Play-offs uitslagen: alle EK-deelnemers zijn bekend

Laatste update 27-03-2024

5 min leestijd

promotional image

De laatste deelnemers van het EK 2024 zijn bekend. In dit artikel lees je alles omtrent de finale uitslagen van de play-offs voor het Europees Kampioenschap in Duitsland.

Play-offs uitslagen

Dinsdag 26 maart 2024 stonden de 3 finales van de play-offs voor het EK 2024 op het programma. Tijdens deze duels werden de laatste 3 tickets voor het Europees Kampioenschap van komende zomer verdeeld. Deze konden verdiend worden via de play-offs, een ticket dat bemachtigd werd via de EK-kwalificatie. Georgië en Griekenland kwamen in 120 minuten niet tot scoren, waardoor een strafschoppenreeks voor de beslissing nodig was. Ajax-huurling Georges Mikautadze miste vanaf 11 meter, maar zijn misser kwam Georgië niet duur te staan. Wales en Polen kwamen in de finale van de play-offs ook niet tot scoren. De winnaar van deze wedstrijd zien we komende zomer terug in poule D, de groep van het Nederlands elftal. Polen wist de eerste 5 penalty's te scoren en zag Wales-aanvaller Daniel James de laatste strafschop missen. Het laatste EK-ticket werd verdeeld tussen Oekraïne en IJsland. De IJslanders kwamen na 30 minuten op een 0-1 voorsprong, dankzij een treffer van oud-AZ-spits Albert Gudmundsson. Viktor Tsygankov en Chelsea-ster Mykhailo Mudryk draaiden de wedstrijd in de tweede helft echter om en schoten Oekraïne naar het EK.
  • Georgië - Griekenland: 0-0 (4-2 na penalty's)
  • Oekraïne - IJsland: 2-1
  • Wales - Polen: 0-0 (4-5 na penalty's)

EK Speelschema

Georgië, Oekraïne en Polen zien we komende zomer terug op het EK. Na deze finales zijn alle poules compleet en is dus ook het totale speelschema bekend. Ons Oranje is in poule D gekoppeld aan topfavoriet Frankrijk, Oostenrijk en Polen. De openingswedstrijd wordt op 16 juni 2024 gespeeld tegen de Polen. In het Volksparkstadion in Hamburg wacht een directe ontmoeting tussen topspelers Virgil van Dijk en Robert Lewandowski. Hier lees je het EK speelschema voor komende zomer!