back arrow

SPORT

Dit wordt het weekend #15: het moment van de waarheid voor Oranje!

Laatste update 21-11-2023

5 min leestijd

thumbnail

De vijftiende editie van ‘Dit wordt het weekend’ staat in teken van de interlandperiode: de EK-kwalificatie. De volgende wedstrijden worden in deze rubriek editie uitgelicht: Nederland - Ierland, Letland - Kroatië & Frankrijk - Gibraltar.

Het idee

Wekelijks lichten wij voor jullie 3 wedstrijden uit, waar een betslip uit komt rollen. Elk weekend lichten wij voor jullie 3 elementen uit: de Wedstrijd van de Week, de verrassing van het weekend en het zekerheidje.

Wedstrijd van de Week

Onze Wedstrijd van de Week speelt zich af in ons eigen kikkerlandje: Nederland - Ierland. Om 20:45 uur ontvangt het Nederlands elftal in de Johan Cruijff ArenA - de thuisbasis van Ajax - de Ieren.
Met nog 2 kwalificatiewedstrijden ligt Ons Oranje op schema voor een ticket voor het EK 2024. Van Ierland en/of Gibraltar moet gewonnen worden, dan is een deelname aan het Europees kampioenschap in Duitsland een feit. Ierland is al uitgeschakeld en heeft er in de Johan Cruijff ArenA zelfs baat bij on van het Nederlands elftal te verliezen. Check in dit artikel de reden waarom Ierland van Oranje moet verliezen.
Naast een overwinning van Nederland voorzien wij ten minste één schot tussen de palen van Xavi Simons. De huurling van Paris Saint-Germain weet dit seizoen bij RB Leipzig enorm veel indruk te maken. In de laatste 6 duels kwam Simons tot maar liefst 19 doelpogingen, waarvan 7 tussen de palen. In 5 van de laatste 6 wedstrijden was deze bet winnend. De bookmakers verwachten 7 schoten op doel van Ons Oranje, waardoor slechts één doelpoging tussen de palen van Simons een zekerheidje lijkt.

Verrassing

Kroatië is een van de verrassing van de EK-kwalificatie. In negatieve zin echter te verstaan. De Kroaten zijn in Groep D met Turkije, Wales, Armenië en Letland namelijk allesbehalve zeker van een ticket voor het Europees kampioenschap in Duitsland.
Na 6 duels in de poule staat de teller voor Kroatië op 10 punten. Evenveel als Wales, dat de grote concurrent is als het gaat om de tweede plek. Turkije is al zeker van een EK-ticket, terwijl Armenië nog een heel kleine kans maakt om zich te plaatsen voor het Europees kampioenschap. Letland is de hekkensluiter van Groep D en maakt geen kans meer op het eindtoernooi bij onze Oosterburen.
Laat dit nou net de tegenstander zijn van Kroatië in de negende speelronde. Tegen Letland telt voor de Kroaten dan ook alleen een overwinning. Wij verwachten dat Kroatië in het Skonto stadion ten minste 3 doelpunten weet te maken. Letland ging in de laatste kwalificatiewedstrijd met 4-0 ten onder tegen Turkije. Eerder wist Kroatië al met 5-0 te winnen van de Letten. In deze ontmoeting kwamen de Kroaten tot maar liefst 14 doelpogingen tussen de palen en Feyenoord-aanvaller Luka Ivanusec was verantwoordelijk voor de 2-0.

Zekerheidje

Het zekerheidje speelt zich dit weekend af in Frankrijk. In de Allianz Riviera in Nice ontvangt Frankrijk de zwakke broeder Gibraltar. Beide ploegen zijn in Groep B van de kwalificatiecyclus al uitgespeeld en op basis van statistieken en de omstandigheden van deze wedstrijd is deze weddenschap een zekerheidje.
Wij voorzien in deze ontmoeting maximaal 5 doelpunten. De Fransen zagen in de laatste 24 wedstrijden under 5.5 goals. Gibraltar zag in de laatste 11 duels maximaal 5 treffers. Met respectievelijk 3-0 en 0-3 nederlagen tegen het Nederlands elftal en Frankrijk was deze bet ook winnend tegen deze topploegen. Kortom, alle ingrediënten zijn in de thuisbasis van OGC Nice aanwezig voor een herhaling van dit recept.

Betslip

Als we alles onder elkaar zetten komen we op de volgende selecties uit:
  • Nederland wint & Xavi Simons over 0.5 schoten op doel (1.68)
  • Kroatië over 2.5 goals (1.77)
  • Under 5.5 goals bij Frankrijk - Gibraltar (1.95)
Dit brengt de odds van deze betslip in totaal op 5.80!
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!