Wedden op topscorers Champions League

Laatste update 28-08-2024

5 min leestijd

promotional image

Het miljardenbal, het allerhoogste podium ter wereld. Manchester City, Bayern München en Real Madrid, allemaal zouden ze dit seizoen dolgraag de UEFA Champions League winnen. Met de aanwezigheid van Erling Haaland en Harry Kane zijn er menig topspitsen in deze competitie aanwezig. Wie gaat er met de topscorerstitel aan de haal? Lees hier alle informatie over het prijzengeld in de Champions League. Wist je dat het miljardenbal vanaf 24/25 een nieuwe opzet heeft? Ook dat lees je op Club BetCity.

1. Erling Haaland (2.25)

Vorig seizoen wist de topspits van Manchester City de topscorerstitel in de UEFA Champions League te veroveren. In 11 duels in het miljardenbal was Erling Haaland maar liefst 12 keer trefzeker. In de achtste finale van de Champions League scoorde de Noor 5 (!) keer tegen RB Leipzig (7-0). De Duitsers zijn gewaarschuwd, zo is Manchester City opnieuw gekoppeld aan RB Leipzig. Daarnaast zitten The Citizens in Groep G met Rode Ster Belgrado en Young Boys. Een zeer gemakkelijke poule voor de titelverdediger en een nieuwe topscorerstitel voor Haaland ligt op de loer.

2. Harry Kane (4.50)

De Engelsman maakte in de zomer de stap van Tottenham Hotspur naar Bayern München. De Duitsers legden ruim €100 miljoen op tafel voor de diensten van Harry Kane. Waarom de centrumspits deze transfers heeft gemaakt? Simpel, zo wil Kane prijzen winnen in zijn carrière. Met Bayern München wil Kane een gooi doen naar de UEFA Champions League. In het miljardenbal zijn de Duitsers gekoppeld aan Manchester United, FC Kopenhagen en Galatasaray. Een plek in de volgende ronde lijkt zo goed als zeker en tegen de Denen en Turken moet Kane er zeker een aantal binnen schieten. Na Haaland zien de bookmakers Kane als de favoriet voor de topscorerstitel van de Champions League.

3. Kylian Mbappé (5.00)

De Parijzenaren zitten met Borussia Dortmund, AC Milan en Newcastle United in de Poule des Doods. Had Paris Saint-Germain in de groep van pakweg Manchester City gezeten, dan waren de odds voor Kylian Mbappé stukken lager geweest. De superster van de Fransen staat erom bekend op te staan in de grote wedstrijden. Vorig seizoen was de 24-jarige aanvaller in de UEFA Champions League in 8 zevenmaal trefzeker. In het Parc des Princes was Mbappé niet te stoppen. In de laatste 15 seizoenen had je echter dubbele cijfers nodig om je te kronen tot de topscorer van het miljardenbal. Mocht Paris Saint-Germain ver komen in de Champions League, dan is Mbappé een zeer serieuze kandidaat voor de topscorerstitel.

4. Robert Lewandowski (12.00)

En eventuele topscorerstitel van de Pool in dienst van FC Barcelona levert je 12.00 keer je inzet op. In zijn laatste 15 wedstrijden in de Champions League tekende de oud-spits van Bayern München voor maar liefst 18 treffers. Mocht Barcelona ver komen in het miljardenbal, lijkt Lewandowski een serieuze kanshebber. In Groep H met FC Porto, Shakhtar Donetsk en Royal Antwerp zijn de Catalanen de gedoodverfde favoriet voor de poulewinst. Wij zullen er niet gek van opkijken als Lewandowski er in de groepsfase minimaal 4 of 5 in gaat schieten.

5. Victor Osimhen (24.00)

De Nigeriaan is de topschutter van Napoli. Vorig seizoen was Victor Osimhen simpelweg niet te stoppen. In de Serie A was de oud-spits van KRC Genk maar liefst 26 keer trefzeker, terwijl zijn naam in de Champions League 5 keer op het scorebord stond. Mocht Napoli opnieuw zo’n sterk seizoen draaien, dan durven wij Osimhem absoluut een kanshebber op de topscorerstitel te noemen. Zeker tegen 24.00 keer je inzet lijkt het een gokje waard.

Outsiders

Naast de 5 favorieten voor de topscorerstitel lichten wij voor jou nog een aantal outsiders uit. In onze ogen zijn dit Jude Bellingham, Júlian Alvarez en Lautaro Martínez. Bellingham is geweldig begonnen bij Real Madrid. De Koninklijke zijn altijd een serieuze kanshebber voor de Champions League en Bellingham is in de eerste weken van het seizoen dé doelpuntenmaker bij de Madrilenen. Een quotering van 34.00 is gekkenwerk voor een eventuele topscorerstitel van de Engelsman. Alvarez lijkt dit seizoen onder Pep Guardiola te kunnen rekenen op een vaste basisplaats. Een kleine stake op de Argentijnen tegen 41.00 keer je inzet lijkt dan ook niet meer dan logisch. Tot slot lichten wij nog een Argentijn uit: Martínez. Internazionale wist vorig seizoen de finale van de Champions League te halen en de 26-jarige spits is dit seizoen de aanvoerder van de Italianen. In de eerste 4 officiële duels van het seizoen 23/24 was Martínez maar liefst 7 keer trefzeker. Mocht Internazionale opnieuw hoge ogen weten te gooien, dan lijkt Martínez tegen 51.00 keer je inzet een serieuze kanshebber.

Wedden op de Champions League

Je kan bij BetCity weddenschappen afsluiten op de Champions League wedstrijden, maar ook op outrights als de topscorer van het miljardenbal. Er kan in het UEFA Champions League pre-match en live worden ingezet op de duels. Het wedden op CL-wedstrijden is ook mogelijk via de BetCity applicatie, die gratis te downloaden is in de App Store en de Google Play Store. In dit artikel vind je meer informatie over topscorers in de Eredivisie.

Altijd als eerste op de hoogte van onze laatste promoties? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!