back arrow

SPORT

Hoe oud is Mbappé?

Laatste update 23-06-2024

5 min leestijd

Hoe oud is Mbappe

Kylian Mbappé is 25 jaar. Ondanks zijn jonge leeftijd draait de Fransman al flink wat jaren mee in de voetballerij. Sterker nog, de kersverse aanwinst van Real Madrid wordt inmiddels gezien als een van de beste spelers ter wereld.

Mbappé leeftijd

Kylian Mbappé Lottin is geboren op 20 december 1998 in Parijs, Frankrijk. De pijlsnelle aanvaller is 25 jaar en wordt later dit kalenderjaar alweer 26. Komend seizoen zien we Kylian Mbappé in het shirt van Real Madrid. Kylian Mbappé debuteerde op 2 december 2015 op zestienjarige leeftijd bij AS Monaco. Hiermee loste hij Thierry Henry af als jonge debutant bij een officiële wedstrijd van Monaco. In het seizoen 2016/17 maakte Kylian Mbappé enorm veel indruk in het shirt van de Monegasken en dit leverde hem een transfer naar Paris Saint-Germain op. De Parijse club maakte maar liefst €180.000.000 over naar AS Monaco. Tijdens zijn zeven seizoenen bij Paris Saint-Germain maakte Kylian Mbappé veel indruk. In 308 wedstrijden voor de Parijzenaren was de Fransman 256 keer trefzeker en gaf hij 108 assists. In zes van zijn zeven seizoenen bij Paris Saint-Germain werd Kylian Mbappé kampioen, maar de Champions League won hij (nog) niet. Vanaf het seizoen 2024/25 speelt Kylian Mbappé voor Real Madrid. De 25-jarige Fransman maakt transfervrij de overstap naar de hoofdstad van Spanje. Op dit moment is Kylian Mbappé met Frankrijk actief op het EK 2024. In de eerste groepswedstrijd in poule D brak de aanvoerder van Les Bleus tegen Oostenrijk echter zijn neus. Hierdoor ontbrak Kylian Mbappé tegen het Nederlands elftal in de tweede poulewedstrijd van het Europees Kampioenschap.

Ethan Mbappé leeftijd

Ethan Mbappé, het jongere broertje van Kylian Mbappé, is zeventien jaar. Ethan is geboren op 29 december 2006 in Montreuil, Frankrijk. Ethan Mbappé maakte op 20 december 2023 (de verjaardag van Kylian Mbappé) zijn debuut voor Paris Saint-Germain. Momenteel staat de teller op vijf officiële duels voor de Parijzenaren. Kylian Mbappé is inmiddels vertrokken uit Parijs en onlangs maakte zijn broertje ook bekend te gaan vertrekken bij Paris Saint-Germain. Lille OSC, Borussia Dortmund en ook Ajax zouden geïnteresseerd zijn in de diensten van Ethan Mbappé.
Betcity Nieuwsbrief

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!