back arrow

SPORT

Dit wordt het weekend #13: BVB - Bayern München in de schijnwerpers!

Laatste update 22-11-2023

5 min leestijd

thumbnail

De dertiende editie van ‘Dit wordt het weekend’ staat in het teken van de Bundesliga, La Liga en de Eredivisie. De volgende wedstrijden worden in deze rubriek editie uitgelicht: Borussia Dortmund - Bayern München, Osasuna - Girona & Excelsior - AZ.

Het idee

Wekelijks lichten wij voor jullie 3 wedstrijden uit, waar een betslip uit komt rollen. Elk weekend lichten wij voor jullie 3 elementen uit: de Wedstrijd van de Week, de verrassing van het weekend en het zekerheidje.

Wedstrijd van de Week

Onze Wedstrijd van de Week speelt zich af in de Bundesliga. Op het hoogste niveau van Duitsland staat de ontmoeting tussen Borussia Dortmund en Bayern München gepland. Om 18:30 uur strijden deze Duitse topploegen om de felbegeerde 3 punten.
Borussia Dortmund is met 21 punten uit 9 competitiewedstrijden op de vierde plek terug te vinden, 2 punten achter Bayern München. De thuisploeg liep in de laatste speelronde echter tegen duur puntverlies aan, zo kwam het op bezoek bij Eintracht Frankfurt niet verder dan een 3-3 gelijkspel.
Met Bayern München treft Borussia Dortmund een ploeg in topvorm. De bezoekers wisten maar liefst 9 van de laatste 10 wedstrijden in een overwinning om te zetten. In de laatste speelronde werd Darmstadt met 8-0 (!) aan de kant gezet. Bayern München bleef in de laatste 10 ontmoetingen met Die Borussen ongeslagen en wist maar liefst 9 van deze duels te winnen. Wij voorzien een nieuwe zege voor Bayern München, wat op 1.74 staat genoteerd.

Verrassing

De grote verrassing van het seizoen 2023/24 speelt zich af in Spanje. Girona weet in La Liga namelijk ongelofelijk veel indruk te maken.
Vorig seizoen eindigde Girona met 49 punten uit 38 competitiewedstrijden op het hoogste niveau van Spanje op de tiende plek. De Spanjaarden zijn echter bezig om dit puntentotaal al halverwege het seizoen te bereiken. Na 11 competitiewedstrijden staat de teller op 28 van de mogelijke 33 punten. Girona won maar liefst 9 van de 11 duels dit seizoen en na 11 wedstrijden in La Liga gaat het samen met Real Madrid aan kop.
Maar liefst 9 van de laatste 10 competitiewedstrijden werden in 3 punten omgezet. Tussendoor verloor het alleen van Real Madrid. Met Osasuna lijkt Girona de ideale tegenstander te treffen om de uitstekende vorm door te zetten. Osasuna is de nummer 11 van La Liga en verloor maar liefst 5 van de laatste 7 thuisduels. Een quotering van 2.43 (!) voor een nieuwe zege van Girona is natuurlijk té mooi om te laten liggen.

Zekerheidje

Zaterdagavond is er wat ons betreft één écht zekerheidje: een nieuwe treffer van Vangelis Pavlidis. De Griek is geweldig begonnen aan het seizoen en is na 10 speelrondes de topscorer van de Eredivisie.
Geloof het of niet, maar de oud-spits van Borussia Dortmund wist in zijn eerste 10 competitiewedstrijden van het seizoen te scoren. Nog nooit lukte een speler dit in de Eredivisie. Pavlidis jaagt momenteel nog altijd op het record van Johan Cruijff. De inmiddels overleden voetballegende scoorde in dienst van Ajax namelijk 14 opeenvolgende duels op het hoogste niveau van Nederland.
Een nieuw doelpunt tegen Excelsior lijkt er voor Pavlidis zeker in te zitten. Een quotering van 1.78 is simpelweg gekkenwerk. De Rotterdammers incasseerden in de laatste 2 competitiewedstrijden - tegen notabene PEC Zwolle en FC Volendam - maar liefst 7 tegentreffers. In de laatste 2 ontmoetingen met Excelsior wist AZ 9 keer het net te vinden. In beide duels was Pavlidis trefzeker. Bekijk hier onze voorbeschouwing & wedtips voor Excelsior - AZ.

Betslip

Als we alles onder elkaar zetten komen we op de volgende selecties uit:
  • Bayern München wint (1.74)
  • Girona wint (2.43)
  • Vangelis Pavlidis scoort (1.78)
 Dit brengt de odds van deze betslip in totaal op 7.53!