Dit was het weekend #7

Laatste update 25-09-2023

5 min leestijd

thumbnail

Een nieuwe editie van dit was het weekend. Het was wel duidelijk welke wedstrijd maandagochtend de headlines wist te halen: Ajax - Feyenoord. Er valt opnieuw genoeg te bespreken.

De Klassieker

De Wedstrijd van de Week speelde zich zondagmiddag af in de Johan Cruijff ArenA. De Rotterdammers waren voorafgaand aan de clash met Ajax de grote favoriet, maar dit had ongetwijfeld niemand verwacht.
Na slechts 37 minuten stond Feyenoord in het hol van de leeuw op een 0-3 voorsprong. Aan de kant van de bezoekers was Santiago Giménez met 2 treffers én één assist de grote man. De supporters pikten dit niet en gooiden - naast een bekertje - tweemaal vuurwerk op het veld. Uiteindelijk werd de wedstrijd gestaakt en het is nog altijd onduidelijk wat er nu met dit duel zal gaan gebeuren. Zowel het uitspelen zonder publiek als een 0-3 einduitslag lijkt een reële optie.

Eredivisie speelronde 5

Naast Ajax - Feyenoord stonden er in de Eredivisie nog 8 competitiewedstrijden op het programma. PSV én AZ wisten opnieuw te imponeren en zijn na 5 speelrondes nog altijd foutloos. FC Twente ging met 1-0 ten onder op bezoek bij RKC Waalwijk en leed voor het eerst dit seizoen puntverlies.
Sparta Rotterdam maakte opnieuw indruk en won met 1-0 van Vitesse. Excelsior won verrassend genoeg met 0-3 op bezoek bij sc Heerenveen en duwde de thuisploeg in een nóg diepere crisis.
Overige uitslagen:
  • NEC 3-0 FC Utrecht
  • FC Volendam 2-2 Heracles Almelo
  • Go Ahead Eagles 3-0 Fortuna Sittard

Over de grens

In de overige top 6 competities werd er ook gevoetbald. Ook in deze landen valt er genoeg te bespreken.
Een fiks aantal topploegen stelden teleur. Chelsea verloor opnieuw en ging ditmaal in eigen huis met 0-1 ten onder tegen Aston Villa. De Londenaren zijn na 6 competitiewedstrijden op een teleurstellende veertiende plek terug te vinden. Napoli kwam tegen Bologna niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, terwijl Real Madrid met 3-1 verloor van stadsgenoot Atlético Madrid.
Ondanks de trieste afloop van Ajax - Feyenoord was er zondag veel spektakel te aanschouwen. Paris Saint-Germain won met 4-0 van Marseille, terwijl Newcastle United de grootste uitzege in de clubgeschiedenis wist te boeken (0-8 vs. Sheffield United). Liverpool versloeg het West Ham United van Edson Álvarez en Mohammed Kudus op het eigen Anfield met 3-1.

Terugblik betslip

FC Twente verloor zondagmiddag verrassend genoeg op bezoek bij RKC Waalwijk (1-0) en zo was de zevende editie van 'Dit wordt het weekend' fout. Internazionale was wel winnend, terwijl Ajax - Feyenoord natuurlijk gestaakt - en dus gevoid - werd.

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!