Artikel • Sport • Leestijd 3 min

Nederlanders over de grens: Indonesië

Selamat! Het is tijd om onze aandacht eens te verleggen naar de Nederlandse voetballers in de Indonesische voetbalcompetitie. Nederlandse voetballers kom je overal tegen, zelfs in de verste uithoeken van de wereld. Een aantal kiest ervoor hun carrière voort te zetten in de Aziatische competities, waaronder Indonesië. Op dit moment spelen er drie Nederlandse profvoetballers in de Indonesische Liga 1. Benieuwd welke landgenoten de competitie domineren? Ontdek hieronder welke Nederlanders schitteren op de Indonesische velden!

Indonesische voetbalcompetitie

De beste voetbalclubs in Indonesië spelen in de Liga 1. De hoogste voetbalcompetitie van het land herbergt 18 clubs. De voetbalclubs strijden ieder seizoen weer om de landstitel. De laagst geklasseerde clubs degraderen naar de Liga 2. Enkele topclubs in de Indonesische Liga 1 zijn Borneo FC, Persib Bandung, Bali United en Madura United.

Sonny Stevens (Dewa United)

De Nederlander Sonny Stevens staat momenteel onder contract bij Dewa United. De club eindigde in het seizoen 2023/2024 nog op de 5e plaats in de Liga 1. De doelman uit Hoorn speelt al sinds 2023 bij de Indonesische middenmoter. Stevens doorliep de jeugdopleiding van FC Volendam en speelde 42 wedstrijden in het hoofdmacht van de club. Stevens speelde ook voor FC Twente, Jong FC Twente, Go Ahead Eagles, Excelsior, SC Cambuur, ADO Den Haag en OFI Kreta. In 2012 mocht de speler ook één wedstrijd spelen in het Nederlands elftal onder de 20.

Nick Kuipers (Persib Bandung)

Nick Kuipers is ook een bekende naam in de Indonesische voetbalcompetitie. De verdediger maakte op 13 augustus 2010 zijn debuut voor MVV Maastricht. De voetballer speelde maar liefst 150 wedstrijden voor MVV, waarna hij in 2017 de overstap maakte naar ADO Den Haag. Zijn avontuur in Den Haag werd geen succes. Kuipers speelde 18 wedstrijden voor de voetbalclub en ging op huurbasis naar FC Emmen. In 2019 besloot de Nederlander het roer om te gooien en tekende hij een contract bij Persib Bandung. In het seizoen 2023/2024 won Persib Bandung de titel in de Liga 1.

Jordy Wehrmann (Madura United)

Een wat onbekendere naam in de Liga 1 is Jordy Wehrmann. De Nederlander stond een lange tijd te boek als een groot talent. Wehrmann speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord en mocht zelfs 7 duels in het eerste elftal spelen. Na huurperiodes bij FC Dordrecht en FC Luzern tekende de speler een contract bij de Zwitserse club. In het seizoen 2022/2023 keerde Wehrmann op huurbasis terug in Nederland. De middenvelder maakte de overstap naar ADO Den Haag. In 2023 tekende de spelverdeler een contract bij HNK Vukovar 1991 in Kroatië. In de Kroatische competitie wist de Nederlandse middenvelder geen potten te breken. Wehrmann besloot dan ook voor een compleet nieuw avontuur te kiezen en ging aan de slag bij Madura United in Indonesië.
Promoties
Bekijk alle

type

EEN JAAR GRATIS WEDDEN

type

21 JACKPOT

type

BETCITY SPINNER