back arrow

EK 2024 | POULES

Poule C EK 2024

Indeling, Wedstrijden en Speelschema Poule C EK 2024

Poule C is een heerlijke poule met Engeland, Denemarken, Slovenië en Servië. Je kunt groep C met potlood al toekennen aan Engeland. Als verliezend finalist van het EK van 2021 kijkt de ploeg uit naar nieuwe kansen in 2024. Hier vind je de wedstrijden, stand en uitslagen van groep C van het EK 2024. Poule C is een erg interessante poule voor de liefhebbers. Wij hebben in ieder geval hoge verwachtingen!

Speelschema Poule C EK 2024

Speelstad
Datum & tijd
Thuis
Uit
Score
16/06/24 18:00u
Slovenië
Denemarken
...
16/6/24 21:00u
Servië
Engeland
...
20/6/24 15:00u
Slovenië
Servië
...
20/6/24 18:00u
Denemarken
Engeland
...
24/6/24 21:00u
Engeland
Slovenië
...
24/6/24 21:00u
Denemarken
Servië
...

Stand Groep C EK 2024

In Poule C gaan de nummer 1 en 2 door naar de achtste finale van het EK 2024 in Duitsland. Hoor je als land bij de beste vier nummers drie van het EK 2024, dan ga je ook door naar de volgende ronde.

Indeling Poule C EK 2024

Engeland

The Three Lions beginnen aan hun elfde EK en treden het EK 2024 aan als verliezend finalist van 2021. De finale destijds tegen Frankrijk werd pas beslist na penalty's, waardoor de Engelsen vastberaden zijn hun stek in de geschiedenisboeken nu wel te claimen. Engeland doet dat uiteraard met topschutter Harry Kane in de spits, vergezelgd met een hoop andere vedettes in de Engelse selectie. Kane hoopt zijn productie van het vorige EK te evenaren. Met vier doelpunten was hij goed op dreef en de aanvalsleider van Bayern München zal ongetwijfeld topscorer van het EK 2024 willen worden. Engeland neemt veel snelheid op de flanken mee om de 30-jarige topschutter te bedienen. Engeland zat niet in een makkelijke kwalificatiepoule met Italië en Oekraïne, maar toch slaagden de Britten met vlag en wimpel. De kwalificatie verliep vlekkeloos met 22 gescoorde doelpunten en amper vier tegengoals. 

Servië

Servië is een nieuwe naam op het EK in Duitsland, alhoewel de ploeg onder de naam Joegoslavië al een lange geschiedenis heeft en zelfs twee keer de finale haalde. Oud-speler Dragan Stojkovic zwaait de scepter als bondscoach, terwijl oud-Ajax speler Dusan Tadic naar verluidt de aanvoerdersband weer draagt. Alle ogen zijn gericht op Aleksandar Mitrovic, die de Serven aan de doelpunten moet helpen. Servië begint zonder al te hoge verwachtingen aan het toernooi, nadat het zich pas op de slotspeeldag van de groepsfase wist te kwalificeren. Hiervoor moest de ploeg diep gaan voor een gelijkspel tegen hekkensluiter Bulgarije. De volledige selectie van Servië lees je bij BetCity.

Slovenië

New kid on the block is Slovenië, dat sinds de onafhankelijkheid van Joegoslavië pas voor de tweede keer meedoet op een Europees kampioenschap 2024. De Slovenen zijn vastberaden om voor het eerst in de geschiedenis de groepsfase te overleven, nadat het tijdens het debuut op het EK in 2000 slechts twee gelijke spelen wisten te noteren in de eerste fase van het toernooi. Slovenië probeert hoge ogen te gooien met bondscoach Matjaz Kek. Het is de tweede periode van Kek als bondscoach, nadat hij die functie tussen 2007 en 2011 al eens vervulde. De EK-voorronde belooft in ieder geval goeds. De jonge uitblinker Benjamin Sesko scoorde vijf keer, maar de groepswinst ging net aan de neus van de Slovenen voorbij. Denemarken, een ploeg die ze in poule C opnieuw treffen, was ze net een stap voor. Hier lees je de hele selectie van Slovenië.

Denemarken

De Denen zijn gepokt en gemazeld. Denemarken heeft inmiddels routine op een Europees kampioenschap en doet voor de tiende keer mee. De ploeg wist zelfs een keer Europees Kampioen te worden. In 1992 werd de ploeg last-minute toegevoegd aan het toernooi, nadat Joegoslavië werd uitgesloten, en won prompt de zilveren bokaal. De Scandinavische ploeg hoopt wel op een beter EK dan de vorige editie, toen sterspeler Christian Eriksen ineen zakte met een hartstilstand. Alle teamgenoten uit de Deense selectie vind je bij Club BetCity.

Wedden op Poule C EK 2024

Je hebt doorgewinterde gokkers, sportfanaten die gokken omdat ze het beter denken te weten en sportliefhebbers die grote sportevenementen aangrijpen voor een mooie bet. In welke categorie je ook valt, het EK 2024 is hét toernooi voor één of meerdere weddenschappen.

Relevante artikelen

thumbnail

Selectie Denemarken EK 2024

De complete selectie van Denemarken voor het EK 2024 vind je hier. Lees alles over Danish Dynamite!

2 min leestijd

thumbnail

Selectie Engeland EK 2024

De complete selectie van Engeland voor het EK 2024 vind je hier. Lees alles over The Three Lions!

2 min leestijd