven Botman staat in de Premier League bekend als een rots in de branding. Ondanks zijn periode van negen jaar bij Ajax maakte hij nooit zijn debuut voor het eerste elftal van de Amsterdammers. Via een uitleenbeurt aan sc Heerenveen en een definitieve overstap naar Lille is Botman neergestreken bij Newcastle United. En geloof ons, medelijden met Botman is absoluut niet nodig. De linkspoot vangt bij Newcastle United jaarlijks 5,93 miljoen euro. Niet slecht voor iemand die ooit nooit verder kwam dan de zijlijn van Ajax.

Malacia Salaris

Geloof het of niet, maar Tyrell Malacia staat nog altijd op de loonlijst bij Manchester United. Je zou hem bijna vergeten, want zijn laatste optreden in de Premier League dateert van 28 mei 2023. Sindsdien is het stil rondom Malacia, en dat heeft alles te maken met een hardnekkige knieblessure die hem voorlopig aan de kant houdt. De Nederlander hoopt op korte termijn weer minuten te maken. Ondanks zijn geringe speeltijd rinkelt de kassa voor Malacia luid en duidelijk. Dankzij zijn transfer naar Manchester United ontvangt Malacia wekelijks meer dan €87.000. Zijn jaarsalaris bij de Engelse grootmacht bedraagt maar liefst 4,57 miljoen euro.

Kenny Tete Salaris

De bankrekening van Kenny Tete is minstens zo stevig als zijn bikkelharde tackles. De Nederlander verdient in Londen ruim drie miljoen euro per jaar. Met al die ervaring én dat salaris mogen we wel stellen dat Tete niet alleen op het veld, maar ook aan de onderhandelingstafel zijn mannetje staat. De geboren Amsterdammer is via AFC DWS, AVV Zeeburgia, Ajax en Olympique Lyon bij Fulham beland. Sinds 2020 staat Tete onder contract bij de Londenaren. De oud-Ajacied wordt gelinkt aan PSV, dat flink de portemonnee moet trekken voor Kenny Tete. De rechtsback staat bij Fulham nog onder contract tot de zomer van 2025.

Zirkzee Salaris

Een van de Nederlanders die in de transferwindow door Ten Hag naar Manchester is gehaald, is Joshua Zirkzee. The Red Devils legden maar liefst 42,5 miljoen euro op tafel voor de diensten van de oud-Bayern München-spits. Na een uitstekend seizoen bij Bologna kwam Zirkzee op de rader bij Manchester United. In zijn debuutwedstrijd bezorgde de voormalig Feyenoorder zijn landgenoot Ten Hag direct drie punten met een winnende treffer tegen Fulham. Dit doelpunt bewijst dat Zirkzee zijn jaarsalaris van 3,5 miljoen euro meer dan waard is.

Gemiddeld Salaris Premier League

Het gemiddelde salaris in de Premier League bedraagt ruim vier miljoen euro per jaar. In geen andere competitie ter wereld ligt dit bedrag zo hoog. Ter vergelijking, in de Eredivisie is het gemiddelde jaarsalaris €306.889. Ben je benieuwd naar de bedragen die spelers als Noa Lang, Steven Bergwijn en Santiago Giménez in de Eredivisie verdienen? Check dan ons artikel 'Salarissen Eredivisie'.

Salaris Scheidsrechter Premier League

In de Premier League ontvangen scheidsrechters een vast basissalaris van €75.000 per jaar. Daarnaast verdienen ze ook nog eens €2.000 per gefloten wedstrijd. Zou jij voor dit salaris het ervoor over hebben om elke week te worden uitgefloten?

Hoogste Salaris Premier League

Kevin De Bruyne is de speler in de Premier League met het hoogste salaris. De Belgische tovenaar speelt al sinds 2015 voor Manchester City en is door Pep Guardiola en zijn staf en zeer gewaardeerde kracht. Bij Manchester City ontvangt De Bruyne jaarlijks £20.800.000. Omgerekend naar euro's is dit maar liefst €24.360.000.

Laagste Salaris Premier League

Gavin Kilkenny is de speler in de Premier League met het laagste salaris. Ongetwijfeld heb je nog nooit van deze voetballer gehoord, en dat is ook niet zo vreemd. Tot op heden kwam Kilkenny slechts vijftien keer in actie voor AFC Bournemouth. Jullie willen natuurlijk weten wat Kilkenny verdient in de Premier League. Het jaarlijkse salaris van de slechtst betaalde speler op het hoogste niveau van Engeland bedraagt €90.480. Geen reden om een crowdfundactie voor hem te starten, toch?

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!