back arrow

SPORT

Prijzengeld Wimbledon

Laatste update 05-04-2024

5 min leestijd

promotional image

Het totale prijzengeld van Wimbledon bedraagt 44,7 miljoen pond. Check de totale prijzenpot en de verdeling hiervan hier!

Wimbledon prijzengeld

Het totale prijzengeld van Wimbledon is indrukwekkend. De organisatie van Wimbledon keren 44,7 miljoen pond uit aan de deelnemers van de Engelse Grand Slam. Het bereiken van de eerste ronde levert de tennisser al een flink bedrag op, terwijl de verliezend finalisten ook ruim één miljoen euro mogen bijschrijven. Het prijzengeld voor Wimbledon wordt als volgt uitgekeerd:
Prestatie
Prijzengeld Wimbledon
Winnaar
2.750.000 euro
Runner-up
1.370.000 euro
Halve finale
701.000 euro
Kwartfinale
397.000 euro
Vierde ronde
242.000 euro
Derde ronde
153.000 euro
Tweede ronde
99.000 euro
Eerste ronde
64.000 euro
Hier lees je het prijzengeld van Roland Garros!

Favorieten Wimbledon 2024

De bookmakers hebben voor de eerstvolgende editie van Wimbledon 2 favorieten aangewezen: Novak Djokovic en Carlos Alcaraz. Voor de Serviër krijg je 2.40 keer je inzet terug voor een eindzege, terwijl de Spanjaard je 3.30 keer de inzet oplevert.
Tijdens Wimbledon 2023 was dit dan ook de finale. Djokovic won de eerste set met liefst 6-1 van Alcaraz, maar de Spanjaard wist zich terug te knokken in de finale. Na 4 uur en 43 minuten was Alcaraz uiteindelijk in sets met 3-2 te sterk voor Djokovic en zo wist Alcaraz op het magische gras van Wimbledon zijn tweede Grand Slam te winnen.
Naast Djokovic en Alcaraz als topfavorieten voor Wimbledon 2024 zien de bookmakers 2 outsiders voor deze Grand Slam: Jannik Sinner en Daniil Medvedev. Voor de Italiaan en de Rus krijg je respectievelijk 5 en 15 keer je inzet terug, mocht één van deze tennissers Wimbledon weten te winnen.

Wimbledon winnaars

1877 was de eerste editie van Wimbledon voor de mannen. Wij zetten alle eerdere winnaars vanaf dit jaartal voor jou op een rijtje:
Spencer Gore, Frank Hadow, John Hartley, William Renshaw, Herbert Lawford, Ernest Renshaw, Willoughby Hamilton, Wilfred Baddeley, Joshua Pim, Harold Mahony, Reginald Doherty, Arthur Gore, Laurie Doherty, Norman Brookes, Gerald Patterson, Bill Tilden, Gerald Patterson, Bill Johnston, Jean Borotra, René Lacoste, Henri Cochet, Sidney Wood, Ellsworth Vines, Jack Crawford, Fred Perry, Don Budge, Bobby Riggs, Yvon Petra, Jack Kramer, Bob Falkenburg, Ted Schroeder, Budge Patty, Dick Savitt, Frank Sedgman, Vic Seixas, Jaroslav Drobný, Tony Trabert, Lew Hoad, Ashley Cooper, Alex Olmedo, Neale Fraser, Rod Laver, Chuck McKinley, Roy Emerson, Manuel Santana, John Newcombe, Stan Smith, Jan Kodeš, Jimmy Connors, Arthur Ashe, Björn Borg, John McEnroe, Boris Becker, Pat Cash, Stefan Edberg, Michael Stich, Andre Agassi, Pete Sampras, Richard Krajicek, Goran Ivanišević, Lleyton Hewitt, Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Andy Murray en Carlos Alcaraz wisten in het verleden allemaal minimaal één keer Wimbledon te winnen.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Bekijk hieronder de antwoorden op de veelgestelde vragen omtrent Wimbledon.

Wat is de locatie van Wimbledon?

De Grand Slam toernooi speelt zich af in Engeland, Londen. Het tennistoernooi vindt plaats in Wimbledon, een wijk in Zuid-Londen.

Wanneer begint Wimbledon 2024?

De eerste ronde van Wimbledon begint op 1 juli 2024, terwijl Centre Court op zondag 14 juli 2024 het podium is van de finale van Wimbledon 2024.

Waar wordt Wimbledon uitgezonden?

Mocht je Wimbledon willen kijken, dan ben je bij BetCity aan het juiste adres. Je kan namelijk de (belangrijkste) wedstrijden live bij ons in het Sportsbook kijken. De livestream van Wimbledon is ook te bekijken in onze app. Daarnaast kan je Wimbledon ook volgen op Eurosport.

Wie heeft het vaakst Wimbledon gewonnen?

Roger Federer is de recordhouder van Wimbledon. De Zwitsers wist de Engelse Grand Slam-toernooi liefst 8 keer te winnen. In 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2009, 2012 en tot slot 2017 was Federer de beste op het heilige gras.

Wat is het vermogen van Rafael Nadal?

Het totale prijzengeld dat Rafael Nadal tot op heden wist te verdienen met zijn carrière is €126 miljoen. Daarnaast heeft de Spanjaard - naast zijn tenniscarrière - nog eens 363 miljoen euro bij elkaar hebben gesprokkeld. Het totale vermogen van Rafael Nadal wordt dan ook geschat op €489 miljoen.
Wist je dat Rafael Nadal een groot voetbalfan is? De Spanjaard is helemaal weg van Real Madrid. Ben je al op de hoogte wie De Koninklijke heeft geloot in de UEFA Champions League? Check hier de loting van de Europese toernooien.

Wat zijn de prestaties van Tallon Griekspoor op Wimbledon?

Driemaal eerder deed Tallon Griekspoor mee aan Wimbledon. Tweemaal eindigde het avontuur van de Nederlander in Londen in de eerste ronde. Tijdens Wimbledon 2022 wist Griekspoor de tweede ronde te bereiken, waarin Carlos Alcaraz uiteindelijk met 3-0 in sets te sterk was voor de Nederlander.

Is het mogelijk om live te wedden op Wimbledon?

Het is zeker mogelijk om live op tennis te wedden op Wimbeldon. Ook dit doe je bij BetCity!

Wat is het vermogen van Novak Djokovic?

Tot op heden bedraagt het prijzengeld dat Novak Djokovic met zijn tenniscarrière heeft gewonnen liefst €158 miljoen. Het vermogen naast tennis van de Serviër worden geschat op €316 miljoen. Bij elkaar opgeteld heeft de tennisser in zijn carrière €474 miljoen verdiend.

Welke Nederlanders doen mee aan Wimbledon?

Tijdens de laatste editie van Wimbledon, Wimbledon 2023, waren 3 Nederlanders op het heilige gras aanwezig. Zowel Gijs Brouwer, Botic van de Zandschulp als Tallon Griekspoor wist zich te plaatsen voor Wimbledon.

Wat is het vermogen van Roger Federer?

Het vermogen van Roger Federer is zeer indrukwekkend. Het totale prijzengeld van de Zwitser tijdens zijn tenniscarrière bedraagt €122 miljoen, minder dan zowel Nadal als Djokovic. De inkomsten van Federer buiten tennis zijn echter vele malen hoger dan die van de Spanjaard en Serviër. Sterker nog, dit is hoger dan het bedrag van Djokovic en Nadal bij elkaar opgeteld.
Buiten tennis om heeft Federer liefst €921 miljoen verdiend. Het totale vermogen van Roger Federer liggen dan ook boven de één miljard: €1.043 miljoen.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!