back arrow

SPORT

Spotlight: Damon Heta

Laatste update 14-03-2024

5 min leestijd

promotional image

In de dartwereld zijn de laatste jaren alle ogen gericht op de wereldtoppers, zoals Michael van Gerwen en Gerwyn Price. Echter zijn er ook enkele underdogs aanwezig op het WK Darts 2024, waaronder Damon Heta. De Australiër werd op 10 augustus 1987 geboren in Perth en komt uit in de PDC. In 2020 wist Heta een PDC Tourkaart te veroveren en dat was het startschot voor een bijzonder succesvolle periode. Tegenwoordig is de dartspeler Heta terug te vinden in de top 10 van de Order of Merit!

Groot succes op de Brisbane Darts Masters

In 2019 wist Heta zich succesvol te kwalificeren voor de World Series dartoernooien in Nieuw-Zeeland en zijn thuisland Australië. Het grote talent mocht als ongeplaatste speler deelnemen aan de Brisbane Darts Masters. Het werd een toernooi om nooit meer te vergeten, want Heta wist de titel te grijpen. De Australiër was te sterk voor de grote namen Gary Anderson, James Wade, Simon Whitlock en Rob Cross.

Players Championship in 2020

Een jaar later mocht Heta met zijn tourkaart deelnemen aan de Players Championship van de PDC. De 15e editie van de Players Championship werd door de darter gewonnen. Heta wist in de 2e ronde af te rekenen met Michael van Gerwen, waaronder de speler in de finale met 8-4 te sterk was voor Joe Cullen.

Grote titels voor Heta

Heta wist in de zomer van 2022 geschiedenis te schrijven met zijn landgenoot Simon Whitlock. Het tweetal wist de World Cup of Darts te winnen. Nooit eerder won Australië een WK-titel met darten. In oktober 2022 mocht Heta nog een mooie titel in ontvangst nemen. De darter won de Gibraltar Darts Trophy door de finale met 8-7 te winnen tegen Peter Wright.

Heta op het WK Darts

Damon Heta mocht al viermaal eerder aantreden op het WK Darts. De dartspeler kwam echter nooit voorbij de laatste 32 op het grote darttoernooi. In 2020 werd Heta uitgeschakeld door Glen Durrant (0-3) en een jaar later eindigde het WK-avontuur tegen Danny Baggish (2-3). In 2022 werd Heta ging Heta onderuit tegen Peter Wright (2-4). Vorig jaar was Joe Cullen met 0-4 te sterk voor de Australische dartspeler.

Wedden op het Wereldkampioenschap Darts 2024

De liefhebbers van de dartsport kunnen zich gaan klaarstomen voor een geweldig evenement. In december 2023 staat het WK Darts 2024 op het programma in de Verenigd Koninkrijk. De topspelers treffen elkaar op het grootste en lucratiefste darttoernooi van het jaar. Natuurlijk worden alle WK Darts wedstrijden aangeboden bij BetCity! Check hier het speelschema voor het WK Darts 2024.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!