Spotlight: Josh Rock

Laatste update 28-08-2024

5 min leestijd

promotional image

Het WK Darts is een jaarlijks terugkerend evenement op de kalender van de PDC. In 2023 mag ook de doorgebroken Josh Rock een poging wagen op het wereldkampioenschap darten. De darter werd op 13 april 2001 geboren in het Noord-Ierse Antrim. Rock speelt zijn wedstrijden voor de Professional Darts Corporation (PDC). In 2022 schreef de Noord-Ier geschiedenis door de PDC World Youth Championship te winnen. In 2023 beleefde ‘Rocky’ zijn absolute doorbraak op het hoogste dartniveau!

Eerste successen van Josh Rock

In 2021 deed Rock voor de eerste keer van zich spreken. De talentvolle dartspeler bereikte de finale van de Irish Classic en wist de kwartfinale te bereiken op de Irish Open. In de 3e ronde op de Irish Open wist Rock iedereen te verbazen door een waanzinnig gemiddelde te noteren van 111,33 punten. In 2022 mocht Rock zijn Tour Card in ontvangst nemen op de Q-School. Dankzij de Tour Card mocht Rock deelnemen aan de PDC-evenementen in de komende twee seizoenen.

Rock wint de Players Championship 28

Eind 2022 schreef Rock zijn eerste echte prijs op zijn naam binnen de PDC. De Noord-Ier won namelijk de Players Championship 28. Gedurende het evenement wist Rock af te rekenen met Andy Boulton, Pete Burgoyne, Jeff Smith, Jim Williams, Adrian Lewis en Damon Heta. In een spannende finale was Rock met 8-5 te sterk voor de wereldberoemde darter Luke Humphries.

Televisietoernooi

In 2022 mocht Rock ook aantreden op de European Darts Championship. Het was voor de eerste keer dat Rock een deelnemer was op een groot televisietoernooi. Rock boekte direct succes door in de 1e ronde te winnen van Nathan Aspinall (6-5). In de 2e ronde moest Rock zijn meerdere erkennen in de ervaren darter Michael Smith (10-8). In datzelfde jaar verloor Rock in de achtste finale op de Grand Slam of Darts. Ondanks een 9-darter van Rock was de Nederlander met 10-8 te sterk.

Rock wint het PDC World Youth Championship 2022

De Noord-Ier schreef eind 2022 geschiedenis door het PDC World Youth Championship te winnen. Rock was oppermachtig in de finale met een gemiddelde van 104,13 punten. Rock won in de WK-finale met 6-1 (sets) van de talentvolle Nathan Girvan.

Megastunt tegen Van Gerwen

In 2023 wist Rock zich te kwalificeren voor de finale van de Austrian Darts Open. In de finale ging de Noord-Ier met 8-6 onderuit tegen Jonny Clayton. In de halve finale wist Rock wel een megastunt te realiseren door met maar liefst 7-0(!) te winnen van Michael van Gerwen.

Wedden op Josh Rock

Natuurlijk kan je tijdens het WK Darts gaan wedden op de wedstrijden van Josh Rock. De dartspeler mocht in 2023 voor de eerste keer aantreden op het grootste darttoernooi ter wereld. Rock bereikte vorig jaar de laatste 16, waarin het met 3-4 onderuit ging tegen de angstgegner Jonny Clayton. Je kan pre-match en live wedden op het WK Darts 2024. Bekijk hier alvast het speelschema op het WK Darts en plaats direct een weddenschap!

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!