Artikel • La Liga • Leestijd 6 min

Top 10: waardevolste spelers in de La Liga

De La Liga is één van de bekendste en sterke voetbalcompetities ter wereld. Grote clubs zoals FC Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid strijden jaarlijks om de landstitel. In de selecties van de topclubs zijn dan ook grote namen terug te vinden met een torenhoge transferwaarde. Bekijk hieronder de 10 waardevolste spelers in de La Liga:

1. Jude Bellingham (€180 miljoen)

Jude Bellingham is één van de populairste voetballers van het moment. De Engelsman staat sinds 2023 onder contract bij Real Madrid. De technisch begaafde middenvelder kwam via Birmingham City bij Borussia Dortmund terecht. In Duitsland beleefde Bellingham zijn doorbraak bij De Koninklijke.

2. Vinícius Júnior (€180 miljoen)

De Braziliaan Vinícius Júnior ontwikkelde zich tot een echte wereldster bij Real Madrid. De pijlsnelle vleugelaanvaller begon zijn loopbaan in de jeugdopleiding van Flamengo, waar hij al snel opviel in de Braziliaanse competitie. Zijn indrukwekkende prestaties leverden hem een transfer op naar de Spaanse topclub. Vinícius Júnior liet zijn klasse zien door te scoren in de Champions League-finales van 2022 en 2024.

3. Kylian Mbappé (€180 miljoen)

In de zomer van 2024 ging de langverwachte droom van Kylian Mbappé eindelijk in vervulling: hij maakte de overstap naar Real Madrid. De Franse superster begon zijn carrière op 15-jarige leeftijd in de jeugdopleiding van AS Monaco, waar hij ook zijn eerste stappen in het profvoetbal zette. In 2018 verruilde hij Monaco voor Paris Saint-Germain, dat destijds €180 miljoen neertelde voor zijn komst. Bij PSG speelde Mbappé 204 wedstrijden en wist hij maar liefst 174 keer het net te vinden. In 2024 maakte hij transfervrij de overstap naar de Spaanse grootmacht Real Madrid.

4. Federico Valverde (€120 miljoen)

Federico Valverde zette zijn eerste stappen in het betaalde voetbal bij het Uruguayaanse Peñarol. De dynamische middenvelder speelt al sinds 2016 voor Real Madrid. In de eerste twee seizoenen kwam hij uit voor Real Madrid B, maar inmiddels heeft Valverde al meer dan 175 wedstrijden voor het eerste elftal gespeeld. Daarnaast heeft hij al meer dan 60 interlands op zijn naam staan voor het nationale team van Uruguay.

5. Lamine Yamal (€120 miljoen)

Lamine Yamal wordt beschouwd als een van de grootste voetbaltalenten ter wereld. De jonge Spanjaard won het EK en is een vaste waarde in de basisopstelling van FC Barcelona. Met zijn verfijnde traptechniek heeft Yamal al voor magische momenten op het veld gezorgd. Het is dan ook geen verrassing dat zijn transferwaarde op maar liefst €120 miljoen wordt geschat. Yamal speelt sinds zijn zevende in de jeugdopleiding van FC Barcelona. Hij heeft daarnaast voor elk nationaal jeugdteam van Spanje gespeeld.

6. Rodrygo (€110 miljoen)

Rodrygo is een van de meest bekende aanvallers in de La Liga. De talentvolle Braziliaan begon zijn carrière in de jeugdopleiding van Santos, waar hij ook zijn debuut maakte in het eerste elftal. Na 41 wedstrijden in de Braziliaanse competitie werd hij voor €45 miljoen verkocht aan Real Madrid. Dit bleek een uitstekende investering, want inmiddels is Rodrygo een cruciale speler voor het elftal van de Spaanse topclub.

7. Aurélien Tchouaméni (€100 miljoen)

Aurélien Tchouaméni is een opvallende naam in deze lijst. Hoewel hij niet altijd verzekerd is van een basisplaats bij Real Madrid, blijft zijn talent onmiskenbaar. De Franse middenvelder begon zijn carrière bij Girondins Bordeaux en maakte in 2020 de overstap naar AS Monaco. Na 74 wedstrijden voor de club kreeg Tchouaméni de kans om een droomtransfer te maken naar Real Madrid. Hij heeft inmiddels ook meer dan 35 interlands voor Frankrijk gespeeld.

8. Eduardo Camavinga (€100 miljoen)

Eduardo Camavinga, een defensieve middenvelder, doorliep de jeugdopleiding van Stade Rennais. In 2019 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van de club en speelde hij 71 wedstrijden voordat Real Madrid hem overnam. In 2020 debuteerde Camavinga ook in het Franse nationale elftal, waarmee hij zijn status als een van de meest veelbelovende talenten in het internationale voetbal bevestigde.

9. Gavi (€90 miljoen)

Een van de grootste Spaanse voetbaltalenten is Gavi. De getalenteerde middenvelder staat onder contract bij FC Barcelona en heeft een geschatte transferwaarde van maar liefst €90 miljoen. Hoewel Gavi ooit werd gescout door Real Betis, koos hij uiteindelijk voor de jeugdopleiding van FC Barcelona. In 2021 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van de Catalaanse grootmacht. Inmiddels is Gavi niet alleen een belangrijke speler voor Barça, maar ook een vaste waarde in het nationale elftal van Spanje.

10. Julián Álvarez (€90 miljoen)

De Argentijnse spits Julián Álvarez maakte in de zomer van 2024 de overstap van Manchester City naar Atlético Madrid. De Spaanse topclub betaalde €75 miljoen om de doelpuntenmaker binnen te halen. Álvarez wordt beschouwd als een van de grootste aanvallende talenten ter wereld. In 2022 was hij onderdeel van de Argentijnse selectie die in Qatar de wereldtitel wist te veroveren tijdens het WK.
Promoties
Bekijk alle

type

EEN JAAR GRATIS WEDDEN

type

21 JACKPOT

type

BETCITY SPINNER