back arrow

WEDTIPS

Miami Grand Prix 2024 Race

Na twee races in Azië vliegt de gehele Formule 1 entourage voor het eerst - maar zeker niet voor het laatst - dit seizoen naar de Verenigde Staten. In Florida wordt het aankomende weekend voor de derde keer de Grand Prix van Miami verreden. Met Max Verstappen als leider van de Formule 1 stand in het wereldkampioenschap en Ferrari en wellicht McLaren als uitdagers, belooft de Grand Prix van Miami een spektakelstuk te worden. Het circuit in Miami Gardens biedt met drie rechte stukken en evenzoveel DRS zones voldoende kansen tot inhalen. Dat inhalen zal waarschijnlijk weer ver achter de rug van Max Verstappen gaan gebeuren. Als de RB20 van de Nederlander dit weekend heel blijft, zal er niemand zijn die het de Nederlander echt moeilijk gaat maken. Achter Verstappen moet Sergio Perez er proberen opnieuw een 1-2 van te maken voor Red Bull Racing. Dat zal niet meevallen want naast Ferrari is ook McLaren in staat om tegen de Mexicaan te racen. Bij Red Bull Racing leek de storm rondom teambaas Christian Horner te zijn gaan liggen, maar het blijft onrustig bij de wereldkampioen. Ontwerper Adrian Newey staat volgens de geruchten op het punt om Red Bull Racing na bijna 20 jaar te verlaten. Ondanks de successen op de baan, zou het vertrek van de Brit een enorme nederlaag voor Verstappen & Co naast de baan betekenen.

Grand Prix van Miami

De Grand Prix van Miami is een paradepaardje van Liberty Media, de Amerikaanse eigenaar van de Formule 1. Voormalig CEO Chase Carey heeft jarenlang gelobbyd voor de race in Florida. In het jaar na zijn aftreden vond de eerste race plaats. Het circuit in Miami is een stratencircuit dat grotendeels is gesitueerd op de enorme parkeerplaats rondom het Hard Rock Stadium waar de American Footballers van de Miami Dolphins hun thuiswedstrijden spelen. Het circuit is 5,4 kilometer lang en kent 19 bochten. De race wordt verreden over 57 ronden, wat de totale afstand van de race iets meer dan 308 kilometer maakt.

In vogelvlucht door de geschiedenis van de Grand Prix van Miami

De Grand Prix van Miami heeft nog geen lange traditie. De aankomende race is de derde editie van de race. De eerste twee edities werden gewonnen door Max Verstappen. De kans is groot dat de Nederlander het komende weekend voor zijn hattrick opgaat. De overwinning van Verstappen vorig jaar is er wel eentje om door een ringetje te halen. Verstappen werd in de kwalificatietraining verrast door een crash van Ferrari-coureur Charles Leclerc en kon geen tijd in de derde en laatste sessie noteren. Daardoor moet Verstappen als negende starten. Verstappens teamgenoot Sergio Perez vertrok van poleposition. De ontwikkelingen in de kwalificatie deden de Mexicaan openlijk dromen van zijn kans op de wereldtitel. Daar werd in de race op een confronterende manier mee afgerekend door Verstappen. De Nederlander werkte zich stap voor stap op naar de tweede plaats en met nog enkele ronden te rijden passeerde Verstappen Perez. In de laatste ronden van de race reed Verstappen dik vijf seconden weg bij zijn teamgenoot, die de rest van het seizoen in een vormcrisis zou verkeren.

Tijdschema Grand Prix van Miami

Na twee weekenden waarin de sessies voor de Grand Prix in de Nederlandse ochtend verreden werden, staan in Miami de training, kwalificaties en races juist in de Nederlandse avond gepland. Omdat het opnieuw een sprint weekend is, wordt er op vrijdag één keer getraind. Daaropvolgend wordt de kwalificatie voor de sprintrace verreden. Op zaterdag start de dag met de sprintrace, waarna er gekwalificeerd zal worden voor de hoofdrace. Deze staat voor zondagavond 22.00 uur Nederlandse tijd gepland. De starttijden zijn als volgt: Vrije trainingVrijdag 3 mei | 18.30u - 19.30u Sprint kwalificatieVrijdag 3 mei | 22.30u - 23.15u SprintraceZaterdag 4 mei | 18.00u - 19.00u KwalificatieZaterdag 4 mei | 22.00u - 23.00u RaceZondag 5 mei | 22.00u - 23.59u

Wedtips Grand Prix Miami:

Lando Norris verraste vriend, vijand en wellicht ook zichzelf met de tweede plaats bij de Grand Prix van China. De Brit stond voor de sprintrace zelfs op pole position, maar kon de beste startplaats niet verzilveren. Norris rijdt sinds 2019 in de Formule 1 en stond vijftien keer op het podium. Een overwinning zat er echter nog niet in, ondanks een aantal kansrijke uitgangsposities. Alle reden om eens naar de odds op Lando Norris te kijken voor de Grand Prix van Miami.
  • Tip 1: Lando Norris finisht op het podium: Ja (odds 2.25)
  • Tip 2: Lando Norris rijdt de snelste ronde (odds 13.00)
  • Tip 3: Lando Norris wint de race (odds 19.00)